cau nevies mi odfotit ako mas urobene gulu na tazne? zhanam nejaku inspiraciu
dik
Yanmar FX235
Moderátor: DYK
Re: Yanmar FX235
Ahoj,
pokud myslíš jak tahám ten vozík za navíjákem, tak to mám udělané tak trochu na prasáka. Prostě jem vyvrtal dvě díry do plechu navijáku (na tloušku má tak 8 mm tipuji) a dal tam něco takového + velké podložky:
https://www.agrozet.cz/e-shop/koule-taz ... 4cEALw_wcB
Jednoduché, funkční, nic na tom není, možná tam ještě časem navařím kus plotny, kdyby jsem měl pocit že to ten plech prohýbá, ale zatím to vypadá OK. Ten naviják je dost betelní.
Jinak mi to občas zvedalo přední kola mírně do luftu, protože ten naviják má přes 300 Kg a když narvu plný vozík mokrého hnoje tak hydraulika drží určitě tak 400. Nakydaný vozík váží víc než japojec.
pokud myslíš jak tahám ten vozík za navíjákem, tak to mám udělané tak trochu na prasáka. Prostě jem vyvrtal dvě díry do plechu navijáku (na tloušku má tak 8 mm tipuji) a dal tam něco takového + velké podložky:
https://www.agrozet.cz/e-shop/koule-taz ... 4cEALw_wcB
Jednoduché, funkční, nic na tom není, možná tam ještě časem navařím kus plotny, kdyby jsem měl pocit že to ten plech prohýbá, ale zatím to vypadá OK. Ten naviják je dost betelní.
Jinak mi to občas zvedalo přední kola mírně do luftu, protože ten naviják má přes 300 Kg a když narvu plný vozík mokrého hnoje tak hydraulika drží určitě tak 400. Nakydaný vozík váží víc než japojec.
Dovolím si malý přispěvek,pidil mi olej z portalu u zadniho kola,po rozdělání jsem zjistil ,že byla gufera jako nová ,měká a ostrá tak jsem je vyčistil od blata hřidel od rzi zkrátil pružinku a už těsní.Před rozebráním je potřeba zatáhnout ruční brzdu a onačit si zub na poloose ,aby nespadly brzdové lamely ,zpětná montáž je pak v pohodě.Mám prasklý náhon otáčkoměru ,neví někto kde se dá sehnat ?V Traktorservisu mají na kubotu neví někdo zda pasuje do yanmara?
- stanislavsnv
- Kontaktovat uživatele:
Čaw. Ja som si prispôsobil lanko z Avie. Bowden ostal pôvodný.
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;
přes zimu jsem mazlika trochu polátal,náhon otáčkoměru jsem v místě zlomu zkrátil domontoval závaží do zadních kol a na předek vyrobil přední a zadní horní závěs .zkoušel jsem zapřáhnout kultivátor mám ho o záběru 210cm ,měl velké problémy, musel jsem přepřahnout do zetora, ale se sazečem sb2 neměl žádný problém. pokusím se o nějaké foto.