Jakého japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
ivan613

Re: Jakého japonce?

#406 Nový příspěvek od ivan613 »

Tak po prečítaní stránok,som uvažoval,že by bolo asi vhodné niečo takéto:https://www.facebook.com/marketplace/it ... eba3306a57
Bola by to dobrá voľba? Chcel by som to tohto roku definitívne vyriešiť.

andre.marek

#407 Nový příspěvek od andre.marek »

Pozor na ty velikosti, Iseki TA250 je ještě relativně malý traktor - rozměrově, práce udělá neskutečně - mám doma. Oproti tomu Kubota v těch 25 koních už je o dost větší. Nevím jestli konkrétně ta L1, ale když jsem vybíral já, tak mě ten rozdíl překvapil.
Já mám zadní kola 24, ty Kuboty měly už skoro všechny 28. Iseki zvětšuje myslím někde kolem 28 koní, kdežto Kubota právě kolem těch 24. Tak jenom ať pak není překvapení jak je to velké.

honzaPP

#408 Nový příspěvek od honzaPP »

ivan613 píše: pát led 12, 2024 4:14 am Bola by to dobrá voľba?
Na tvoje požadavky víc než dostačující.

Píšeš, že to jsou tři pozemky.....jak budeš řešit přejezdy, když japonec je bez papírů?
Hinomoto N249

ivan613

#409 Nový příspěvek od ivan613 »

Mám to len cez cestu. Tu na dedine je minimum traktorov na značkách.

ladiki

#410 Nový příspěvek od ladiki »

Nebrat Kubota Saturn, také model GT 3-5

Když budeme porovnávat značky mezi sebou(stejný rok výroby, velikost stroje) tak kuboty mají nejméně elektroniky, jsou výkonově slabší, což není vždy na závadu. Základem je vybrat dobrý stroj. Kupovat teď v mrazu...
Hlavně to chce vyrazit do terénu, prohlédnout si ty traktory naživo. Pak mrknout na videa na YT, ať získáte představu, co který stroj zvládne v jakých podmínkách. Není 20 koní, jako 20koní. Přijde mi, že každý chce slyšet konkrétní model od konkrétní značky, ale tak jednoduché to není. Pokud koupíte past, tak je úplně jedno jaká značka to bude. Hodně mi to připadá jako srovnání japonců v motorkách Yama, honda, kawa, suzi. Která je lepší, která horší?
Pokud vidíte problém s loupajícím se lakem v nádrži, tak raději nekupujte nic :pistol: :friends:

Pepa 1

#411 Nový příspěvek od Pepa 1 »

honzaPP píše: pát led 12, 2024 6:58 am .....jak budeš řešit přejezdy, když japonec je bez papírů?
Nevíte někdo, jestli je možné dát japonce (jakéhokoliv) na papíry, aby se s ním mohlo občas přejet po silnici? Teda když ten stroj papíry nemá.
Co to obnáší a co to stojí?

ivan613

#412 Nový příspěvek od ivan613 »

Čo sa týka opráv nemám s tým problém. Radšej by som kúpil niečo nemaskované štetkolakom. Horší stav mi nevadí. Aspoň si to dám do stavu podľa seba. Nemám problém s opravami. Navyše mám k dispozícii klasický i CNC sústruh a CNC frézku. Bežne pomáham opravovať susedom ich techniku. Nákup ma nijako netlačí. Keď to časovo vychádza,tak mi pokosí a zbalí seno sused. Tu sa jedná hlavne o to, že už nechcem byť na nikom závislí. Sused stále opakuje, že už má cez 70 a jedného dňa prestane robiť.

sWiNe

#413 Nový příspěvek od sWiNe »

ladiki píše: pát led 12, 2024 7:53 am Přijde mi, že každý chce slyšet konkrétní model od konkrétní značky, ale tak jednoduché to není. Pokud vidíte problém s loupajícím se lakem v nádrži, tak raději nekupujte nic :pistol: :friends:
Samozřejmě, že by to každý nejradši slyšel takto konkrétně, to je přece jasný, to platí u všeho :)

A že to není tak jednoduché, to je taky jasný. Ale bohužel tím, že to v Evropě nikdy oficiálně nebylo, je shánění informací podstatně horší a defacto jediné reálné zkušenosti mimo videí z jutubu může člověk nasát tady, případně na nějakých fb stránkách. Pokud člověk vybírá běžné auto nebo motorku, tak je informací nepoměrně více a nemusí se tak blbě ptát :) I solidní prodejce samozřejmě vždy bude podávat takové informace, které budou pokud možno výhodné i pro něj, čili chválit to co má zrovna skladem na dvorku, atp.

Loupající se nádrž samozřejmě není neřešitelná věc, řešitelné je vše. Ale pokusit se před nákupem zjistit co nejvíce potencionálních problémů a útrap daného modelu považuji za běžný postup, ať člověk případně může očekávat, co se může vyskytnout.
Do lesa zatím anglickým Land Roverem, ale brzy snad japonským Isekim ...

honzaPP

#414 Nový příspěvek od honzaPP »

Pepa 1 píše: pát led 12, 2024 9:41 am
honzaPP píše: pát led 12, 2024 6:58 am .....jak budeš řešit přejezdy, když japonec je bez papírů?
Nevíte někdo, jestli je možné dát japonce (jakéhokoliv) na papíry, aby se s ním mohlo občas přejet po silnici? Teda když ten stroj papíry nemá.
Co to obnáší a co to stojí?
Tenhle šedý dovoz nejde! Ať ti tvrdí kdo chce co chce! Pokud nekoupíš nový nebo ojetý stroj na kterém značky jsou a při koupi nedostaneš techničák, tak to prostě nepřihlásíš.
Hinomoto N249

honzaPP

#415 Nový příspěvek od honzaPP »

ladiki píše: pát led 12, 2024 7:53 am Nebrat Kubota Saturn, také model GT 3-5

Základem je vybrat dobrý stroj. Kupovat teď v mrazu...
Hlavně to chce vyrazit do terénu, prohlédnout si ty traktory naživo. Pak mrknout na videa na YT, ať získáte představu, co který stroj zvládne v jakých podmínkách. Pokud vidíte problém s loupajícím se lakem v nádrži, tak raději nekupujte nic :pistol: :friends:
Ladiki to napsal celkem jasně!
A já bych k tomu doplnil, že není problém sednou ke googlu a pohledat co vše se dá na vámi vybraný model koupit za náhradní díly nebo najít za materiály.
Všechno tu bylo popsáno x-krát. Stačí chvíli hledat a číst - japonec na SPZ, rychlosti, čelní nakladače, síla v ramenech a pod. Hmotnosti se dají najít na různých zahraničních servrech atd. at.
Jsou to ty stejné otázky, pořád dokola....

A pak koupíte traktor a hned potom následuje založení vlákna s typickými dotazy - jaký olej, kam se leje, kolik ho tam přijde, kde jsou filtry, označení, popř jak se ovládá hydraulika......základní věci, které by vám solidní prodejce měl říct při koupi. A když neřekne a vy se nezeptáte tak hledat, hledat, popř. měřit.....

Zrovna takový Ladiky, na dotaz ohledně olejů reagoval nesčetněkrát......
Hinomoto N249

oco13

#416 Nový příspěvek od oco13 »

honzaPP píše: pát led 12, 2024 10:13 am Tenhle šedý dovoz nejde! Ať ti tvrdí kdo chce co chce! Pokud nekoupíš nový nebo ojetý stroj na kterém značky jsou a při koupi nedostaneš techničák, tak to prostě nepřihlásíš.
Honzo , ale aj tu na fore sú ludia čo majú "vyjimku na užití komunikace" a jazdia a funguje to. V slovenskom zakone k F značkám máš vyslovene napísané - tieto čísla nie je možné prideliť strojom dovezeným z tretích krajin ako japonsko čína india. A tak je Shiba domadel. :typek: Je to len o luďoch o tom aký je úradník čo tam sedi.
Ešte pre zadávatela k tomu mulčovaču - ja som kupoval kladivkový a hneď som s ním objednal aj Y nože , po prvej sezone som to vymenil a odvtedy vlastne len kosím. Kladivá sú na nálety, ale ako si pozemok upravíš a vyčistíš tak lepšie budú Y nože.

ota

#417 Nový příspěvek od ota »

Kluci a nestačilo by na ten přejezd po silnici když je to jen třeba v obci uzavřít povinne ručení? Kámoš má TKčko. Má na něj uzavřené povinné ručení. Zastavili ho policajti. V obci když jel na louku. Chtěli po něm nějaké doklady. Takže řidičák, povinné ručení. V pořádku a teď výbavu. Takže lekárničku trojuhelnik vše měl. Tak v pořádku, můžete pokračovat. No neměl to vyloženě domádo, bylo vidno že je to tovární stroj a světla i na káře fungovaly. Tak to prošlo v pohodě. Asi taky záleží na tom, jak ten policajt ráno vstane. Může tě skoupat za cokoli. Vždy si něco najde.
Kluci jen pište zkušenosti. Sleduju to taky tady a sumíruju si. Co v těch Sebranicích, co říkal prodekce? Někde jsem na netu četl kladné hodnocení.
Mám tu minibagr s 2 válcem Kubota. Zatím co ho mám jsem u motoru nic nedělal. Akorát jsem koupil nové čidlo teploty chladící kapaliny. Neukazoval mi budík. Když jsem to čidlo šel měnit, zjistil jsem, že je prošoupaný drátek od čidla. Drátek jsem dal jinej a čidlo fungovalo. Bylo to prošoupaný až v prostoru kabiny a nebylo to jinak vidět. Až když jsem zatáhl drátek do prostoru motoru objevilo se to. Jinak bezproblémovej. Jak motor, tak i stroj. 8) Tak s Kubotou mám zatím velmi dobrou zkušenost.

ota

#418 Nový příspěvek od ota »

Oco syn jezdí v práci s velkým mulčovačem. Když ho dostal jakožto už vyběhanej zgarpák, udělal na něm střední opravu. Jezdil s ním 2 sezony. Tak nějak to pomastil. Pak v zimě ho dal na dílnu a tam mu vyměnili ložiska. Jeli to vyzkoušet na cestu k lesu. Dojel tam a v půlce cesty naspátek se mulčovač zadřel na hřídely. Tedy si ho sám rozházel do šroubku. Přivezl mi oba ty boky kde byly vyžvejkaný díry. Vše jsem doma vyvařil a na soustruhu protočil. Dali i novou hřídel. Protože uplně náhodou zjistil že je ohnutá a na koncích vydřené uložení ložisek. Vše sesadil a jo ještě na těch ložiskách hřídele jsme předělali mazání. Původně tam byly maznice, uvnitř pod krytováním. Provrtal díry skrz krytování a já udělal nástavce aby maznice byly hned dostupné. Než vyjede namaže. No a hlavní problém v nerovnoměrném chodu byly kladiva. Teď si nevzpomenu, jestli má ty, nebo jiný. Musel bych se zeptat. Ale když osadil mulčovač a roztočil to, bylo to jak drnčák vybrační. Myslel že mu to rozhází traktor. Tedy všechny kladiva sundal a vzal váhu a zvážil. Neuvěřitelné, jaké byly váhové rozdíly kladiv. Roztřídil podle váhy a rovnoměrně osadil na hřídel. Povídal potom ,,šepot květin"! Takže pozor na ty kladiva. Váhové mají veké rozdíly a pak mulčovač zbytečně vybruje.

honzaPP

#419 Nový příspěvek od honzaPP »

oco13 píše: pát led 12, 2024 10:32 am
honzaPP píše: pát led 12, 2024 10:13 am Tenhle šedý dovoz nejde! Ať ti tvrdí kdo chce co chce! Pokud nekoupíš nový nebo ojetý stroj na kterém značky jsou a při koupi nedostaneš techničák, tak to prostě nepřihlásíš.
Honzo , ale aj tu na fore sú ludia čo majú "vyjimku na užití komunikace" a jazdia a funguje to. V slovenskom zakone k F značkám máš vyslovene napísané
Oci, nevím úplně o jaké vyjímce na komunikace mluvíš? Zatím jsem tu nikoho s ničím takovým nezaznamenal.
Já osobně jsem o takovou věc nežádal. Nicméně když jsem o tom přemýšlel, tak jedinné co mi přišlo, že by na to šlo naroubovat bylo tohle:
https://www.mdcr.cz/Zivotni-situace/Poz ... ni-uzivani
A tady je k tomu ještě správný paragraf ze zákona:
http://zakony.centrum.cz/zakon-o-pozemn ... aragraf-25

S tím, že jsem to uzavřel, že vlastně po silnici jezdit nebudu a nepotřebuji. Pokud někdo jezdí legálně s japoncem po cestě tak myslím, že jedině takto.

O vašich F značkách vím. Ale my tu nic takového nemáme.
Hinomoto N249

oco13

#420 Nový příspěvek od oco13 »

Hej to bude ono preberalo sa to v teme o značkách a na FB skoro denne , v niektorých okresoch to ide a v iných nie.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“