Čepy do nakladače
Moderátor: DYK
Re: Čepy do nakladače
Oco. Ako je cap zaisteny aby sa nepretacal vo vonkajsich dierach ale sa tocila cast z puzdrom v strede? Ak to cele prebehnes vystruznikom urobis to sice bez puzdier ale presne a budes to mazat teba to prezije.
neviem, na čapoch nebolo žiadne zaistenie, len na jednom konci osadenie a na druhom diera.
tiež nad tým uvažujem zaistiť červíkmi na oboch stranách a finito.
tiež nad tým uvažujem zaistiť červíkmi na oboch stranách a finito.
Ok to chápem a druhú stranu čo?? lebo ja mám vybité obe strany
To musis vystruzit diery aby to islo na pevno. Vyrobit nove čapy. Ta skrutka to neudrzi normalne ju odstrihne.
no na jednej diere budem skúšať. A uvidím
Oco toto sa doma na kolene roby zahlbnikom. Medzi vložiš trubku s priemerom voditka zahlbnika vystrediš a hefneš cočku na vrtacke zahlbiš po trubku z oboch stran a je to suose.Trubku odstraniš a na presno dotiahneš vystružnikom.Ak chceš vložkovat na brutal fest stači vypuzdrit osadenymi podložkami vysustuženymi z 10 hardoxu. Tie možeš nalisovat a staci hefnut na velkom priemere.
To je tiež dobré riešenie
Len ešte pre upresnenie , ako tu spomímal Palobolo
- Čap sa nemá točiť ten má byť napevno a točiť sa má ten vypúzdrený vnútrajšok - myslím vypúzdrený klznými puzdrami. Je to tak??
Len ešte pre upresnenie , ako tu spomímal Palobolo
- Čap sa nemá točiť ten má byť napevno a točiť sa má ten vypúzdrený vnútrajšok - myslím vypúzdrený klznými puzdrami. Je to tak??
páni niečo som vystrúhal tak poprosím o váš názor.
Mám za kýbel poznkovaných skrutiek M20 8.8 driek má priemer 19.7 až 19.8mm
chcel by som šmatlavé diery prevrtať 21mm - súosovosť nemám možnosť kontrolvať tak ju skúšam obísť Bočné platne majú 9mm.
potom som vyrobil toto
prestrčím, velkým klúčom dotiahnem aby sa do otvorov nalisoval ten priemer 21.2 (počítam že vrták mi otvor rozhodí min 0.1mm )a zavit poistím s Loctite.
Vôla oproti klzným puzdram bude 0.2mm objednal som mosadzne s nejakou vrstvou
Mám za kýbel poznkovaných skrutiek M20 8.8 driek má priemer 19.7 až 19.8mm
chcel by som šmatlavé diery prevrtať 21mm - súosovosť nemám možnosť kontrolvať tak ju skúšam obísť Bočné platne majú 9mm.
potom som vyrobil toto
prestrčím, velkým klúčom dotiahnem aby sa do otvorov nalisoval ten priemer 21.2 (počítam že vrták mi otvor rozhodí min 0.1mm )a zavit poistím s Loctite.
Vôla oproti klzným puzdram bude 0.2mm objednal som mosadzne s nejakou vrstvou
Ešte si trúfnem opýtať sa - 8.8 skrutky aká je to norma gulatiny?
Víťo diky ale to či je to 11600, 11800 alebo 12050 tam nepíšu
https://eshop.kanbanservis.cz/sroub-se- ... ?cid=11166
https://eshop.kanbanservis.cz/sroub-se- ... ?cid=11166
Protože každá velikost šroubu se dělá z jiného materiálu,což užjsem na fóru před dávnými časy psal.Musíš oslovit někoho,kdo pracuje ve šroubárně,nebo hledat lépe než já.
ITS - ak sa môžem spýtať - na tvoj názor ohladom toho čapu? Je to realizovatelné? alebo niečo oddrbem, A tiež má sa tem čap točiť alebo nie?