Luzhong LZ304
Moderátor: DYK
Re: Luzhong LZ304
Kubišta89: Jako cena je hodně lákavá, to je pravda, jenže já si tady rád nejdřív vyslechnu názory a potom rozhodnu, nechci se zase ukvapit a jsem rád za Vaše názory.Jinak našel jsem 2 prodejce, ten první je tady hodně diskutovaný o jeho ochotě a ten druhý se tady řeší jak si dělá reklamu a je spokojený zákazník
http://www.malotraktorysilesia.cz/malot ... /lz304-4wd
http://www.dabaki.cz/nabidka/traktory/l ... -25-30-ps/
Minihansol: Také jsem našel odkaz na forum co jste mi poslal a také jsem tam včera napsal jestli se někdo vyjádří, ale je to jediný názor, samozřejmě všichni co tento traktor mají nemusí diskutovat na Netu, ale díky za info.
kucmar: Asi máte pravdu, ale jak jsem psal u Kubišty89.
DYK: Máte naprostou pravdu a také mě štve když někdo chválí traktor který sám prodává a schovává se za spokojenýho zákazníka, to je prostě tahle doba, každý chce prodávat a dělá proto vše a ještě jsem někde jinde našel odkaz na Luzhong a také tam je za tím schovaná firma Dabaki a samozřejmě to je nick Darwin01. Asi měsíc si čtu různé diskuze a je to na prd, protože každý si chválí jen to své, i když do toho pere prachy za opravy, ale to zase moc nikdo nepřizná.
honzauta: To určitě udělám, když si budu chtít koupit danný traktor, tak si ho budu chtít vyzkoušet, s tím nářadím to asi není úplně jednoduché, ale dá se to prý nějak dohodnout, jinak já chci dvoububnovou rotačku 165cm,potom čelní nakladač, který prý vůbec není problém dodat, za další obraceč a shrnovač a na závěr buď menšího horala a nebo balíkovačku, to je tady mimochodem na jiném vláknu také prekérna diskuze.
http://www.malotraktorysilesia.cz/malot ... /lz304-4wd
http://www.dabaki.cz/nabidka/traktory/l ... -25-30-ps/
Minihansol: Také jsem našel odkaz na forum co jste mi poslal a také jsem tam včera napsal jestli se někdo vyjádří, ale je to jediný názor, samozřejmě všichni co tento traktor mají nemusí diskutovat na Netu, ale díky za info.
kucmar: Asi máte pravdu, ale jak jsem psal u Kubišty89.
DYK: Máte naprostou pravdu a také mě štve když někdo chválí traktor který sám prodává a schovává se za spokojenýho zákazníka, to je prostě tahle doba, každý chce prodávat a dělá proto vše a ještě jsem někde jinde našel odkaz na Luzhong a také tam je za tím schovaná firma Dabaki a samozřejmě to je nick Darwin01. Asi měsíc si čtu různé diskuze a je to na prd, protože každý si chválí jen to své, i když do toho pere prachy za opravy, ale to zase moc nikdo nepřizná.
honzauta: To určitě udělám, když si budu chtít koupit danný traktor, tak si ho budu chtít vyzkoušet, s tím nářadím to asi není úplně jednoduché, ale dá se to prý nějak dohodnout, jinak já chci dvoububnovou rotačku 165cm,potom čelní nakladač, který prý vůbec není problém dodat, za další obraceč a shrnovač a na závěr buď menšího horala a nebo balíkovačku, to je tady mimochodem na jiném vláknu také prekérna diskuze.
Fitmane podívej, jsou zde asi dva, co mají Mahindry a dělají s tím s navyjákem v lese. Kůrovec dokonce komerčně, dokonce s tím seče mulčuje, myslím že i nějaký štěpkovač s tím pohání a ten by ti řekl a narovinu, nebo oba ti napíšou na rovinu jak to s těma Mahindrama je a jestli mají nějaké výhrady a proč. Pak je zde DONG FENG nebo jak, jeden z majitelů opustil Zetor 3011 a je zde i jeho "první dojem" napsán. To jsou všechno lidi, co nejsou nijak spjatí s prodejem té které značky a napíšou svoji pravdu jak to vidí oni. Ty to ale určitě máš zde pročtené a svůj obrázek jsi si už udělal. Já za sebe na luzhong nemůžu napsat nic, protože o tom nic nevím a tebe zajímají zkušenosti uživatele - majitele a to nejsem. Jediné co vím je, jak funguje jeden z prodejců Mahinder a od něho bych se nebál Mahindru koupit, protože vím, že se o zákazníka stará, dodává ND a to do týdne, ovšem upřednostňuje "svoje" zákazníky, což s není čemu divit. Ovšem na Mahindru jsi se neptal a já to zde nechci na ni převést. Zůstaˇme teda u Luzhonga.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
není ta cena 110 000 bez SPZ?
A ty jsi viděl Luzhong s českou RZ?
zajímavé, i já už nabízím na japonce SPZ
Dyk: Je to přesně jak píšeš, četl jsem si vlákno o čínanech asi 3x, je tam přes 34 stránek a vím že o Mahindrách tam píšou velice pěkně, ale Luzhong je skoro o polovinu levnější, přičemž výkon a výbava defakto plnohodnotá, akorát chýbí kompresor, ale na lítaní po louce ho asi potřebovad nebudu a i když si například pořídim vlečku,tak bude mít brzdy řešené jinak.Já si prostě myslím že tenhle traktor za ty peníze je hodně dobrý kup, ale jen do doby než zjistím kdo ho má a ujistí mě že za ty peníze pořídim traktor který bude hodně jednoduchý, ale pomůže mi se zbavit MF a já konečně budu sedět na zadku a jen řídit, už jsem unavený dělat 4ha ručně, ale díky za tvůj názor.
A ty jsi viděl Luzhong s českou RZ? To nechápu ?
pepa36: Koukní co jsem psal na začátku téhle diskuze, cena je 110.000,- Kč bez DPH a to ještě není konečná, což mě ještě víc překvapilo a proto upřímně, jaký jiný se dá sehnat 30koňský nový traktor který má takovou výbavu ? Víš, tady na diskuzi je problém v tom, že čínani se tady neprodávají tak dlouho, jako např. Zetor, Kubota, atd. a proto kdo čínana nemá, tak ho samozřejmě hází do koše, ale když si vezmu co vše dnes máme doma a vše je jen čína, tak si prostě myslím, že v číně dělají stejně dobří lidé jako u nás nebo v Japonsku, jen jejich výplata je 2 dolary na týden a proto je cená i tak nízká, ale nechci Japonce nijak schazovat, vím že jich má spousta lidí, jen já na nový nemám a Ty mi seženeš 30 let starý traktor a záruka žádná, proto prostě přemýšlím nahlas.
SPZ je dobrá pro toho kdo chce platit povinné ručení a chodit na TK a samozřejmě jezdit po silnici a to já nechci,ale samozřejmě to svědčí, že Luzhong není asi žádná bomba,ale já nechci elektroniku a nějaké super vymoženosti, jen aby fungoval a dělal práci na které mě už bolí ruce.
A ty jsi viděl Luzhong s českou RZ? To nechápu ?
pepa36: Koukní co jsem psal na začátku téhle diskuze, cena je 110.000,- Kč bez DPH a to ještě není konečná, což mě ještě víc překvapilo a proto upřímně, jaký jiný se dá sehnat 30koňský nový traktor který má takovou výbavu ? Víš, tady na diskuzi je problém v tom, že čínani se tady neprodávají tak dlouho, jako např. Zetor, Kubota, atd. a proto kdo čínana nemá, tak ho samozřejmě hází do koše, ale když si vezmu co vše dnes máme doma a vše je jen čína, tak si prostě myslím, že v číně dělají stejně dobří lidé jako u nás nebo v Japonsku, jen jejich výplata je 2 dolary na týden a proto je cená i tak nízká, ale nechci Japonce nijak schazovat, vím že jich má spousta lidí, jen já na nový nemám a Ty mi seženeš 30 let starý traktor a záruka žádná, proto prostě přemýšlím nahlas.
SPZ je dobrá pro toho kdo chce platit povinné ručení a chodit na TK a samozřejmě jezdit po silnici a to já nechci,ale samozřejmě to svědčí, že Luzhong není asi žádná bomba,ale já nechci elektroniku a nějaké super vymoženosti, jen aby fungoval a dělal práci na které mě už bolí ruce.
Pepa 36 já nepochybuju o tvém tvrzení, že dáš jetého japonce na RZ, ovšem vtip bude v místě první registrace, že?
Fitmene, já jsem Luzhog na značkách neviděl a snad jsem to ani nikde netvrdil, teda mám na mysli, že od tuzemského prodejce dostaneš techničák. Jak se dostat k české RZ jedině to někde v rámci EU, tam kde to jde, přihlásit, no a pak už je to známá věc. Individuální dovoz přeregistrace a tak. Nic bych za to nedal, že třba YTO to takto dělá v Anglii, ale nevím, jen typuju.
Taky jsem prohlížel stránky obou prodejců a je zajímavé, jak se liší třeba v rozměrech šíře kol zadní nápravy atd. Někdo z nich, nebo snad oba to mají blbě? Už takovéto odchylky mě vadí, člověk neví na co se spolehnout. Každopádně bych koupil u DABAKI, pokud bych neměl moc blízko k tomu druhému, abych ho mohl obden masírovat, že fakt chci koupit ten či onen ND. Dabakimu to bude stačit napsat jednou, si myslím. A vůbec a mě působí vstřícnějším dojmem. Ovšem jsou to jen pocity. Dále si troufnu říci, že je jedna převodovka s rozvodovkou na tři motoryruzných výkonů. Je otázka, zda je vhodné se zde pohybovat na hraně nejvýšší motorizace vzhledem k dimenzím ostatního. Nevím, jen přemýšlím "nahlas".
Fitmene, já jsem Luzhog na značkách neviděl a snad jsem to ani nikde netvrdil, teda mám na mysli, že od tuzemského prodejce dostaneš techničák. Jak se dostat k české RZ jedině to někde v rámci EU, tam kde to jde, přihlásit, no a pak už je to známá věc. Individuální dovoz přeregistrace a tak. Nic bych za to nedal, že třba YTO to takto dělá v Anglii, ale nevím, jen typuju.
Taky jsem prohlížel stránky obou prodejců a je zajímavé, jak se liší třeba v rozměrech šíře kol zadní nápravy atd. Někdo z nich, nebo snad oba to mají blbě? Už takovéto odchylky mě vadí, člověk neví na co se spolehnout. Každopádně bych koupil u DABAKI, pokud bych neměl moc blízko k tomu druhému, abych ho mohl obden masírovat, že fakt chci koupit ten či onen ND. Dabakimu to bude stačit napsat jednou, si myslím. A vůbec a mě působí vstřícnějším dojmem. Ovšem jsou to jen pocity. Dále si troufnu říci, že je jedna převodovka s rozvodovkou na tři motoryruzných výkonů. Je otázka, zda je vhodné se zde pohybovat na hraně nejvýšší motorizace vzhledem k dimenzím ostatního. Nevím, jen přemýšlím "nahlas".
ten kdo chtěl k traktoru SPZ tak jí měl za příplatek 40 000kč a jezdí vesele vyřízení 14 dní, nejvíc traktory se značkou berou slováci
Takže od tebe jde do rukou majitele čistopis TP a on je první majitel s první registrací, jo?
Pepa36 nic proti tobě, ale ty začatkem roku jsi ve vlakně Yanmar FX...napsal že potřebuješ vědět to a zase tamto a na co je to..... a najednou je z tebe prodejce(středního kalibru), který ví pomalu vše. Působí to na mě tak a když od tebe chce člověk něco koupit tak nemaš čas(zkušenost souseda). Sorry, ale napsat na bazoš že prodaš traktor dovezený z japonska a všichni tady ví že je z polska(Zelený yanmar) je divné. To samé komentáře podobných prodejců na bazoši(pišete si tam akorát negativy a myslíte si že to tomu nebo onomu ubliží:D). Pro me prodejce malotraktorů od kterého bych si malotraktor koupil by měl mít aspoň www stránky a pod.
Můj názor.(což nemyslím ve zlem, ale pouze to na mě tak působí)
Být tebou tak koupím traktor ze zahraničí(asi nejlepší polsko je tam asi největší výběr, většina ma i dopravu a berou cca 1zl na km). Kupovat z česka asi nemá moc cenu většína to tahá z Polska jak správně uvadí Pepa36.
Můj názor.(což nemyslím ve zlem, ale pouze to na mě tak působí)
Být tebou tak koupím traktor ze zahraničí(asi nejlepší polsko je tam asi největší výběr, většina ma i dopravu a berou cca 1zl na km). Kupovat z česka asi nemá moc cenu většína to tahá z Polska jak správně uvadí Pepa36.
Ale tak to je jasný, že Pepa nedoveze od nikud sám ani past na myši, ale jaksi se zaháčkoval u nějakého prodejce v polsku a tak dělá co umí. A protože zde všichni víme kdo Pepa 36 je, alias jiné nicky tak se nemá cenu nějak vzrušovat. Na druhé straně, pokud by tato fligna s registrací tam, kde to jde pomůže kupci zde k "papírům" pak účel světí prostředky, ale je třeba to napsat na rovinu a ne po Pepovsku. A obchodování s polskem? To je právě to, na co Pepa "naskočil" a je lepší si to všechno vyřídit v Polsku sám, pak to může mít finanční efekt a ne platit Josefa. Já jsem taky něco málo pokupoval letos na jaře v Polsku a to mi prodejce vezl až před barák, když vezl ještě jinýmu čelní nakladač na zetora a za tu dopravu chtěl ale sedm set, což při mé vzdálenosti od hranic, kdybych tam jel já nemůžu pořídit levněj. Ani omylem. Třeba kardan do padesáti koní délka 900 mm Finskej za 1500 kč, trojradličky na brambory kolem šestky, už nevím přesně, no má cenu se ptát na cenu v tuzemsku? No nemá, i když do toho započku tu dopravu, pořád jsem v plusu a záruka na "kus řeleza"? To v tomto případě oželím. U traktoru je to jiná. Borec v pohodě, dali jsme kafe a buchtu a že musí jet dál.
-
Dyku když se koukneš na datum tak v době kdy tam Darwin psal že je zákazníkem tak jím byl. Firmu Dabaki založil až potom co se začal dovozem zabývat. Sám má Luzhonga 254 kterou si dovezl sám.(na fotkách firmy Dabaki ten světle modrej s čelním nakladačem) Před dvěma lety jsem u něj kupoval mulčovač. Na traktoru měl něco přes 600 mth a běhal zcela bez problémů. Jestli si dobře pamatuju tak mu "chcal" jen rozvaděč na čelňák a měl dodělané "odvětrání" na převodovce. Těch traktorů pár prodal dokonce i 404ek tak mu stačí zavolat on určitě dá kontakt na nejbližšího zákazníka.Pak se stačí zeptat. Dokonce i tady ve vláknu o číňanech má Darwin dost příspěvků. Jen stačí koukat na datumy. Luzhong nemá homologaci takže je bez SPZ. Osobně bych si raději připlatil za Dongfeng s SPZ. Převodovka je bez synchronů a nové DFka už prej synchron mají.(to nevim jistě)Než kupovat třeba Jimmu bez SPZ tak za to raději takřka dva Luzhongy.U nás má kluk již 7 let YTO 404 a pořád to startuje jezdí řadí a dělá co dělat má. Takže spíš věc názoru. Každý si může dnes vybrat co mu bude vyhovovat. Ten Luzhong by se mi líbil jako stroj na manipulaci s balíkama , nakládat hnuj a tak, prostě "holka" na všechno. Ta cena je tam opravdu lákavá. A pokud to bude křáp tak se to za dva roky určitě projeví ještě v záruce.DYK píše:Nic proti vaší debatě zde, Pěkně si to proberte, já chtěl jen reagovat na tu zahradu cz. Jak se tam lidi prezentují, chytračí, klamou, šálí. Kousek té debaty tam jsem pročetl a jak se tak dívám,tak ten, co má IP 120.215 tam píše i mail na sebe Darwin01 a tu si říkám, není to DABAKI? Všichni ho známe jako prodejce, jako asi slušného prodejce, tak proč tam ze sebe dělá spokojeného uživatele? Přitom tam píše jiný "skrytý" prodejce celkem normálně. A tak je to tam skoro se vším a i proto ty stránky nesnáším. Lži, přetvářka, hádání, ale podstata skoro nikde.Minihansol píše:Tu sa jeden pán vyjadroval o traktore Luzhong LZ304 http://www.zahrada.cz/forum/mala-mechan ... ?stranka=2fitman píše:Vím že se tady řeší hodně čínských malotraktorů, ale tenhle ne : Luzhong LZ304 s čelním nakladačem a našel jsem jen jeden příspěvek, vlastní někdo tento traktor ? Vlastním nově stáje pro koníky a 4ha luk na sečení trávy a nerad bych koupil špatně, zase tolik práce nenadělá,jen občas vyveze hnůj na vlečku,v lěte práce na seno a samozřejmě práce u koní.PS: Nechce se mi kupovat 30let staré stroje,děkuji za názor kdo zná tento čínský malotraktor.
Fery, víš že můžeš mít pravdu? Měl bych se za podezírání Darwina, že hraje šméčko na zahradě omluvit. Bude to tak, jak píšeš ty. Jen nevím kdo to je. Nic méně kdybych měl vybírat mezi těma dvouma prodejcema Luzhongů zvolil bych jednoznačně Dabaki, jak jsem psal. Je to jen pocitovka, ale z dabaki mám ten pocit prostě lepší. Co se týče synchronů, já z dlouhodobého hlediska nejsem jejich příznivcem. Může to být časem zdroj poruch a to není nikdy moc příjemné. Zato reverz jestli má nebo nemá, to je jiná, to bych neváhal. Taky moc nechápu z toho úřednickýho hlediska, proč Dog-feng homo má a Luzhong ne. Dyť mě to někdy přijde ty traktory jako ranní a odpolední směna. V ČR by lidi tolik neřešili nějakou poruchovost, kdyby bylo dostatečně známo,že stačí zajít k prodejci a díly jsou doma, protože není stroj ten, aby se nepolámal. Na druhé straně nemá cenu kupovat traktor za 3.50 kč, když nemám běžný přístup k dílům.
Dobrý večer všem, jsem velice rád že se tady diskuze rozjela v takovém obsahu, dnes mám posekánou louku Mfkou a jsem zničenej jak borůvka,ale jsem tu.
Dyk: S tou motorizací jsi mě docela překvapil,já bych ani možná nepotřeboval 30koní, jenže oni je prodávají za skoro stejnou cenou, není to škoda nevyužít raději silnější motor? Já se tedy ke všem strojům chovám slušně a nikdy nedávám plný plyn,ale je pravda že převodovka s rozvodovkou možná není na ten výkon ideální,ale jak to zjistit ?Co se týká rozměrů pneumatik zjistím na místě a podívám se na víc traktorů jménem Luzhong. Fi.DABAKI má kousek, tak asi budu raději volit tuhle firmu, je pravda kvůli záruce ideální.Jinak se zeptám hodně blbě a asi tady budu za pitomce,jakou nevýhodu poznám když nebudu mít u Luhzonga převodovka bez synchronů,to jako že budu muset 2x šlapat na spojku ? A reverz se chová jak ? To by měl mít přece Luzhong ? Co se týká obou prodejců traktorů Luzhong,tak mám pocit že to nebude žádný super autosalon, ale jestli zajistí ND, dají daňový doklad a bude platná záruka, tak je to v pohodě, ještě se podívám na ARESU a nebo JUSTICI jestli nemají insolvenci,nebo nejsou v konkurzu a nebo podle výkazů jak jsou na tom, také si přečtu HEUREKU co se tam píše,už jsem ponaučený vždy každého podnikatela nejdřív prověřit,raději.
Fery: Velice důležité info co píšeš,asi za 14 dní pojedu do Benešova, tak se zeptám.Dong fenga jsem měl také v merku a je pravda že o něm se tady píše hodně,je pravda že SPZ nepotřebuji,ale jestli je kvalitnější tak budu přemýšlet.jinak se zeptám hodně blbě a asi tady budu za pitomce,jakou nevýhodu poznám když nebudu mít u Luhzonga převodovka bez synchronů,to jako že budu muset 2x šlapat na spojku ?
Jinak traktor potřebuji na to co přesně píšeš,balíky koníkům, dělat seno na 4ha 2x ročně, hnůj atd. a ten nakladač by mě pomohl moc.
S tou zárukou máš naprostou pravdu a právě proto mě víc zajímá nový traktor než dovoz 30letého traktoru,který třeba bude dobrý,ale také možná ne.
Dyk: S tou motorizací jsi mě docela překvapil,já bych ani možná nepotřeboval 30koní, jenže oni je prodávají za skoro stejnou cenou, není to škoda nevyužít raději silnější motor? Já se tedy ke všem strojům chovám slušně a nikdy nedávám plný plyn,ale je pravda že převodovka s rozvodovkou možná není na ten výkon ideální,ale jak to zjistit ?Co se týká rozměrů pneumatik zjistím na místě a podívám se na víc traktorů jménem Luzhong. Fi.DABAKI má kousek, tak asi budu raději volit tuhle firmu, je pravda kvůli záruce ideální.Jinak se zeptám hodně blbě a asi tady budu za pitomce,jakou nevýhodu poznám když nebudu mít u Luhzonga převodovka bez synchronů,to jako že budu muset 2x šlapat na spojku ? A reverz se chová jak ? To by měl mít přece Luzhong ? Co se týká obou prodejců traktorů Luzhong,tak mám pocit že to nebude žádný super autosalon, ale jestli zajistí ND, dají daňový doklad a bude platná záruka, tak je to v pohodě, ještě se podívám na ARESU a nebo JUSTICI jestli nemají insolvenci,nebo nejsou v konkurzu a nebo podle výkazů jak jsou na tom, také si přečtu HEUREKU co se tam píše,už jsem ponaučený vždy každého podnikatela nejdřív prověřit,raději.
Fery: Velice důležité info co píšeš,asi za 14 dní pojedu do Benešova, tak se zeptám.Dong fenga jsem měl také v merku a je pravda že o něm se tady píše hodně,je pravda že SPZ nepotřebuji,ale jestli je kvalitnější tak budu přemýšlet.jinak se zeptám hodně blbě a asi tady budu za pitomce,jakou nevýhodu poznám když nebudu mít u Luhzonga převodovka bez synchronů,to jako že budu muset 2x šlapat na spojku ?
Jinak traktor potřebuji na to co přesně píšeš,balíky koníkům, dělat seno na 4ha 2x ročně, hnůj atd. a ten nakladač by mě pomohl moc.
S tou zárukou máš naprostou pravdu a právě proto mě víc zajímá nový traktor než dovoz 30letého traktoru,který třeba bude dobrý,ale také možná ne.
Kubista89: Jako co se týká sekačky,nebo obraceče,tak bych mohl zajet do Polska,ale traktor bych opravdu rád se zárukou a od někoho kdo nebude říkat že mi nerozumí,ale spíš že to budu mít kousek,jinak bubnovou rotačku 165cm tady seženeš už za 22.900,- bez DPH a co jsem viděl na polských stránkách,tak už to není zas tak velký rozdíl a kvůli např. 2.000,- Kč se to snad už nevyplatí když nebydlím u hranic.