Hydraulický vývod na sklápění vlečky

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
lunacek

Hydraulický vývod na sklápění vlečky

#1 Nový příspěvek od lunacek »

Ahoj vsem,

Nomohl by mi, prosim, nekdo poradit jak dodelat vyvod na sklapeny u YANMAR 1500D? Hledal jsem to vsede mozne na webu, na americkych je jenom navod jak pripojit nakladac a vzdy je to resen tak, ze se zpetny tlak oleje vraci do trubky pred treti bod. viz:

http://www.hoyetractor.com/remote.htm

Pro standardni mailer ale asi tento system pouziteln neni.

Na Kubotu se dela toto:

http://eshop.traktorservis.cz/produkty- ... temu-P262/

Za 4300 se mi to docela dost. A ten ventil vypada jako "z topeni". Kam se ten ventil ale pripoji. Predpokladam, ze do hydrauliky 3 bodu misto takoveho velikeho sroubu.

Dekuji vsem za rady

Jirka Lunacek

Kuba

Re: Hydraulický vývod na sklápění vlečky

#2 Nový příspěvek od Kuba »

Nechal jsem vložit průtokový rozvaděč mezi čerpadlo a ramena (pomocí hadic), cena s prací cca 4 300,- Kč a spokojenost.
viewtopic.php?f=72&t=4725&p=147217#p147217

Pedro25

#3 Nový příspěvek od Pedro25 »

mohol by si nafotit z bližšia ako to maš zapojene :-/ a pripadne mi tie foto poslat. ale stale to funguje iba ako jednocestna hydraulika,či ?

kucmar

#4 Nový příspěvek od kucmar »

Nejjednoduší jak získat olej do do vlečky, je místo záslepky( pokud ji tam máš- nevím, jak moc je v tomto Yanmar jiný) dát hadici. Pokud máš na tvém stroji něco podobného jako já, máš vyhráno. Funguje to bezchybně. Jen jsem tam přidal dvě kolínka a hadici a vytáhnul to za traktor Cenově tuším 300,- Kč.
15.2.2011 018.jpg

Esteban

#5 Nový příspěvek od Esteban »

kucmar píše:Nejjednoduší jak získat olej do do vlečky, je místo záslepky( pokud ji tam máš- nevím, jak moc je v tomto Yanmar jiný) dát hadici. Pokud máš na tvém stroji něco podobného jako já, máš vyhráno. Funguje to bezchybně. Jen jsem tam přidal dvě kolínka a hadici a vytáhnul to za traktor Cenově tuším 300,- Kč.
15.2.2011 018.jpg
Opravte mě pokud se neptletu, ale pak musíš zvedat a spouštět hydrauliku, aby jsi mohl ovládat i pístnici na vlečce? Tj. chci sklopit vlečku, tak hydraulika jde nahoru a až poté začíná tlak jít do pístnice.

kucmar

#6 Nový příspěvek od kucmar »

Ano, to je pravda. Vyjedou ramena a pak jde tlak do hadice. Většinou, když jedu s vlečkou, ramena nepotřebuju, takže to ničemu nevadí. Ještě si myslím, že je možnost tím kohoutem zamknout ramena a pak by měl jít olej jenom do hadice. Tím pádem by ramena neměla jezdit nahoru. Nezkoušel jsem, protože mám nastavenou hydrauliku tak jak potřebuju a nechce se mi do toho vrtat. Ale fungovat by to mělo. Ten stejný princip je vlastně taky na tom bazmeku za 4500,- Kč, nebo kolik.

Kuba

#7 Nový příspěvek od Kuba »

Pedro25 píše:mohol by si nafotit z bližšia ako to maš zapojene :-/ a pripadne mi tie foto poslat. ale stale to funguje iba ako jednocestna hydraulika,či ?
To jsi chtěl nafotit po mně?

Pedro25

#8 Nový příspěvek od Pedro25 »

ano Kuba. ak by sa dalo...

Kuba

#9 Nový příspěvek od Kuba »

Tak jsem to procházel a je to už jednou dávané tady. Pokud chceš něco dalšího nafotit, neváhej a piš

Pedro25

#10 Nový příspěvek od Pedro25 »

Kuba píše:Tak jsem to procházel a je to už jednou dávané tady. Pokud chceš něco dalšího nafotit, neváhej a piš
A tebe to tiež funguje takym principom ako Kucmarovi,najprv ramena az potom ide olej do vyvodu? a ten druhy vyvod sa da použit ako spetny chod alebo iba samospadom ako ramena?

Kuba

#11 Nový příspěvek od Kuba »

Na tom rozvaděči je páčka, která ovládá vnější okruh nezávisle na ramenou a je dvoucestný (připravený třeba na dvojčinnou pístnici).
http://www.youtube.com/watch?v=9WAb4Q26fZs

Pedro25

#12 Nový příspěvek od Pedro25 »

Kuba píše:Na tom rozvaděči je páčka, která ovládá vnější okruh nezávisle na ramenou a je dvoucestný (připravený třeba na dvojčinnou pístnici).
aha tak to je super to sa mi pači,takze idem zhanat rozvadzač a skusim to poskladat. Ďakujem za info...

Kuba

#13 Nový příspěvek od Kuba »

Pedro25 píše:
Kuba píše:Na tom rozvaděči je páčka, která ovládá vnější okruh nezávisle na ramenou a je dvoucestný (připravený třeba na dvojčinnou pístnici).
aha tak to je super to sa mi pači,takze idem zhanat rozvadzač a skusim to poskladat. Ďakujem za info...
Někomu na fóru už jsem to popisoval a on to špatně poskládal a oddělal čerpadlo. Ale to byla jasná závada mezi židlí a klávesnicí. Případně se s někým poraď nebo si to nech udělat.

velocidaptor

#14 Nový příspěvek od velocidaptor »

Kuba píše:
Pedro25 píše:
Někomu na fóru už jsem to popisoval a on to špatně poskládal a oddělal čerpadlo. Ale to byla jasná závada mezi židlí a klávesnicí. Případně se s někým poraď nebo si to nech udělat.
Tak diky medzi tou stolickov a klavesnicou som bol ja.Urobil som chybu ked som zakladal rozvadzac.Ked som vrtal dieri do blatniku mal som rozvadzac polozeny dobre.Pomeral som hadice a siel ich dat urobit.ked som sa vratil a zacal skladat dal som rozvadzac opacne ,lebo som chcel packu blizie ksebe, neuvedomil som si ze musim prehodit aj hadice.diery na rozvadzaci sedeli no cerpadlu sa to nepacilo.Daj bacha za cerpadlo chceli 500eur a nakoniec zistili ze v europe ho ani nenizohnat.Tak som zatial bez hydrauliky.Nodal som robit pripravok aby som tam zalozil ine cerpadlo a cez remenicu.

Pedro25

#15 Nový příspěvek od Pedro25 »

Chcel by som sa spytat či by bol vhodny tento rozvadzač? http://www.ehydraulika.eu/hydraulika/es ... load#anch1

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“