Jakého japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
hobr

Re: Jakého japonce?

#676 Nový příspěvek od hobr »

Mám podobný názor... :ano: Rádi pojistí, ale plnění se nedočkáš z důvodů těch a těch. :tyty:
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

fikejz

#677 Nový příspěvek od fikejz »

I hodně malý kousek po cestě je v případě problému, nehody velký průser. A bude hůř. Jak jsme se bavili ve vedlejším vlákně - i polní cesta je veřejně přístupná komunikace. Tam by hodně teoreticky pojištění stačilo, ale jaká bude praxe ... :-/
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

palobobo

#678 Nový příspěvek od palobobo »

No aj ked sa nic nestane a zastavia policajti postih je odobratie vodicaku. Nakolko vedenie vozidla ktore nema platne doklady je zakazane. Ja by som sa ani cinana nebal mal som ho 8 rokov a bez problemov. Ma to znacky zaplati sa poiska a po 4 alebo 6 rokoch STK.

honzaPP

#679 Nový příspěvek od honzaPP »

Oto já tím jen chtěl říct, že na to co s tím chceš dělat ti bude úplně novej Solis (nebo nějakej podobnej low cost stačit). Nepropaguju Solis, sám ho nemám. A já koupil starýho japonce hlavně proto, že na novej jsem neměl. Ty se pohybuješ rozpočtem podstatně výš. Jak jsem psal - máš záruku, servis, garanci náhradních dílů a jako bonus SPZ (kterou teda říkáš, že nepotřebuješ).
https://www.facebook.com/traktorysolis. ... 390483298/
Víc Ti do toho kecat nechci . Hodně štěstí při výběru :friends:
Hinomoto N249

RoKur

#680 Nový příspěvek od RoKur »

Chose11 píše: úte říj 15, 2024 10:41 am Myslím si že povinné ručení na vozidle bez SPZ nemá význam, myslím tím vozidlem které by pro provoz na pozemních komunikacích tu SPZ mít musí. Prostě jedeš po cestě něčím co tam nemá co dělat, jakoby jsi jel domadělem a v případě průseru pojišťovna nekreje nic. Ona ti ráda pojišťovna pojistí cokoliv, ale podle mě je to jen kšeft pro pojišťovnu a tobě je to k ničemu, toť můj názor.
To pojištění není pro toho, kdo nemá SPZ, ale pro toho druhého. Ber to tak, že Ty tím nepojištěným vozidlem způsobíš nehodu, nedej bože se zraněním. Kdo to pak bude platit? V dnešní době i malý ťukanec může přijít na pár set tisíc. K vůli této variantě už musí být pojištění i na koloběžky, které mají větší rychlost, než 25 km/h.
Zákonná pojistka vždy proplácí druhou stranu. A pokud ji nemáš a nebudeš mít ani na krytí škody, tak je problém. A pokud nemáš SPZ, nebo vyjímku, tak jseš na komunikaci vžycky viník i když do Tebe narazí ožralý řidič, který bude v protisměru.
Ale pokud se nic nestane, tak je každá pojistka k ničemu.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

ota

#681 Nový příspěvek od ota »

To HonzaPP klidně piš. Jak říkal můj mistr na učňáku ,,čím víc hlav tím líp tím víc víš" vy klucí s hlavou děravou! :D Nemyslím to povinné ručení uzavírat pro případ nehody. Ale pro případnou kontrolu od policie. Když trefíš špatného stejně tě nakonec skoupá na něčem a to můžeš mít spztku a všechno. Jde o to, když by mě opravdu zastavili a byli rozumní, podáš jin papíry, traktor bude vidno seriový uhledný funkční, napíšou si fajfku dají fouknot do mašiny a řeknou čau a jedou dál. Jsem tu 33 let a nikdy jsem žádnýho nepotkal. Může se situace zhoršit a třeba budou častěji. Tady u nás po silnici projede 20 aut za den, není to tak lukrativní. Ale i tak máš papíry a lepší než nic. To nebudu řešit. To bych nekoupil nic. Nebo za 400 000 Kč a na ro nemám. Tedy tohle není třeba řešit.
Éeee ten odkaz mi nejde. Nemám facebook nejde mi to otevřít.
No jen pište. Zkušenosti, mluvil jsem dopoledne s Pavlem a ten je spokojenej taky s tím co mají. Jenže to je o finanční level vejš. Chtěl bych si něco vyzkoišet. Bo jsem koukal na obrázky té jedné Kuboty a zdá se mi to pro menšího človíčka. To sedátko je jak v sekacím traktůrku. Aby se mi mezi ty blatníky vešla ta moje prdel. Třeba u mého minibagru ( teď zrovna s ním bagruju ) nejlíp levou nohu ven ze dveří. Ta kabinka je malá.

oco13

#682 Nový příspěvek od oco13 »

Oto presne tento pocit mám , keď si sadnem na Kuba. Oproti Shibe je to ako presadnúť z Harleya na Pioniera. Ale zase keď sa ide prevratiť tak vystrčím nohu a podopriem sa :smich: - to na Shibe nejde.

Chose11

#683 Nový příspěvek od Chose11 »

RoKur, vy to stále nechápete, já vím jak a co kryje povinné ručení. Jde o to, že pojišťovna ochotně pojistí cokoliv, ale v případě nehody se bude šprajcovat a vymlouvat jak to půjde. A krátit, nebo nevyplatí vůbec nic, důvodem bude že to bez SPZ a STK prostě nemá co dělat na jakékoliv silnici , polní cestě, vyjma soukromého pozemku a tam se zase na to povinné ručení nevztahuje. Ta pojistka je jen pro tvůj dobrý pocit, ale jinak úplně na nic. Nebo existují speciální pojistky na vozidla které nemají na silnici co dělat? Tohleto můžeš udělat např. pro samojízdné pracovní stroje, které nemusí mít SPZ, ale mohou legálně na silnici a jsou k tomuto provozu schválené. Takže kupte japonce, nechte si ho přetypovat z traktoru na takový stroj a má povinné ručení nějaký význam.....Takhle mám doma RS09, tak je to tam vyřešené, mimo jiné mám jen jednu prdel, tak ho časem nabídnu k prodeji, nahradil ho Z25A.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

fikejz

#684 Nový příspěvek od fikejz »

Vidím to stejně, jen ještě o kousek horší. Protože se to týká i všech polních a lesních cest, které jsou vedené na katastru jako pozemky jejichž způsob využití je "ostatní komunikace".
Jsou to komunikace a jsou veřejně přístupné. Takže pohyb stroje bez SPZ, nebo osvědčení o způsobilosti - pro pracovní stroj, nebo výjimky pro pohyb po komunikaci od úřadu (týká se typicky třeba VZV, když je čas od času potřeba vyjet mimo areál firmy) s sebou nese riziko, že jakákoliv náhrad škody půjde za řidičem / majitelem stroje. A poldové se navíc budou snažit způsobení škody řešit stylem - neměl tu vůbec být, takže to zavinil.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

jean

#685 Nový příspěvek od jean »

Zas dojmy a nikto si neprecita vpp k pz. Ecv nie je podmienka pre pzp, ani schvalenie pre cestne komunikacie. Uz som to tu asi 2x pisal. Ani vzv nema znacky a mal by mat pzp. Aj v areali firmy moze narazit. A ci tam ma co hladat, alebo nie, je uplne nieco ine. Ked narazis s autom do ineho auta v zakaze vjazdu, tak ani vtedy nebude platit pzp? Ta ista situacia, sak tam nemalo co hladat...

maoš

#686 Nový příspěvek od maoš »

Oto, nejlépe si to vyzkoušet. Na fotkách to vypadá jinak než v reálu. Seděl jsem v Kl30 s nízkou kabinou nohy na prsách a hlavou šoupal o strop. Pak ještě v GL 33 s tou vyšší kabinou, tam už trochu místa bylo. Byl jsem jen v riflich a triku a našmatrat vedle sebe ovládací prvky taky nic moc. Mám 100kg a 192 cm a 11botu. Je to opravdu dělané pro Japonce, ne pro normálního chlapa. Ty blatníky jsou obrovské a ubiraji strašně místo.

maoš

#687 Nový příspěvek od maoš »

Co třeba Yanmar řada US 32,35? To je trochu v evropském stylu. Tam by šli i nějaké úpravy sedačky.....

Zetor15

#688 Nový příspěvek od Zetor15 »

Oto a co treba https://stroje.bazos.cz/inzerat/1918849 ... erpark.php
Pokud to ma bejt do lesa tk jsem to videl u jednoho nemce a vepredu mel malou vez z desty za sebou vlek prijel do lesa odprahl vlek a do 10-15 minut mel nalozeno komplet sam. Nakladal v delce 3-4m a na metry rezal az doma pri skladani. Neskutecna uspora casu. Od chvile co mam malotraktor s celakem to delam stejne.

ota

#689 Nový příspěvek od ota »

Mě se zdá tenhle traktor nízkej. Potřebuju trochu průchodnost. Jezdím hodně na močálu. A čím nižší tím horší. Teď si chci na domádo upravit naviják. Na předek. Sice ruční s 3 převodama. Dal bych tam hydromotor a kardan. Ten bych udělal jako prodloužení goly. Jen přehazoval kardan na převody. Má volné odvijeňí a pak jednu hodně pomalou rychlost. Z důvodu zahrabání se v porostu. Včera to bylo slušně na holiny. Stojí tam voda. Stačí prohrábnout a 15 cm hrabanka a pak bílej jíl. A jak kolo vezme jíl je konec.

ladiki

#690 Nový příspěvek od ladiki »

Oto šedé dovozy jsou pro asiaty ;-)
Pro Tebe nějakou evropu.....nějaké starší viničáky apd....
Co toto?
https://www.agro-bazar.cz/2862-malotrak ... dlice.html

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“