Jakého japonce?
Moderátor: DYK
Re: Jakého japonce?
Ano Honza má v tomto pravdu reverz ani nivelizacia nie sú vôbec nutné, ale sú tak prudko návykové, že ak ich ochutnáš, už nikdy nechceš stroj bez nich.
Ja už som až tak ďaleko že revez by som prijal aj v odobáku.
Ja už som až tak ďaleko že revez by som prijal aj v odobáku.
V tom máš pravdu. Vždycky když jezdím o víkendu s traktorem a pak skočím do auta tak levou rukou hledám reverz. Fakt už se mi to několikrát stalo, že jsem bouchnul do palubovky
Hinomoto N249
Ahoj, tohle je prodejce SKH Sebranice, čili jeden z největších u nás. Recenzí na ně už je tu mnohoota píše: ↑sob led 06, 2024 10:55 pm Tady jsem koukal taky jeden je ten by nebyl tak daleko. Cenově nastejno. Akorát nevím ten prodejce jak to má. Bude to překupník. Tak kdo ví.
https://dum.bazos.cz/inzerat/179454147/ ... luxusn.php
Pravděpodobně také koupím od nich.
Do lesa zatím anglickým Land Roverem, ale brzy snad japonským Isekim ...
Chlapi, moc díky za všechny připomínky.
Připadám si trochu blbě, nejsem traktorista a ani jsem se k tomu nikdy moc nedostal, tak bych chtěl poprosit, jestli mi vysvětlíte, co je to ten reverz.
Díky
Připadám si trochu blbě, nejsem traktorista a ani jsem se k tomu nikdy moc nedostal, tak bych chtěl poprosit, jestli mi vysvětlíte, co je to ten reverz.
Díky
Reverz znamená že máš rovnaké rýchlosti dopredu aj dozadu zaradíš 4ku a ideš potom len pákou prehodíš smer a ideš rovnako rýchlo dozadu. Je to velká výhoda pri používaní čeláku a tiež pre takých traktoristov ako som ja. Radšej cúvam kilometer ako by som sa mal otáčať.
Jo, a ještě ta nivelizace ?
Automatická je že ti traktor sám vyrovnáva naradie do vodorovnej polohy , ručná je že si vieš ty tlačítkom nastaviť bočný náklon. Využívam to vždy ak naberám vidlami paletu čo je šikmo a tiež ak niečo nesiem a traktorom sa nakloním nabok - tlačítkom si náklad vyrovnám aby sa mi nezj...al z vidiel. Hydraulickým tretím bodom si zase zrovnám náklad v smere jazdy. Ale celkom pekne sa to dá využiť aj pri orbe - kuk dozadu posledná hlava berie málo - ťuk do páčky a už je hlbšie. Vidím že by to malo zaklápať viac - ťuk do tlačítka a celý pluh nakloním kam potrebujem.
Díky za vysvětlení hned jsem zase o něco chytřejší.
A když už teď vím, co je na co, tak mohu zodpovědně říci, že i když to jsou určitě dobré vychytávky, tak já se při mých potřebách bez těchto funkcí určitě obejdu
Co je pro mě ale docela důležitá věc při koupi stroje je cena.
Když jsem začal přemýšlet o tom, že bych zkusil jít do nějakého továrního malotraktoru a začal jsem po bazaru něco hledat, byl jsem docela překvapen, na jakých cenách se začínají prodávat. Ten za nejnižší cenu, co jsem našel, byl něco okolo 70 000Kč a to byl pro mě už téměř strop a určitě nejsem ochoten jít do malotraktoru za 150 a více tisíc.
Zatím jsem se na nic ještě nikde nebyl podívat, ale myslím si, že pokud za mašinu nedám alespoň 90 tisíc, tak to bude rozhašenej a očesanej kepl.
Nebo se mýlím, a dá pořídit něco slušného okolo těch 70?
A když už teď vím, co je na co, tak mohu zodpovědně říci, že i když to jsou určitě dobré vychytávky, tak já se při mých potřebách bez těchto funkcí určitě obejdu
Co je pro mě ale docela důležitá věc při koupi stroje je cena.
Když jsem začal přemýšlet o tom, že bych zkusil jít do nějakého továrního malotraktoru a začal jsem po bazaru něco hledat, byl jsem docela překvapen, na jakých cenách se začínají prodávat. Ten za nejnižší cenu, co jsem našel, byl něco okolo 70 000Kč a to byl pro mě už téměř strop a určitě nejsem ochoten jít do malotraktoru za 150 a více tisíc.
Zatím jsem se na nic ještě nikde nebyl podívat, ale myslím si, že pokud za mašinu nedám alespoň 90 tisíc, tak to bude rozhašenej a očesanej kepl.
Nebo se mýlím, a dá pořídit něco slušného okolo těch 70?
Pepo, pořád jsi nám neřekl,na co ten traktor vlastně hledáš.
A to jestli je traktor za 70tis do šrotu musíš zhodnotit podle stavu. Nikdo z nás nemá křišťálovou
Japonec za 70 bude mít pravděpodobně kolem 12koní,ale jestli je to málo nebo moc záleží na tom co s ním chceš dělat.....
A to jestli je traktor za 70tis do šrotu musíš zhodnotit podle stavu. Nikdo z nás nemá křišťálovou
Japonec za 70 bude mít pravděpodobně kolem 12koní,ale jestli je to málo nebo moc záleží na tom co s ním chceš dělat.....
Hinomoto N249
Asi jak píše honzaPP málo koníků. Nebo i max rychlost 15 km/h. Co tak koukám tak i bez předního pohonu. Mám domádo a mám ho 4x4. A už bych malotraktor bez předku nekoupil. Lehce se na něj zvykne. Ale já tahám traktůrek do lesa a i na převoz minibagru. A třeba do lesa bych ten minibagr bez předku nedostal. Nebo jo, ale jen k lesu na pevném podkladu. A pak bych musel minibagrem flákanec po svejch. Takhle ho dostanu až na místo. A pak je to i jiná jízda po tom mokrym lese.
Je to právě i o tom, na co traktůrek budeš využívat.
Je to právě i o tom, na co traktůrek budeš využívat.
-
Tohle je asi maximum co se nechá kolem těch 70tis sehnat .
https://dum.bazos.cz/inzerat/179297504/ ... on-4x4.php
Kupodivu nevypadá ani nijak tragicky .
https://dum.bazos.cz/inzerat/179297504/ ... on-4x4.php
Kupodivu nevypadá ani nijak tragicky .
Jeste je otazka jak je tazatel zrucnej a co vsechno umi opravit pripadne predelat protoze pokud nekoupi nejakej opravdu paradni domadel kterej je uz vychytanej tak ho skoro jiste ceka dost prace behem provozu traktoru
-
To Zetor 15 . Přesně to je ono . Já toho moc neumím a proto jsem rád , že traktor funguje jak má , ale zase zvládám to lakování které provádějí ty prodejci , když dělají ten repas
Pokud toho clovek moc neumi tak bych asi doporucoval tovarni stroj kde jsou vychytane detske mouchy a treba simering si clovek troufne vymenit i sam pripadne pokud si na to nekoho pozve nebo nekam odveze treba automechanikovi tak ten si za praci rekne stejne jak na domadelu mozna i min. Znam z vlastni zkusenosti kdyz chtel znamej vymenit ozubene kolo na domadelu kterej zdedil po strejdovy. Radsi bych menil motor na tovarnim nez tohle. Aby se dalo kolo vyndat tak se hodinu rezalo flexou a rozebrala se pulka traktoru pak se pul dne skladalo a svarovalo rovnalo a licovalo aby vse bezelo jak ma. Kdyby to konstrukter trochu promyslel tak to byla prace na max 30 minut. U japoncika udelam spojku za hodinu metvrdim ze na vsech typech ale ty dva co jsem uz delal trvali cca hodinu.
No v plánu mám obdělávat pozemek o velikosti cca10x25m a v budoucnu ještě o trochu více.
K tomu síct a sušit louku o rozloze cca 1000 - 1500m2.
Se strojem tedy budu potřebovat orat, případně rotavátorovat, síct a případně obracet seno. Na podzim dovézt hnůj, občas do lesa pro dřevo - ročně po částech dovézt okolo 15m3.
Co si nejsem nějak pořádně domyslet je, jakou osovou rozteč kol by měl traktor mít, a to se mi teď jedná o dělání brázd na brambory a pak proorávání.
Co se týče mojí zručnosti, schopný docela jsem a mám i možnost strojního zázemí, takže co se týče nějakých úprav na stroji, tak si myslím, že bych to snad zvládl
Jaký asi stroj by tedy podle Vás měl být na tyto práce dostačující?
K tomu síct a sušit louku o rozloze cca 1000 - 1500m2.
Se strojem tedy budu potřebovat orat, případně rotavátorovat, síct a případně obracet seno. Na podzim dovézt hnůj, občas do lesa pro dřevo - ročně po částech dovézt okolo 15m3.
Co si nejsem nějak pořádně domyslet je, jakou osovou rozteč kol by měl traktor mít, a to se mi teď jedná o dělání brázd na brambory a pak proorávání.
Co se týče mojí zručnosti, schopný docela jsem a mám i možnost strojního zázemí, takže co se týče nějakých úprav na stroji, tak si myslím, že bych to snad zvládl
Jaký asi stroj by tedy podle Vás měl být na tyto práce dostačující?