Jakého japonce?
Moderátor: DYK
Re: Jakého japonce?
Oto a proč děláte pětadvácu když chceš koupit japonca? Traktorů doma máte víc (je jasný že furt je to málo ), tak bych pětadvácu poslal do světa a připlatil si a koupil funglovku s kabinkou a se zárukou. Stejně pak budeš nejčastěji jezdit jen s jedním.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
No pětadváca měla vodu ve válci. A na klice byla už vyčvachtaná. Tak šel motor na generálku. Až se složí, přestaví z A na K tak by ji nikdo nekoupil. Bude v ní hromada peněz a času. Máme doma takovou malou řadu Zetorů. Ta 4611 je po generálce motoru letos taky. Taly měla vodu ve válci. To byl čůrek, jak tam tekla! Klikovka jezdila 2,5 mm dopředu dozadu. Vylágrovaný to bylo cugrunt. Ono to má spíš syn. Tu 25 máme koupenou napůl. Jinak jsou jeho ty tři další. No já jsem zdědil nějaký peníze rozdělím na 3 díly. Já jeden a kluci každej taky jeden. A tak něco vrazím do baráku a chci si udělat taky sobě radost. Auta mě neberou. Dílna je malá, koupil bych si mašinu. Ale jsem zvyklej na ty co mám. No tak si chci koupit ten traktor. Chci 4x4 s kabinou a menší. To Zetor mě žádnej nenapadá, kterej by to byl. Proto padla volba na Japonce. Možná jsem Ti to povídal proč taky chci ten traktůrek.
Já dnes oral tátovi zahrádku a to bylo bájo, říkal jsem si že ta váha těch pár koní s tím pluhem pěkně cvičilo i táta chválil že jsem se konečně naučil seřídit pluh. Ale kdybych já měl na to peníze, koupil bych novotu a doufal že mě vydrží než zaklepu bačkory, mě nebaví furt něco opravovat zmrzat bez kabiny. Táta mi povídá, teď přišla nabídka na prodej pole za milion, asi to střelím. Tak mu povídám že ať to hned udělá a peníze užije dokud může, v hrobu mu budou na prd.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Co třeba Kioti ck35 s čelakem?
https://dum.bazos.cz/inzerat/192780957/ ... aktoru.php
https://dum.bazos.cz/inzerat/192780957/ ... aktoru.php
Dají se taky koupit nové traktory bez papírů a bohužel pro Otu taky bez kabiny. Třeba John Deere 3036, což je v podstatě převlečený mechanický Yanmar, pořádný kus železa, masivní nápravy, osvědčený motor.
Tady ten prodej je moc brzo. Ještě nebudu mít Kačeny na to. Nestihl bych to. Je tam do 8.11 vyzvednout. A myslím si, že to už bude stejně zadaný. Ta prodej je pak naoko. Takhle soused vydražil kdysi Ifu. A nemá ji. Sice vyhrál aukci u městského uřadu a když pro ni přijel s panězma Ifa byla už pryč. Ale tyhle obálkové metody však to znáte. Ale i tak, nemužu do toho jít, bo nebudou Koruny. Třeba už jo, ale na to nelze spoléhat. Ale to Kioti by ušlo. To Same Solaris to bude mimo mojí cenovou relaci.
No mám tam pár podmínek. První je kabina. Pak 4x4 a něco trochu těžšího. Jak mi říkal Pavel, aby se to nesvalilo po přejetí krtiny. Včera jsem byl v lese s domádem a slušně to cestou domů fučelo. Sice jsem byl navlíčenej. Ale vyfoukalo mě to slušně. Když jsem pak ráno začal trochu krápalo. No jedině zalíst pod káru. Jako syna hafan, když k nám přijedou. Vždycky ho doma musejí vykoupat. Vleze si pod traktor a tuhle se nahemoval pod hona! Syn ho pak hladil a kura co jsi zase kde dělal? Smrdíš naftou a hydraulickým olejem. Koknul na ruku a ta černá jak vix! Hafák to počistil odspod!
Je docela zajímavé, že jak jsem dal tuhle ty tři traktůrky ty obrázky jsou tam furt. Přitom ten Yanmar AF 26D podle fotek vypadá moc pěkně.
No mám tam pár podmínek. První je kabina. Pak 4x4 a něco trochu těžšího. Jak mi říkal Pavel, aby se to nesvalilo po přejetí krtiny. Včera jsem byl v lese s domádem a slušně to cestou domů fučelo. Sice jsem byl navlíčenej. Ale vyfoukalo mě to slušně. Když jsem pak ráno začal trochu krápalo. No jedině zalíst pod káru. Jako syna hafan, když k nám přijedou. Vždycky ho doma musejí vykoupat. Vleze si pod traktor a tuhle se nahemoval pod hona! Syn ho pak hladil a kura co jsi zase kde dělal? Smrdíš naftou a hydraulickým olejem. Koknul na ruku a ta černá jak vix! Hafák to počistil odspod!
Je docela zajímavé, že jak jsem dal tuhle ty tři traktůrky ty obrázky jsou tam furt. Přitom ten Yanmar AF 26D podle fotek vypadá moc pěkně.
To bude tým že ponuka vysoko prevyšuje dopyt.
Iseki Ta 285, nový čelák, nová barva, no nekupto .....
https://www.sbazar.cz/vitezslavmatej/de ... seki-ta285
https://www.sbazar.cz/vitezslavmatej/de ... seki-ta285
prvé na čo pozriem ja - starý pesimista je
K tomu čeláku - polský bez paralelogramu a som zvedavý kolko by som doplacal ak by som chcel dorobiť 5 okruhov ako som dorábal na Shibu.
Ak sa za mesiac nepredal je škoda drať aj topanky na obzeranie, dobrý traktor by tam bol maximalne hodiny nie dni a týždne.Místo prodeje: Výprachtice
Změněno: před měsícem
K tomu čeláku - polský bez paralelogramu a som zvedavý kolko by som doplacal ak by som chcel dorobiť 5 okruhov ako som dorábal na Shibu.
Dobrý večer, našel jsem toto - https://dum.bazos.cz/inzerat/191615744/ ... l-50hp.php
Je to s kabinou a za rozumné peníze.
Zdenda
Je to s kabinou a za rozumné peníze.
Zdenda
Už jsme tady tenhle traktůrek probírali o pár stránek naspátek. Ta cena je uvedena za traktůrek v základní výbavě, bez kabiny a bez daně. Standartní cena traktůrku s kabinou, bez ničeho ( ani závěs ) s DPH vyjde na cca 280 000 Kč. Ten prodejce v Kladně má podobné traktůrky taky Čínu a tam by možná odečetl nějakou Korunu. A vyšel by u něj kolem 250 000 Kč.
Většina prodejců co jsem kontaktoval prodává tyhle nové traktůrky uplně holé. Vše musíš dokoupit. A k tomu připočítat daň. Jeden prodejce nemá v ceně ani závěs a ani ramena. Musí se připlatit.
Většina prodejců co jsem kontaktoval prodává tyhle nové traktůrky uplně holé. Vše musíš dokoupit. A k tomu připočítat daň. Jeden prodejce nemá v ceně ani závěs a ani ramena. Musí se připlatit.
No asi tam bude nějaký problém s motorem. Píše ,,motor špatně chytá" Klidně to múže být starou naftou, nebo filtry. A taky může být motor na generálku.
Jinak nikde zatím nic nového nevyplavalo.
Jinak nikde zatím nic nového nevyplavalo.
Pri te cene by se vyplatil i pokud by se delala go motoru. Pokud ma kompresi tak typuji pricpane palivove potrubí. Ostatne to se da snadno zjistit staci pripojit axterni nadrz rovnou na cerpadlo a pokud je vse ok tak je reseni za par stovek. Pokud ne tak vstriky ven zmerit kompresi a prekontrolovat vstriky a clovek hned tusi na cem je. vzhledem k jednoduchosti motoru tam uz jiny problem byt nemuze.