Jakého japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
sWiNe

Re: Jakého japonce?

#466 Nový příspěvek od sWiNe »

honzaPP: Děkuji za doplňující komentář :friends:

Ano jasně, jak říkám vše je řešitelné. I já bych si s tímto poradil. Jen mě zajímalo, zda je to opravdu častý jev nebo spíše nahodilá událost ... určitě na tom nestojí celé rozhodování.

Jinak dobrá finta s tou míchačkou :pohar:
Do lesa zatím anglickým Land Roverem, ale brzy snad japonským Isekim ...

ota

#467 Nový příspěvek od ota »

Tenkrát když jsme měli nádrž venku to ještě nebylo moc ve známosti. Tenkrát jsem zamýšlel do nádrže nasypat sklo. Měl jsem v kyblíku střepy z kaleného skla. No jenže nádrž od traktoru má v nalejvacím otvoru takovou trubku dovnitř. Aby asi nešplejchala nafta ven. Takovej asi vlnolam. No a to bych pak nedostal všechny drobky skla ven. Takhle kovové věci by se pak daly magnetem vytahat dobře.
Jako taky bych viděl problém s odlupující barvou v nádrži jako poslední věc, kvůli ktere bych hledal traktor s plastovou nádrží. Třeba tam stačí pak mezi hadičku vložit ten plastovej malej váleček, filtr. Když by motor začal kuckat, šel bych po tom filtříku a třeba dal novej. Měli jsme to tak na traktůrku s nádrží z pionýra. Byla vyrezlá a filtřík zachytával rez. Vydržel 2, až 3 sezony podle toho jak hodně se jezdilo.

honzaPP

#468 Nový příspěvek od honzaPP »

Jak jsi se ptal Otiku na ty filtry. zatím tu nikdo neříkal,že jeho japonec filtr nemá......spíš je to otázka: kde ho najdu jaký typ použít :smich:
Takže neboj filtr to má, ale já bych zase vyřešil nejdřív příčinu a pak až následek a máš pokoj :)

Tohle jsem s nadržema z pincka dělal na spoustě kusů a vždycky pak byl na dlouho klid. Když jí vyčistíš pořádně a pak už tam dáváš jen benzín s olejem a jezdíš, tak ty nádrži dlouho nic nebude. Ti co dělají nádrže jsou většinou rozdělení na dva tábory....vylívat nádrž barvou/nevylívat. A to jsou pak hrozný hádky.

Já bych jí ničím nevyléval. Zvlášť ne u traktoru....leješ tam naftu a ta sama o sobě chrání proti korozi dost. Takže vyčistit a pak jezdit, jezdit, jezdit a odstavovat jen s plnou nádrží. Ideálně zimní nafty, jak tu často Jirka Kubec zmiňuje
Hinomoto N249

ota

#469 Nový příspěvek od ota »

No třeba u malého traktůrku mi nádrž prorezla na spodku. Povolím dva šrouby cípantu, odpojím hadičku a nádrž je venku. U toho Zetora vyndat nádrž je docela porod. Když jsme opravovali tak byla kabina dole a nádrž se vyndala lehce. Teď takhle když to je, už se do toho nikomu nechce. Hlavní problém u té naší nádrže byl, že traktor stál kdysi než se k nám dostal asi 6 let v kopřivách a každej si z něj odmontoval co chtěl a někdo potřeboval víčko od nádrže. Tak v ní byla taková směs zbytek nafty a voda.
S filtrama, mám třeba u té Kuboty minibagru klasickej už kovovej filtr na naftu. Když jsem ji přivezl tak jsem ho měnil. Normálbě podle čísla na něm jsem koupil novej. Jinak třeba hrubej filtr nebo sítko tam není. Ale tam problém nemám. Kdyby ano řešil bych to. Ta Kubota má i odkalovací kohoutek. Jednou za čas otočím a jen tak že tam je nechám pár kapek vykapat. Je to čisté.

andre.marek

#470 Nový příspěvek od andre.marek »

honzaPP píše: sob led 13, 2024 11:56 am André, podle té fotky to stoupání bych řekl že je menší. Je vidět jak ti na konci ta měrka už nevychází. Pořád tipuju na to co jsem Ti poslal naposled 1/8 NPT.
Uvidíš jak ti to tam půjde, asi líp než maznice s přímým závitem,ale nebude to ono.
Tak jsem vyzkoušel kuželovou M10 i ten 1/8 NPT - ani jedna maznice tam nejde tak jak originál...
Trochu lépe tam zaleze ta M10, ale tak 2 otáčky závitu lehce a pak jakoby to šlo přes závit. Prostě to tak hezky nedosedne. Zkoušel jsem na více místech. :'( Už fakt netuším.
Asi to prostě natočím natvrdo místo těch špatných, omačkaných maznic ať můžu mazat.

A ta bagrová M8 tam taky nevlezla pěkně... Možná to bude G1/16? Nevím, zkusil jsem objednat, akorát jsem ji našel jen na ebay, tak budu chvíli napjatě čekat...

fikejz

#471 Nový příspěvek od fikejz »

U tý nádrže nejen na naftu jsou dva problémy - za prvé palivo, obzvlášť nafta, nemůže být v nádrži až do vrchu, takže ten vrch není nějak obzvlášť chráněn a druhý - kondenzát je těžší paliva hromadil se na dně nádrže a ta tam pak časem pod vodou prorezla.
Dnes s biosložkou by zrovna tohle nemusel být problém protože etanoly a další podobné sloučeniny do sebe kondenzát pohltí. Z toho pak jsou zas jiné problémy.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

honzaPP

#472 Nový příspěvek od honzaPP »

andre.marek píše: stř led 17, 2024 8:54 am Tak jsem vyzkoušel kuželovou M10 i ten 1/8 NPT - ani jedna maznice tam nejde tak jak originál...
Trochu lépe tam zaleze ta M10, ale tak 2 otáčky závitu lehce a pak jakoby to šlo přes závit. Prostě to tak hezky nedosedne. Zkoušel jsem na více místech. :'( Už fakt netuším.
Hoď sem prosím fotku té staré maznice vedle té nové NPT nebo ideálně fotku nové s tou měrkou kterou jsi před tím přikládal na tu starou maznici. Protože ten závit těšní tím kuželem, tak půjde vždycky trochu ztuha. Těžko soudit. Neměl by jít zašroubovat až do konce. Taky by to teda mohl být ještě tenhle kužel (tabulka dole):
https://www.briol.cz/cs/m-360-trubkovy- ... -bspp-bspt

A tahle maznice:
https://www.elotechnik.cz/mazaci-hlavic ... -r1-8.html

Závit 1/16 je moc malý průměrově.
Hinomoto N249

ota

#473 Nový příspěvek od ota »

Teď tu koukám na ty měrky závitové a porovnávám. Stoupání 1 mm je skoro totožné s 28zav na palec. Ale není stejné. U G závitu je 1/16 průměr tabulkový 7,72 stoupání 28 z/". Dále je G 1/8 průměr 9,72 a také 28z/"
Měnil jsem jednu zjebanou mazničku na Kubotě a byl to závit G". Teď jsem ji měl v ruce. Ta moje byla 1/8" tenkrát jsem tam zkoušel 10x1 a nešla tam kloudně do konce našroubovat. Vzal jsem očko a závit na klasické M10x1 přeřízl na to Gečko. Našrouboval a nikde neleze vazelína kolem.
Jak píše HonzaPP zkus to oměřit pořádně, polož tam kloudně měrky třeba pod lupou a já Ti v tabulkách najdu odpovídající závit k tomu. Mám je tu teď před sebou. 8) Případně to není problém si to upravit na klasiku, jak se tu popisuje už vejš.

andre.marek

#474 Nový příspěvek od andre.marek »

Jo, zkusím to ještě jednou nafotit. Díky všem za cenné rady.
Tu R1/8 jsem zkoušel už v minulosti - tu už mám také doma :) Všechny možné tabulky a obrázky závitů mám projité, už se mi o tom i zdá :vysmech: a hlavně nechápu, jak jsou schopní za mořem fungovat s těma mírama a jejich posloupností...

Ohledně té 1/16 - tu jsem myslel na bagr, co jsem předpokládal, že to je M8 rovná - naměřil jsem na závitu cca 7,8 vnějškem. A protože nikde u nás jsem ty maznice G1/16 neviděl, tak jsem doufal, že to není ono.

ota

#475 Nový příspěvek od ota »

Mám kámoše, co servisuje Ámerický stroje. Povídal uplně nejhorší co bylo, zvyknout si na palcové míry. Klasika, ležíš pod bagrem na kartonu ve sněhu vyhrabaným lopatou a bagrista podává vercajk, aby nemusel vylejzat z té díry ve sněhu. U nás to je ,,podej mi 13 klíč, podej mi ten bit č T45. Nebo imbusák 14". A tady je to přemýšlení a ,,podej mi prosím tě ty dva klíče velikosti asi 19. Nebo ty bity co jsou v prostředku krabice. A ten imbusák co vypadá asi jako 14"! Všechno palcové míry. No pakec, kdo si to má pamatovat! Pak se to naučil, ale vysvětluj třeba bagristovi když je tam sám jakej klíč mu z basy má podat! :D
Tuhle jsem očistil klíče co mi dal soused z vyklizení pozůstalosti. Samozřejmě tam byly starý palcový klíče. Očistil jsem od rzi a říkám si, chtělo by to nazinkovat. Aby to už nerezlo. Sice tyhle starý klíče nikdy zinkovaný nebyly. No bylo tam asi 10 tech starejch a 40 už tona. Dovezl jsem je do zinkovny. Přijel tam nějakej pán pro horové výrobky a kouká mi do té bedny. Jů to jsou ale krásný klíče! Kde jste je vzal? Tak ty by se mi móc štymovaly! :vysmech: Máte k nim matice a hlavy šrpubů? Ne soused je chtěl vyhodit do šrotu a já je takhle očistil. A pán no hurá, že jste to zachránil! No a co s níma? No v budoucnu si chci udělat ,,retro" kousek dílny a tam si je pak dám. 8)

oco13

#476 Nový příspěvek od oco13 »

Takéhoto by som chcel ja - bez predku :smich:
https://www.facebook.com/reel/1539632590213723

ota

#477 Nový příspěvek od ota »

Oco já chci s předkem 4x4 a s kabinkou. Abych jako vždycky nezmoknul, když někam jedu. A za druhý, když chumelí tak na dvoře pod širákem bych musel dávat plachtu. A to mě nebaví. A 4x4 bo to z jara vždycky v lese zahrabu až na spodek. A předek a uzávěrka to je jiná jízda tam pak.
Oco poslal mi soused čumkarty. Jestli chci? No samo chci ale je to váha x Bulharská konstatnta / materiál. Tedy když budou mít 60 kg, musím někde vyhrabat 120 kg zgarpoviny. No ale já jsem socka, kde to vzít? :vztek: Už je prej naložil a materiál dodá pak.

Obrázek

Pepa 1

#478 Nový příspěvek od Pepa 1 »

Koukal jsem na ty Sebranice, mají tam toho dost a tak se tam vyrazím podívat.
Všiml jsem si, že v nabídce mají docela dost "plně repasovaných" strojů.
Má smysl koupit horší stroj a pak si ho postupně zrepasovat sám, nebo se to nevyplatí, a bude lepší koupit ho hotový hned od nich?

honzaPP

#479 Nový příspěvek od honzaPP »

To záleží na tobě a tvých možnostech Pepo 8)
Hinomoto N249

oco13

#480 Nový příspěvek od oco13 »

Nespomeniete si niekto raz sa v niektorj téme spomínalo že niektorý predajca má na dvore aj nekompletné traktory na diely, len neviem o koho sa jednalo. :-/

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“