Hinomoto N249

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Ondras83
Kontaktovat uživatele:

Re: Hinomoto N249

#196 Nový příspěvek od Ondras83 »

Hele teď jsem to tady prelouskal a mimo chvály okolo... kdyby se něco mělo dít s tím horalem, dej mi vědět, na svoje budoucí plány bych z něj některé komponenty využil 😉🙂

honzaPP

#197 Nový příspěvek od honzaPP »

Ondras83 píše: pát pro 22, 2023 12:45 am kdyby se něco mělo dít s tím horalem, dej mi vědět
Ondro, horal zůstane. A myslím,že podobný projekt máš
v plánu i ty :) takže komponenty budu asi taky potřebovat. Ale jak bude očesaný o nepotřebné věci, tak hodím fotku 👍
Hinomoto N249

honzaPP

#198 Nový příspěvek od honzaPP »

Krásné svátky a do nového roku hlavně zdraví. :vanoce: s tím zbytkem už si nějak poradíme. :friends:
Hinomoto N249

Peter768

#199 Nový příspěvek od Peter768 »

Tak tak, svätá pravda a tým zdravím.... 8)
A aj tebe šťastné a veselé Vianoce :friends:

honzaPP

#200 Nový příspěvek od honzaPP »

Taky jsem měl po svatkách čas na traktor. Rozdělal jsem palubku a vyvařil ten ulomenej volant.

Obrázek

Obrázek

No a teď laboruju s tím jak zapojit spínač brzdového světla. Moc místa tam není. Klidně si nechám poradit. Zatím mě nic jednoduchého nenapadlo :zapomel:

Obrázek

Taky jsem ,,vyšíval,, na tom vrtáku,ale to je zbytečné sem dávat.
Hinomoto N249

Vladimír2

#201 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...jestli je na tom obrázku se svařováním trubka sloupku řízení , tak si myslím , že máš daleko větší problém ...

honzaPP

#202 Nový příspěvek od honzaPP »

Jaký Vláďo?
Hinomoto N249

Vladimír2

#203 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...ale , planý poplach . Měl jsem něco podobného . Ta trubka urezavěla zevnitř , byla plná vody a s ní i skříňka řízení . Ty to tam máš jinak .

honzaPP

#204 Nový příspěvek od honzaPP »

Trochu jsi mě vyděsil.... nevím přesně jak to pak vypadá pod tou trubkou když mám posilovač. Jestli nevadí,že se ta trubka třeba o 1mm posunula nahoru nebo vychýlila do strany..
Hinomoto N249

martinto

#205 Nový příspěvek od martinto »

honzaPP ja mam spínač takto zašitý na Mitsubishi

Obrázek

Obrázek

honzaPP

#206 Nový příspěvek od honzaPP »

martinto píše: sob pro 30, 2023 2:42 pm honzaPP ja mam spínač takto zašitý na Mitsubishi
Máš to pěkně vyřešené. Tam kde to máš ty mám dorazové šrouby. Je tam strašně málo místa :(

Jinak jsem včera dovyšíval ten vrták. Takže teď ještě dodělat kardan a redukci na výstup a můžu vrtat. Myslím že jestli se něco ukroutí nebo upadne tak ten samotného polskej vrták :smich:

Když už jsem měl před tím sundanou palubku tak jsem chtěl vyřešit problém s žhavením. Dřív mi to žhavilo třeba 7-8 vteřin a teď to 1vteřině zhasne. První na řadu prišel tenhle ,,lamptimer,,.

Obrázek

Obrázek
Vizuálně se zdá OK

Tak jsem vyhodil a očistil žhaviče. Na fotce jen dva,ale je to tříválec :)

Obrázek

Po připojení na baterku se všechny tři cca po 5ti vteřinách rozsvítili do ruda. Očistil jsem všechny kontaktní plochy a stříknul sprejem na kontakty. Po složení zase po vteřině žhavení zhaslo. Myslel jsem,že kromě toho lamptimeru tam nic jiného není,ale je tam ještě jedno relé, které jsem myslel že slouží ke startování.....ale to je asi blbost. Takže půjde palubka znovu ven a ještě zkontroluju to relé. Označení už na něm bohužel žádné nebylo - papírový štítek už bez potisku...... může to být žhavení závislé na teplotě motoru u takhle starého traktoru?
Hinomoto N249

RoKur

#207 Nový příspěvek od RoKur »

Ahoj Honzo, je to elektronika žhavení. Ta ovládá relé, které teprve spíná žhaviče. Elektronika vyhodnocuje teplotu okolí. Podle toho se určuje doba sepnutí žhavení. Ještě vyhodnocuje i spínání startéru, protože jak zapneš starter, tak se žhavení vypne a jak startér vypneš, tak se žhavení tak na 3 vteřiny ještě zapne. Ale ty tam máš málo drátu, tak Ti to bude vyhodnocovat pouze teplotu okolí.
Začalo mě to blbnout, že mi zapínal žhavení i vlétě, i když byl motor teplý, tak jsem ho vykuchal, nakreslil schéma, že si to opravím, ale zjistil jsem, že mi plně vyhovuje obyčejné tlačítko. Tak ta elektronika skončila v šuplíku.

Jinak Ti a Vám všem přeji v novém roce hodně zdraví, co nejméně problému s našimi mazlíčky a kolečkami vždy dole.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

honzaPP

#208 Nový příspěvek od honzaPP »

Díky Rokure za rychlou odpověď. To mluvíš o tom lamptimeru, že? To jsem na youtube našel,i tady to myslím někdo řešil,že mu to spínalo třeba samo v létě...ale tenhle problém já nemám..... mě to dělá přesně to co tomuhle chlapíkovi.
https://www.youtube.com/watch?v=QSrser6 ... 5naw%3D%3D
Elektrice nijak zvlášť nerozumím, myslel jsem si,že to funguje tak jak to popisuješ.... takže teoreticky to může způsobovat čidlo teploty vody? Protože to je jedinej teploměr kterej na motoru je,ne? Protože mě traktor ukazuje pořád stejnou teolotu, po otočení klíčku vyjede kousek za první čárku a víc se nehne. Teď jsem vyměnil čidlo a je to stejný. Takže budu pokračovat na budíkách jestli ukazují správně.. :)

Jinak díky za přání a Tobě hodně zdraví v novém roce a ať micina pořád maká. Jinak jsem moc rád,že jsi se ozval, v asijské sekci už tě skoro není vidět....
Hinomoto N249

martinto

#209 Nový příspěvek od martinto »

honza a máš tam termostat? :hm: ja som mal to isté ručička bola na jednom mieste tak že vymením termostat a on tam
žiadny nebol... :prace: :prace: :prace: teraz chodí ručička do polovice stupnice
páni príjemného Silvestra a všetko dobré v Novom roku

honzaPP

#210 Nový příspěvek od honzaPP »

martinto píše: ned pro 31, 2023 6:05 pm honza a máš tam termostat?
Tak že by tam nebyl termostat mě nenapadlo. Dřív se ta ručička celkem hýbala. Pak jsem vyfoukal to sítko před vrtulí a cca od té doby je dole téměř dole. Chci to dát všechno na stůl a proměřit. Tuším,že u Ladikiho ve vláknu GB jsem to viděl a závěr byl,že ručička dole je správně. Proměřím a uvidím. Je to v plánu,ale čas na není. Nebo spíš dělám věci který mě baví víc než měřit něco co nevím kam přesně připojit měřák :zapomel:
Hinomoto N249

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“