Zdravím,
konečně jsem dovybíral a dle finančních možností a požadavků chci tento týden objednat Solis 26 6+2.
Jediné u čeho se pozastuvuju je to, že převodovka nemá synchronizaci. Jak moc je to nevýhoda nebo výhoda. Dá se řadit za jízdy nebo budu muset zastavovat. S nesynchoní převodovkou nemám žádné zkušenosti, tak se pro někoho ptám možná hloupě...
Je to jen o cviku s vyšlapáváním spojky a meziplyny, nebo prostě za jízdy není vhodné řadit?
Díky!
Solis 26 6+2
Moderátor: DYK
-
Re: Solis 26 6+2
Zdravím
Já mám Solis 26 9+9 s reverzem
Nevím jaký je cenový rozdíl mezi 6+2 a 9+9
Jsem s ním maximálně spokojen, mám ho od Vánoc.
Řazení je super a perfektní je ten reverz a symchrony
Nelituju toho, že jsem se rozhodl pro 9+9
Ať se daří :-)
Já mám Solis 26 9+9 s reverzem
Nevím jaký je cenový rozdíl mezi 6+2 a 9+9
Jsem s ním maximálně spokojen, mám ho od Vánoc.
Řazení je super a perfektní je ten reverz a symchrony
Nelituju toho, že jsem se rozhodl pro 9+9
Ať se daří :-)
Ahoj , mám Belarus 320 , prevodovka 16+8 s reverzom bez synchrónu. Radiť sa dá v pohode aj počas jazdy len to chce cvik so spojkou a pri podraďovaní s medziplynom ,časom to už ide samo podvedome. Jasne že sa niekedy stane že to na zuboch škrípne, tomu je ťažké sa vyhnúť. No a synchrónna prevodovka je samozrejme iný level.
Je ťažké byť debilom ,konkurencia je privysoká!
-
Zdravím,
Solise 26 9+9 mám od 2/2022 a také nelituji. Synchronizovaná převodovka je jasná volba, reverzní převodovka se mi zdála pro mě zbytečná
( nemám a nebudu mít čelní nakladač ), ale je to prima vychytávka.
Jediné, co bych traktorku vytknul je absence více stupňů otáček zadního vývodového hřídele. Má pouze 540 ot/min ( druhá poloha je 540E, což
je defcto to samé ).
Před tímto traktorkem jsem měl 6 let Shibauru P175f, ten měl otáčky vývoďáku 540, 750, 1000 ot/min. Zůstal mi po něm rotavátor, který ve spojení
se Solisem již nedokáže na jaře připravit půdu tak, jako s předchozím ( jezdil jsem na 750 ot/min. ). Zrovna to zkouším trochu pořešit, nový kupovat
nebudu.
Ať se daří
M.
Solise 26 9+9 mám od 2/2022 a také nelituji. Synchronizovaná převodovka je jasná volba, reverzní převodovka se mi zdála pro mě zbytečná
( nemám a nebudu mít čelní nakladač ), ale je to prima vychytávka.
Jediné, co bych traktorku vytknul je absence více stupňů otáček zadního vývodového hřídele. Má pouze 540 ot/min ( druhá poloha je 540E, což
je defcto to samé ).
Před tímto traktorkem jsem měl 6 let Shibauru P175f, ten měl otáčky vývoďáku 540, 750, 1000 ot/min. Zůstal mi po něm rotavátor, který ve spojení
se Solisem již nedokáže na jaře připravit půdu tak, jako s předchozím ( jezdil jsem na 750 ot/min. ). Zrovna to zkouším trochu pořešit, nový kupovat
nebudu.
Ať se daří
M.
-
- Kontaktovat uživatele:
"Jediné, co bych traktorku vytknul je absence více stupňů otáček zadního vývodového hřídele. Má pouze 540 ot/min, druhá poloha je 540E, což
je defcto to samé"
Keď som bol zo známym skúšať Farmtrac, tak predajca hovoril, že 540E na výstupnom hriadeli sú otáčky pri nižších pracovných otáčkach motora. Takže by to mal byť rýchlejší prevod ako klasická 540 - ka. Tak nám to vysvetlil. Takže by mal mať dva prevody výstupného hriadeľa.
je defcto to samé"
Keď som bol zo známym skúšať Farmtrac, tak predajca hovoril, že 540E na výstupnom hriadeli sú otáčky pri nižších pracovných otáčkach motora. Takže by to mal byť rýchlejší prevod ako klasická 540 - ka. Tak nám to vysvetlil. Takže by mal mať dva prevody výstupného hriadeľa.