Traktory ISEKI řada TA
Moderátor: DYK
-
Re: Traktory ISEKI řada TA
Ahoj, nevíte někdo rozměr závitů u maznic na Iseki TA? Chtěl jsem je vyměnit, protože některé už špatně drží při mazání a žádná tam úplně nesedí.
Zkoušel jsem M10x1, R1/8 a G1/8.
Zkoušel jsem M10x1, R1/8 a G1/8.
Dobrý den kolegové.
Měl bych dotaz ohledně motorového oleje a filtru.
Mám TA 210F. Tip či rada jaký olej dát a kolik?
Filtr (původní) je Mann w67/2 - tak bych koupil stejný (či něco jiného?)
Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Měl bych dotaz ohledně motorového oleje a filtru.
Mám TA 210F. Tip či rada jaký olej dát a kolik?
Filtr (původní) je Mann w67/2 - tak bych koupil stejný (či něco jiného?)
Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Ahoj Martin
Ja mam TA270 moto bude asi identicky a odporucali mi pouzit olej 15w40 nieco kvalitnejsie.
Objem neviem presne este som u seba nemenil ale odhadujem tak 3-4 litre, ved vypusti a uvidis kolko ho tam bude.
Filter mam rovnaky ako ty MANN W67/2
Tak nech sa dari
Peter
Ja mam TA270 moto bude asi identicky a odporucali mi pouzit olej 15w40 nieco kvalitnejsie.
Objem neviem presne este som u seba nemenil ale odhadujem tak 3-4 litre, ved vypusti a uvidis kolko ho tam bude.
Filter mam rovnaky ako ty MANN W67/2
Tak nech sa dari
Peter
Chlapi chcem sa opytat ci ste niekto opravovali netesnost na vodnej pumpe. Zacalo mi to slzit a myslel som ze je tam neake gufero ale podla rozpisu to vyzera ze tam nieje. Taktiez by ma zaujimalo ci treba dat dole aj chladic alebo sa to da urobit z boku aj bez demontaze chladica.
Vopred dik za help Peter
Vopred dik za help Peter
Chcel som sa este podelit so skusenostou so starterom. Mal som problem ze z casu na cas traktor nechcel natocit len cvakla cievka startera zhasli kontrolky ale starter netocil. Myslel som ze je to v cievke startera ktoru som zohnal a vymenil ale.... v tom to nebolo a po vymene uz to neslo natocit len to cvakalo.
Tak som analyzoval dalej a zistil som ze niekde v napajani cievky je prechodovy odpor cievka je napajana zo spinacej skrinky cez spinac na spojke tak som sundal pristrojovku a precistil konektory vytiahol spinac spojky a prestriekal sprejom na kontakty znova poskladal a vyzera ze probkem je vyrieseny masina naskoci na brnk.
Zatim a nech sa dari Peter
Tak som analyzoval dalej a zistil som ze niekde v napajani cievky je prechodovy odpor cievka je napajana zo spinacej skrinky cez spinac na spojke tak som sundal pristrojovku a precistil konektory vytiahol spinac spojky a prestriekal sprejom na kontakty znova poskladal a vyzera ze probkem je vyrieseny masina naskoci na brnk.
Zatim a nech sa dari Peter
Brambory 2022
https://youtu.be/Q8BgOa14bpA
https://youtu.be/Q8BgOa14bpA
Krásně to maká
Je s tím parádní práce. Sám mám starý model někdy z roku 70. Letos jsem s tím dělal poprvé a byla ta radost, stejně jako je to vidět u tebe na videu.
Hinomoto N249
Ahojte.
Mám ISEKI TA 215. Řeším asi podobné problémy jako ostatní, ale chtěl jsem se zeptat (protože jsem se nedočetl), zda jste neřešili tyto dvě věci:
1) Ta jednodušší - začal mi slzet naftový filtr (pod víkem). Chci jej v zimě měnit, takže ho sundám a rozeberu. Jen nevím, zda je tam pod víčkem nějaké speciální těsnění a zda poradíte postup při odvzdušňování. Viděl jsem tam přepínač ON/OFF/AIR, tak předpokládám, že se před sundáním přepne na OFF přívod paliva, a až se znovu nasadí, tak se pustí palivo, poté se přepne na AIR a zkouší se startovat? Díky!
2) Druhá věc - rachot vycházející z převodovky, respektive nejsem schopen určit. Měl jsem teď dva dny ve chladných nocích traktor venku, jinak ho mám v garáži. Po žhavení a chladném startu jsem si po přidání plynu všiml, že se mi rozsvicuje kontrolka mazání, ale po zahřátí už se to neprojevovalo, tak jsem to připsal studenému oleji. Motorový olej a filtr chci taky měnit, takže toto snad bude v pohodě. Ale co mne znervózňuje je fakt, že po přidání plynu nebo při jízdě se z převodovky linou sem tam zvuky, které jsem dříve při stání v garáži nezaznamenal. Přirovnal bych to k zarachocení zubů nebo něco podobného. Zkoušel jsem to i natočit na mobil, ale moc to není slyšet. Z převodovky nemám žádné úkapy oleje, takže tak snad problém nebude. Hladinu oleje zkontroluji. Nesetkali jste se s tím někdo?
Jinak někdo tady řešil úkapy z předních kol a problémy sehnat gufera. Taky mně to čeká přes zimu, tak už se moooc "těším".
Kde kupujete filtry, když měníte oleje/vzduch/palivový? Díky za tip.
Děkuji moc za případné rady.
David
Mám ISEKI TA 215. Řeším asi podobné problémy jako ostatní, ale chtěl jsem se zeptat (protože jsem se nedočetl), zda jste neřešili tyto dvě věci:
1) Ta jednodušší - začal mi slzet naftový filtr (pod víkem). Chci jej v zimě měnit, takže ho sundám a rozeberu. Jen nevím, zda je tam pod víčkem nějaké speciální těsnění a zda poradíte postup při odvzdušňování. Viděl jsem tam přepínač ON/OFF/AIR, tak předpokládám, že se před sundáním přepne na OFF přívod paliva, a až se znovu nasadí, tak se pustí palivo, poté se přepne na AIR a zkouší se startovat? Díky!
2) Druhá věc - rachot vycházející z převodovky, respektive nejsem schopen určit. Měl jsem teď dva dny ve chladných nocích traktor venku, jinak ho mám v garáži. Po žhavení a chladném startu jsem si po přidání plynu všiml, že se mi rozsvicuje kontrolka mazání, ale po zahřátí už se to neprojevovalo, tak jsem to připsal studenému oleji. Motorový olej a filtr chci taky měnit, takže toto snad bude v pohodě. Ale co mne znervózňuje je fakt, že po přidání plynu nebo při jízdě se z převodovky linou sem tam zvuky, které jsem dříve při stání v garáži nezaznamenal. Přirovnal bych to k zarachocení zubů nebo něco podobného. Zkoušel jsem to i natočit na mobil, ale moc to není slyšet. Z převodovky nemám žádné úkapy oleje, takže tak snad problém nebude. Hladinu oleje zkontroluji. Nesetkali jste se s tím někdo?
Jinak někdo tady řešil úkapy z předních kol a problémy sehnat gufera. Taky mně to čeká přes zimu, tak už se moooc "těším".
Kde kupujete filtry, když měníte oleje/vzduch/palivový? Díky za tip.
Děkuji moc za případné rady.
David
Iseki TA 215
Ahoj.
Mrkni na Tebou zmiňovaný zdroj manuálů:
https://www.iseki.ie/MANUALS2022/OWNERS ... TA530F.pdf - od str. 36 máš výměny olejů a další údržbu stroje typu TA (není to přesně Tvůj typ, ale bude to všechno dost podobné).
Mrkni na Tebou zmiňovaný zdroj manuálů:
https://www.iseki.ie/MANUALS2022/OWNERS ... TA530F.pdf - od str. 36 máš výměny olejů a další údržbu stroje typu TA (není to přesně Tvůj typ, ale bude to všechno dost podobné).
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE
Děkuji Bielan!
Mrknu na to a prostuduju. Co jsem se tak zběžně díval, asi to rachocení může mít spojitost s tím dostatečně nezahřátým olejem, protože jak říkám, při garážovém stání jsem předtím nic nezaznamenal. Tak uvidíme.
Každopádně ještě jednou díky.
David
Mrknu na to a prostuduju. Co jsem se tak zběžně díval, asi to rachocení může mít spojitost s tím dostatečně nezahřátým olejem, protože jak říkám, při garážovém stání jsem předtím nic nezaznamenal. Tak uvidíme.
Každopádně ještě jednou díky.
David
Iseki TA 215
Ahoj David
Ja som kupoval diely a aj filtre z Detvy vid link
https://dielynatraktory.sk/sada-filtrov ... i-ta-seria
Z mojej skusenosti maju dobre ceny a aj jednanie bolo suoer plna spokojnost.
Pito
Ja som kupoval diely a aj filtre z Detvy vid link
https://dielynatraktory.sk/sada-filtrov ... i-ta-seria
Z mojej skusenosti maju dobre ceny a aj jednanie bolo suoer plna spokojnost.
Pito
Predam gufera na prednu napravu - na zvisly čap, malotraktor Iseki rada TA , v rozmere 50x79x13/19mm.
Iseki č.dielu 1560-434-014-30
cena je vratane postovneho 50.- Euro , pri viac KS je cena dohodou,
v PL stoji okolo 125.-, v SRN a Holland od 150.-
WhatsApp spravu na 0043 6509808745
Iseki č.dielu 1560-434-014-30
cena je vratane postovneho 50.- Euro , pri viac KS je cena dohodou,
v PL stoji okolo 125.-, v SRN a Holland od 150.-
WhatsApp spravu na 0043 6509808745