Kubota

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
ladiki

Re: Kubota

#631 Nový příspěvek od ladiki »

Kuba píše:
ladiki píše:to Kuba: bohužel nemám, až příště. Dík za pochvalu. Základem je dobře narotavátorovat a pak už to jde samo :driver:
Hrobky (a zaorávání) děláš popředu, nebo na zpátečku?
Všechno dělám dopředu. Pole po zimě srovnám bránama, pak rotavátorem, potom načáruji, nahážu erteple a zhrňám je hráběma ručně. Nakonec zaválím a čekám a až do doby kopčení viz. videa

strnkap

#632 Nový příspěvek od strnkap »

strnkap píše:
milstav1 píše:
strnkap píše:
milstav1 píše:
strnkap píše:
kucmar píše:Nechci tě strašit, ale už jsem viděl jednu 14ku Aste s KO motorem.
ale kdyby byl motor k.o. tak by nejel nebo snad ano ?
No myslel sem opotřebovanej takže nemá tlaky když je studenej zrovna sem to dneska řešil u zetoru 25 motor neměl tlaky
aha ..a jak to jde vyřešit
No musíš odnekud začat takže nechej změřit tlaky ve válcích a uvidíš jak natom motor je jinak vybrus a nové kroužky
díky za rady musím se na to mrknout ... zdar
,>>>>už sem na to přišel . bývalí majitel mé kuboty nejspíš ztratil víčko od nádrže a nahradil ho jiným ....takže byla utěsněná a proto blbě startovala ( bez víčka startuje bez problému ) :D :D :D takže je to doma :friends: 8)

kucmar

#633 Nový příspěvek od kucmar »

No, tak to je ta nejlepší a nejlevnější varianta 8) .

frojta

#634 Nový příspěvek od frojta »

Ahoj,
mám problém s odvzdušněním přívodu paliva na mojí kubotce. Celý objem filtru není zalitý naftou, je jí tam jen zhruba polovina, nahoře je vzduch. Za filtrem je potom čerpadlo (mělo by to být čerpadlo), zkoušel jsem to nějak přes něho ale je tam moc šroubků a nevím přesně kde... Nevíte někdo prosím jak na to??? Děkuji :)

kucmar

#635 Nový příspěvek od kucmar »

Když nám zkusíš prozradit co máš za Kubotu, tak možná poradíme. Obecně. Některé mají na nafovém čerpadle odvzdušňovák, jiné musíš odzdušnit točením( samozřejmě s povolenými trubkami u vstřiků). Pokud se ti to zavzdušňuje samo, problém je někde jinde.
A když bys nám to prozradil, zkus sem hodit i nějakou fotku. Rád si vyměním názory na tyhle super stroje.

frojta

#636 Nový příspěvek od frojta »

jedná se o kubotu aste, přikládám foto filtru, neboť na čerpadle se to asi odvzdušnit nedá...
Přílohy
když vložím fotoaparát do prostoru motoru, vyfotím filtr zezadu
když vložím fotoaparát do prostoru motoru, vyfotím filtr zezadu
pohled zepředu, tzn stojíte vedle traktoru
pohled zepředu, tzn stojíte vedle traktoru
stojím před traktorem trochu stranou
stojím před traktorem trochu stranou

koky

#637 Nový příspěvek od koky »

ahoj,já mám na svém iseki,ten samí filtr,respektive tu skleničku s tím kohoutem stejnou.Na té skleničce to neodvzdušníš,musíš jít po té hadičce co jde z toho kohoutu k čerpadlu,a první šroub na který narazíš povol.Měla by to být 12ctka klíč.Já ho povolím a nafta samospádem nateče do té skleničky a následně do hadičky,až mi teče z toho šroubu co povoluji,tak dotahnu.Potom mi traktůrek chytne na cvrnknutí.Tak snad ti to pomůže,iseki a kubota jsou skoro stejný.Držím palce. 8)

frojta

#638 Nový příspěvek od frojta »

když jdu po hadičce je tam čerpadlo, potom už to jde do motoru, tam je šroubek, je to 10. ten myslíte?
Přílohy
mám zkusit tento menší koncový šroubek?
mám zkusit tento menší koncový šroubek?
detail hadičky-"cesta motorem" :-D
detail hadičky-"cesta motorem" :-D

Žebrák

#639 Nový příspěvek od Žebrák »

Taky jsem to čistil,ale já tam mám eletrické čerpadlo z nádrže,který celej systém natlakuje.Tak jedině odvzdušnit na přívodu do čerpadla.
Janka Radotín, Trusty Bentley JAP London, Tj-6,5-1,Tj-5, PF-62, ŽtM-107-H-2, Zetor 15, Deutz D25, Traktorbagr Predátor a další...

Roman 101

#640 Nový příspěvek od Roman 101 »

milanhb1 píše:Jirko Kokši odkud jsi?
Milan
Napsal jsem mejla do Opavy na prodejce něco má na skladě tak uvidíme co mi nabídne.
Můžu se zeptat, myslíš rvr-agro

fogeljet

#641 Nový příspěvek od fogeljet »

frojta píše:jedná se o kubotu aste, přikládám foto filtru, neboť na čerpadle se to asi odvzdušnit nedá...
Ahoj zapojim sa do tejto debaty . Mam A13 a toto som uz riesil. podla foto to vyzera ako by si nemal v tom pohari naftovy filter.Taky valcek z filtracneho papiera. Odvzdusnenie sa roby tou srubou na 10 kluc co je na cerpadle.Ako nizsie na foto. Zelam vela MTH a radosti . Fogeljet.

kucmar

#642 Nový příspěvek od kucmar »

Aste mají prý celkově problém s odvzdušňováním. Chce to trpělivost a dlouho točit. Samozřejmě ten šroub taky zapojit do práce.

koky

#643 Nový příspěvek od koky »

Jasně je to ten šroub.Pokud je palivová nádrž výš než ten zmíněný šroub,tak když ho povolíš,tak by měla nafta dotect až k tomu šroubu.Pak dotahneš.A startuješ.Já to tak dělám,když čistím filtr.Ale znovu podotýkám ,mám iseki.Taky držím palce.

koky

#644 Nový příspěvek od koky »

Ještě mě napadlo,já když mám nějaký problém se svým japoncem.A nevým si s tím rady,tak volám do traktorservisu MARTIN LACINA.JEto u brna.Se vším rád poradí.A to jsem traktůrek u nich nekupoval.Pán je ochotnej.

frojta

#645 Nový příspěvek od frojta »

jak jste říkal, budu potřebovat hodně trpělivosti...! Dnes jsem zjistil takovou záludnost, kterou zatím vůbec nedokážu rozluštit. Vše je vysvětleno v obrázku. Prostě jednoduše: naftový filtr je do poloviny zaplaven a nafta ho poté obchodí, tzn. když odvzdušňuju teče nafta a přitom naftový filtr- ten papír uvnitř je namočen jen zhruba do 3 mm.
filtr jsem celý čistil, tzn nebyla v něm nafta! když teď z odvzdušňovacího šroubku kape znamená to, že nějakým záhadným způsobem obešla filtrovou nádobku...! :( ale kudy???
Přílohy
červená je cesta nafty<br />modrá je hladina nafty v nádobce filtru <br />kolečko je ventil, buď zavřeno nebo otevřeno<br />zelený je ten filtrující papír uvnitř<br />modré kapky představují kapající naftu
červená je cesta nafty
modrá je hladina nafty v nádobce filtru
kolečko je ventil, buď zavřeno nebo otevřeno
zelený je ten filtrující papír uvnitř
modré kapky představují kapající naftu

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“