Jakého japonce?
Moderátor: DYK
-
Re: Jakého japonce?
To by sice šlo ale co se tím pozná? Můj jeden japonec před koupí startoval na brnk, nehulil ani studený a motor si jen ševelil. Jenže jsem pak vyměnil filtr a olej, protože původní vypadal jak mazut. No a po pár najetých hodinách jaksi startovat přestal, hulit začal a z motoru byla řehtačka. A prodejce mi buď nechtěl nebo nevěděl poradit, co za sajrajt mám do nového oleje přidat, aby to zase zmizelo. Spíš ale nevěděl, protože asiat si to svoje knouhou, předpokládám, tajil ...
Co může někoho vést k tomu vyřadit doklady k funkčnímu traktoru z evidence?
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Asi aby nemusel platit pojistku.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Tak to by bylo hodně krátkozraké. Celkem nedávno jsi nemusel platit, když jsi nejezdil, nebo se alespoň nevyskytoval na silnici. Dnes naopak už musíš platit i nemá-li papíry a ani nejezdíš po silnici. Stačí že je to veřejně přístupný pozemek, kterým je každá ostatní komunikace dle katastru. Navíc rozdíl v ceně traktoru na dokladech a bez nich je v mnohanásobcích povinného.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
-
Zajímavé.
Ještě nedávno byla doba,kdy by asi opravdu nikoho nenapadlo, že se jednou bude platit za kdejakou sekačku a jízda s nepojištěným traktůrkem bude na veřejné komunikaci adrenalinovou atrakcí
Já to chápu,v našem údolí jakýchsi továrních traktorů je a papíry má jediný.....mám takto bezpapírovou čtyřkolku,vozík za auto na jízdy do lesa,2 traktory.....nemusím řešit pojistku,STK,nic.....naštěstí u nás je svět ještě v pořádku,na nás místní každý kašle,stejně jezdíme na svém a ten jediný asfalt,co tu máme je vedený jako lesní cesta.....zato turista,hřibař za zákazem,ještě tak parkující na zeleném,to je jistota prémií pro celé oddělení
Já to chápu,v našem údolí jakýchsi továrních traktorů je a papíry má jediný.....mám takto bezpapírovou čtyřkolku,vozík za auto na jízdy do lesa,2 traktory.....nemusím řešit pojistku,STK,nic.....naštěstí u nás je svět ještě v pořádku,na nás místní každý kašle,stejně jezdíme na svém a ten jediný asfalt,co tu máme je vedený jako lesní cesta.....zato turista,hřibař za zákazem,ještě tak parkující na zeleném,to je jistota prémií pro celé oddělení
Pásů bych se nebál, až bude zle, dají se tam kola
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1936148 ... opovan.php
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1936148 ... opovan.php
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Dovolím si oponovať ohladom tých pásov
Počas tohto roku som sa zapojil do dvoch diskusií na ksichtoknihe ohladom zámeny pásov za kolá. V oboch prípadoch bol problém a nakoniec po dlhšej dobe sa zapojili aj firmy čo robia servis a potvrdili, že to nejde traktor s pásmi má iné prevody v portáloch ako kolesový. nevychádza to ani prepočtami na prejdenú vzdialenosť.
Je to len informacia z ksichtoknihy - takže ako som nakúpil tak posúvam ďalej- Jeden z tých pánov bol velmi nešťastný lebo mal pásy zničené a nezohnal ani nikoho na výrobu.
Počas tohto roku som sa zapojil do dvoch diskusií na ksichtoknihe ohladom zámeny pásov za kolá. V oboch prípadoch bol problém a nakoniec po dlhšej dobe sa zapojili aj firmy čo robia servis a potvrdili, že to nejde traktor s pásmi má iné prevody v portáloch ako kolesový. nevychádza to ani prepočtami na prejdenú vzdialenosť.
Je to len informacia z ksichtoknihy - takže ako som nakúpil tak posúvam ďalej- Jeden z tých pánov bol velmi nešťastný lebo mal pásy zničené a nezohnal ani nikoho na výrobu.
Oco máš pravdu. Pásy za kola nejdou zaměnit. Jiná obvodová rychlost. Jedině bez předku a pak by ti jezdil třeba 40km/h. Je to prisroubovane přímo na unašeči/náboji kam se šroubuje kolo. Pásy se dají sehnat (nechat dovést s Japonska).
Myslím si o tom své také jsem tomu jeden čas věnoval úsilí. Už jsem to tady psal. Doba šedého dovozu je dávno pryč. Investovat dnes čtvrt mega do nečeho, co nemá noty je házení perel sviním. Chce to buď 100 ubrat ale raději 100 přidat a koupit, co jde rozumně prodat. Doba se mění a kupující také.....můj názor
Kubota parking only :-)
Súhlasím, ale písal som tu o tých polských ponukách - ich traktory majú legalne europske značky ktoré by mali ísť prepísať. Fakt to ešte nikto z 10 milionového naroda neskúšal?.
No já se na to před lety v Polsku ptal a tam mě bylo řečeno, že to jsou značky, dle jejich předpisů a tudíž pro postavení na značky u nás nepoužitelné. Něco jako u vás F značky. Ale je to šprachta roků, tak možná že se něco změnilo.