Jakého japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Pavel

Re: Jakého japonce?

#421 Nový příspěvek od Pavel »

Teď mám kvůli lesu 6945 předtím zetor 3011 a kultak několik samo Domo trakturku kvůli poruchovosti a problém díly někdy člověk nevěděl z čeho co je pak fréza TJ 6;5 a pfse zihosem a skončil sem u vari teď už dělám jen seno a dřevo plus kousek zahrádky pod obci jezdím kiltem plus příslušenství šli jsme do něj kvůli servisu a hlavně jednoduchosti je malej šikovnej a hbitej vše máme v mechanice

sWiNe

#422 Nový příspěvek od sWiNe »

oco13 píše: pát led 12, 2024 10:32 am Ešte pre zadávatela k tomu mulčovaču - ja som kupoval kladivkový a hneď som s ním objednal aj Y nože , po prvej sezone som to vymenil a odvtedy vlastne len kosím. Kladivá sú na nálety, ale ako si pozemok upravíš a vyčistíš tak lepšie budú Y nože.
Díky za zkušenost

Právě z toho, co už jsem vyčetl a viděl, tak mi připadají pro mojí aplikaci Y nože lepší řešení. Žádné nálety nikde nemám, defakto vše bude luční tráva, hezká čistá. Prodejci mě oba směřovali spíše do kladívek, ale možná stejně půjdu do Y nožů.

ota píše: pát led 12, 2024 10:36 am Kluci jen pište zkušenosti. Sleduju to taky tady a sumíruju si. Co v těch Sebranicích, co říkal prodekce? Někde jsem na netu četl kladné hodnocení.

Šel jsem tam s touhou po Iseki TU a hned mi to rozmluvil a směřoval mě do řady TA, kterých měl na dvorku také nejvíce. Měl tam mnoho menších traktorů do 18 koní a z těch větších fakt převaha Isekáčů v TAčku. Obecně ale byly ty traktory docela dobité - rezavé, dobouchané, masky olámané, světla poničené, stály tam na vypuštěných gumách ... dle slov majitele se to tam hrozně točí a prodá jich klidně pět denně, takže to na mě dělalo dojem, že nákup stroje je tam dost pod tlakem. Po tom co dovezou kontejner nemáš moc času na rozmyšlenou, můžeš zarezervovat, ale jde to tam na dračku. Už jsem vícekrát slyšel, že si zájemce jel pro domluvený traktor a na místě zjistil, že už je prodaný ... jinak ale přístup fajn, ukázal mi několik rozdělaných strojů na dílně a celý sklad s příslušenstvím. Ale trochu mě odrazuje fakt, že pokud tam bude hezký stroj, tak bude člověk muset jednat hodně rychle a já se zas bojím, abych to zbytečně zbrkle neuspěchal, mám to tam skoro 200 km. Určitě tam ale je z čeho vybírat.
Do lesa zatím anglickým Land Roverem, ale brzy snad japonským Isekim ...

sWiNe

#423 Nový příspěvek od sWiNe »

oco13 píše: pát led 12, 2024 10:32 am Ešte pre zadávatela k tomu mulčovaču - ja som kupoval kladivkový a hneď som s ním objednal aj Y nože , po prvej sezone som to vymenil a odvtedy vlastne len kosím. Kladivá sú na nálety, ale ako si pozemok upravíš a vyčistíš tak lepšie budú Y nože.
Díky za zkušenost

Právě z toho, co už jsem vyčetl a viděl, tak mi připadají pro mojí aplikaci Y nože lepší řešení. Žádné nálety nikde nemám, defakto vše bude luční tráva, hezká čistá. Prodejci mě oba směřovali spíše do kladívek, ale možná stejně půjdu do Y nožů.

ota píše: pát led 12, 2024 10:36 am Kluci jen pište zkušenosti. Sleduju to taky tady a sumíruju si. Co v těch Sebranicích, co říkal prodekce? Někde jsem na netu četl kladné hodnocení.

Šel jsem tam s touhou po Iseki TU a hned mi to rozmluvil a směřoval mě do řady TA, kterých měl na dvorku také nejvíce. Měl tam mnoho menších traktorů do 18 koní a z těch větších fakt převaha Isekáčů v TAčku. Obecně ale byly ty traktory docela dobité - rezavé, dobouchané, masky olámané, světla poničené, stály tam na vypuštěných gumách ... dle slov majitele se to tam hrozně točí a prodá jich klidně pět denně, takže to na mě dělalo dojem, že nákup stroje je tam dost pod tlakem. Po tom co dovezou kontejner nemáš moc času na rozmyšlenou, můžeš zarezervovat, ale jde to tam na dračku. Už jsem vícekrát slyšel, že si zájemce jel pro domluvený traktor a na místě zjistil, že už je prodaný ... jinak ale přístup fajn, ukázal mi několik rozdělaných strojů na dílně a celý sklad s příslušenstvím. Ale trochu mě odrazuje fakt, že pokud tam bude hezký stroj, tak bude člověk muset jednat hodně rychle a já se zas bojím, abych to zbytečně zbrkle neuspěchal, mám to tam skoro 200 km. Tenhle problém ale bude defacto asi u každého prodejce, jen v menších počtech. Určitě tam ale je z čeho vybírat.
Do lesa zatím anglickým Land Roverem, ale brzy snad japonským Isekim ...

andre.marek

#424 Nový příspěvek od andre.marek »

Když už se tady řeší kde co, psal jsem kdysi dotaz do technických problémů Iseki, ale bez výsledku, tak to zkusím tady.
Nevíte někdo rozměr závitů u maznic na Iseki TA? Chtěl jsem je vyměnit, protože některé už špatně drží při mazání a žádná tam úplně nesedí.
Zkoušel jsem M10x1, R1/8 a G1/8.

honzaPP

#425 Nový příspěvek od honzaPP »

A co takhle jednu odšroubovat a změřit zavit? Průměr a stoupání.... ideální jsou i závitové měrky..
Hinomoto N249

oco13

#426 Nový příspěvek od oco13 »

Honzo mne včera na tiktoku vyskočilo že druhov zavitov je 12 , ja som doteraz poznal metrický , trubkový, witvorth a trapéz. Tak som na tu čučal jak puk , len som si to neuložil , škoda :pohlavek:

andre.marek

#427 Nový příspěvek od andre.marek »

honzaPP píše: pát led 12, 2024 8:44 pm A co takhle jednu odšroubovat a změřit zavit? Průměr a stoupání.... ideální jsou i závitové měrky..
Překvapivě mě to napadlo, závit venkem byl právě o něco menší než 10mm, možná 9,8? Už je to nějaká doba co jsem měřil tak z hlavy nevím přesně. Stoupání sedělo na závitové měrce na 1, metrické závity. Říkal jsem si že je to ojetá desítka a ta tam nejde. :-/
Stejně jako ty ostatní které jsem na zkoušku nakoupil.
To samé nyní řeším na minibagru, závit 8mm, stoupání 1 a maznice tam nevleze... Nevím co dělám špatně. Měřit snad umím. :red:

oco13

#428 Nový příspěvek od oco13 »

A čo tak pred maznicou ho prebehnúť zavitníkom?? len tak na prečistenie.

andre.marek

#429 Nový příspěvek od andre.marek »

oco13 píše: pát led 12, 2024 9:20 pm A čo tak pred maznicou ho prebehnúť zavitníkom?? len tak na prečistenie.
To mám jako poslední možnost, ale bojím se aby ty špony neudělaly víc škody než bude užitek z nové maznice.

ota

#430 Nový příspěvek od ota »

Musíš potom vzít hodně silnej magnet a vatahat je ven. Já mám jakési elektrikářské šroubováky a ty magnetují jako bejk. Udrží i šroubek. Vezmu pak tenhle šroubovák a lehce strkám do té dírky asnažím se vytahat šponky co se dá. Většinou vezme do mrtě.
Oni někteří výrobci mají i svoje závity. Ale spíš Číňani. Už jsem vyráběl pár nesmyslů na všelijaké potvorce. Třeba klikové hřídele a závit podle matky a stoupání nestandart a průměr taky co v tabulkách nebyl a ještě levej. Občas i křoviňáky mají nesmyslnou matici na hřídely.
U těhle Japonskejch strojů jsem zatím neřešil mazničky. Ale na minibagru Kubota jsem kupoval rychlospojky a bylo to závit G. A ještě na koncích trubek je navařená matice a rovné čelo. Takže rychlospojku s rovným čelem u závitu a tu podložku s těma gumovejma manžetkama. Ale pán v hydraulice věděl a sáhl do regálu a podával to hned na stůl.
Jen tak ze srandy bych zkusil klasicky trubkovej G závitník do díry 1 stupeň. Co to udělá. Nebo na tu mazničku. Teď nemám po ruce tabulky, ale když si zítra vzpomenu až budu makat v dílně, tak se podívám co by tomu odpovídalo.

honzaPP

#431 Nový příspěvek od honzaPP »

A nebude tam kuželový závit?
Vyšroubuj a vyfoť mrknem na to.
Těm rozměrům co říkáš by mohlo odpovídat tohle:
https://shop.reca.cz/maznicka-s-kuzelov ... -45-1.html

Závit myslím ojetý nebude! Je to maznička, šroub který se sundavá 20x ročně.

Jestli celý problém nebude v tom,jak psal teď Slávek Ladikimu ohledně mazniček. Jestli prostě tvar není jiný než tu používáme my.....
viewtopic.php?f=73&t=120046&start=30

Vyfoť a hoď to sem
Hinomoto N249

honzaPP

#432 Nový příspěvek od honzaPP »

Teď jsem totiž nedávno řešil teplotní čidlo na traktoru. Tyhle kuželové závity se používají tam kde závit musí těsnit bez těsnění...... což vlastně maznice musí. A nakonec jsem se dopracoval k tomu,že je to kuželový závit M10 s jemným stoupáním.
Stejně tak čidlo tlaku oleje tam je zase myslím kuželový závit NPT....kuboty ten sensor mají stejný
https://www.tracpartz.com/oil-pressure- ... iseki.html
Je tam schválně kuželový závit, protože na čidlo vede jeden kabel a závit slouží jako kostra.....kdyby tam byl nějakej standart,tak bys na to měl použít teflon a ten závit potom nebude kostřit, takže by ti to ukazovalo nesmysly......

V případě těch maznic samozřejmě žádná elektrika nehraje roli ale těsnění ano 8)
Hinomoto N249

andre.marek

#433 Nový příspěvek od andre.marek »

Že to je kuželový závit jsem si říkal po těch nezdarech a zkoušel ten R1/8, ale že je ještě UNF 3/8, který je podobný rozměry jsem netušil.
Právě ten příspěvek Slávka mi připomněl že jsem to neúspěšně řešil. A já si říkal, že neřeším tvar hlavice ale rozměry závitu a vlastně možná i tu hlavici. Díky za nakopnutí :) 8)
Zkusím to nafotit.

honzaPP

#434 Nový příspěvek od honzaPP »

Projet to normálním závitníkem mi přijde zbytečný....abys ten závit nezničil když se nebude mít z kraje o co opřít....ale třeba by to šlo.
Já bych se snažil sehnat správné maznice tak jak se pokoušíš.
Hinomoto N249

honzaPP

#435 Nový příspěvek od honzaPP »

andre.marek píše: pát led 12, 2024 9:54 pm Že to je kuželový závit jsem si říkal po těch nezdarech a zkoušel ten R1/8, ale že je ještě UNF 3/8, který je podobný rozměry jsem netušil.
André, co jsem se dočetl tak jsou běžné maznice se závitem 1/8 NPT......tomu už bych věřil,že by to mohlo být ono.
https://e-konstrukter.cz/prakticka-info ... -zavit-npt

Je možný že jsi měřil někde níž a naměřil jsi ten průměr menší 8)

Takže bych zkusil tohle:
https://www.elotechnik.cz/mazaci-hlavic ... 7-npt.html

Kuželový závit bys měl poznat na první dobrou a když ne, tak teď na druhou dobrou určitě :smich:
Hinomoto N249

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“