Foton TE 354

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
MAGNUM

Re: Foton TE 354

#556 Nový příspěvek od MAGNUM »

Monkus... :friends:
vitaj a gratulujem k novej "mašine" 8) 8) 8)
sedele som v tom ,keď som bol vyberať ten môj...
Kde si kupoval?-Smižany?
ak chceš tak kuk...sem...
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 2&t=114108

inak mohol si založiť svoje vlákno... :)
Naposledy upravil(a) MAGNUM dne ned pro 19, 2021 1:43 pm, celkem upraveno 1 x.
"když hlava myslí,ruce se jenom hrají"

Monkus
Kontaktovat uživatele:

#557 Nový příspěvek od Monkus »

MAGNUM:
504ka je už taký vyspelejší traktor. Mne bude na začiatok určite stačiť aj tento menší brat. Veľký traktor som nechcel, tých je u nás dosť, v okolí evidujem jednu Zetor 25ku a jedno TK. Takže 354ka bude akurát niekde medzi. Kupoval som v EMS TRADE Prešov. Čakám už len na technický a značky.
Tvoje vlákno mám už preštudované, chcel som vedieť do čoho idem ešte pred tým, než sa na to pôjdem pozrieť. ;-)
LOVOL M354 G3, Vicon CM 165 séria 14034, Balíkovač 0870, Slniečková hrabačka, Fóliovačka na malé balíky
Farma Dolinka

Monkus
Kontaktovat uživatele:

#558 Nový příspěvek od Monkus »

Taaak kúsok u nás nasnežilo, tak som bol prevetrať traktor a predok. Juuuj zábavy kopec, keby bol pluh, tak plúžim o 106, ale Ježiško ešte nebol, tak snáď po sviatkoch bude aj prvé náradie. A už aj značky 😎
Inak najväčší poznatok, čo sa tu páni sťažovali so staršími verziami, tak môj traktor kúri jak besný, už som priškrtil aj ventil od chladiacej vody, lebo v kabíne na tričko a motor ledva 70°C a čo je najpodstatnejšie, že sklá sa nerosia. Výduchy mám nastavené 2 na čelné sklo a po jednom na bočné a paráda. Samozrejme, že zadné je zarosené, ale niekde to musí kondenzovať.
LOVOL M354 G3, Vicon CM 165 séria 14034, Balíkovač 0870, Slniečková hrabačka, Fóliovačka na malé balíky
Farma Dolinka

luky.xjr

#559 Nový příspěvek od luky.xjr »

Ahoj,jsem taky majitel Fotona ale 254 dovezeny z Německa
Obrázek

Obrázek

luky.xjr

#560 Nový příspěvek od luky.xjr »

iiki píše: pon bře 22, 2021 7:24 pm Dotaz na ostatní majitele: Jak přesně Vám ukazuje palivoměr?
O víkendu jsem vozil dříví dál od komína, na začátku skoro plná nádrž, ukazovalo to skoro plnou. S nájezdem to klesalo, až ve finále rafička ležela na nule (občas se do kopce trochu pohla, na rovině zas padla na 0). Dotankováno (obava ze zavzdušnění) do plna, 21 l (odpovídá to, najeto 6,2 mth, dlouhodobě to bere kolem 3,5 l/mth), ukázalo to plnou. Nádrž má mít dle papírů 32 l, je prapodivného tvaru (nevím jestli by se dala nízká hladina ověřit (klackoměrně či nějak jinak)). Je mi divný že to ukazuje 0, když by tam mělo ještě být (podle doplněné litráže) necelého 1/3 objemu. Doteď mě to netrklo, dotankovávano při přiblížení k rezervě z kanystru (nedávám ho plnej, 17-18l, líp se to z něj leje), rafika pak ukazuje skoro plno.
Nebo je nádrž ve skutečnosti menší a ukazuje to správně (relativně)? Šlo by to ověřit vypuštěním, ale lepší je poptat se.
Obrázek
Mám 254 a funguje mi to úplně stejně

Monkus
Kontaktovat uživatele:

#561 Nový příspěvek od Monkus »

Pekný sviatočný večer
A vám doniesol Ježiško čo? 😎😎😎

Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Farma Dolinka

Monkus
Kontaktovat uživatele:

#562 Nový příspěvek od Monkus »

Ak by niekto potreboval rozkresy náhradných dielov na 254, 354 a 504 tak som objavil nemeckú stránku https://www.lovol.center/
Majú aj eshop s cenami náhradných dielov, samozrejme, že nemajú všetky skladom, ale ako informácia celkom poteší.
Farma Dolinka

Monkus
Kontaktovat uživatele:

#563 Nový příspěvek od Monkus »

Pomaly zabieham, zatiaľ 7mth a palivomer mi už skĺzol do červeného poľa, tak som sa vybral tankovať. Keďže nádrž by mala mať okolo 30 litrov, tak odmeral a nalial aditivum na 20l, ale vošlo ledva 15, čo je dosť veľký rozdiel, keďže som čakal, že podľa palivomera tam bude tak max 3-5 litrov, bude to chcieť sa naučiť, kedy treba ísť tankovať.
Dnes som mal prvú väčšiu inšpekciu a našli sa aj prvé závady. Skrutky na zámkoch dverí boli povolené a jedna sa už stihla aj vypadnúť, našťastie som ju našiel a všetky zodpovedne dotiahol, ak sa povolia opäť, pôjdu na lep.
Obrázek
No a nakoniec aj dosť veľká závada, keďže je sneh, všimol som si zelené mapy pod traktorom a došiel som až ku vstrekovaču. Tečie z neho nafta, asi je prasknutý a keďže je traktor v záruke, tak už len čakám, aké kroky na odstránenie poruchy podnikne predajca.

Obrázek
Farma Dolinka

DYK

#564 Nový příspěvek od DYK »

Toto je nafta? Nějaký moc zelený. Není to nemrznoucí směs?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

palobobo

#565 Nový příspěvek od palobobo »

aj mne to pripada ako nemrzka. Ale zevraj motory su tieto dobre a kvalitne.

Monkus : prosim zaloz si svoje vlakno ak chces seriozne prispievat a davat info.

Dakuje.

Jirka TT

#566 Nový příspěvek od Jirka TT »

Dobrý den,
na tu kvalitu bych byl opatrný, hlavně montáže. Předpokládám , že ten motor je z CHANGCHAI CO.LTD. Nestyďte se a hezky jej projděte.
Ventilové vůle, nastavení čerpadla, vstřiky a předvstřik. Potom uvidíte, jak pojede. Materiálově není až tak špatný, ale horší kvalita montáže a dodržení technologických postupů.

Monkus
Kontaktovat uživatele:

#567 Nový příspěvek od Monkus »

DYK
Nakoľko je u nás silný mráz, musel som si vzorku zobrať do vnútra, aby som vedel rozoznať, lebo von som cítil len veľmi malý rozdiel a veru je to nafta, aj keď farbou to viac sedí na nemrznúcu. A možno je to už nejaký mix nafty a nemrznúcej, ale smrdí to viac naftou.
palobobo
Založiť vlákno je najmenej, no skôr som toho názoru, že by to malo byť v tomto, aj keď je tu viac generácií 354ky
Jirka TT
Výrobca
Obrázek
Motoru sa nebojím, vytočím bežne do obmedzenia, ak sa má niečo pokaziť, tak nech sa to prejaví prvé 2 roky, kým je to v záruke. Náradie zatiaľ nemám, iba príves, na ceste je zatiaľ balíkovač 0870
Farma Dolinka

palobobo

#568 Nový příspěvek od palobobo »

Monkus toto vlakno som si zalozil ja ked som priniesol traktor a priebezne si sem pridavam fotky a postrehy. Tak si zaloz nove. ked ma dakto zetor 3011 tiez to nedavaju vsetci do jedneho vlakna.

Dakujem

Jirka TT

#569 Nový příspěvek od Jirka TT »

Já mam Jinma, kupoval jsem v Prachaticích. Je potřeba ty traktory od nova obcházet a koukat, co kde Číňan zapomněl a nenechat nic dojít do krajnosti.
Je to o ceně, to víme asi všichni, co máme tyhle stroje. Já jsem při seřizování spojky přišel na to, že je špatně vymezená axiálni vůle na klice.
Chodilo to asi 6 desetin. Tak jsem kontaktoval prodejce a ten poslal auto, odvezl, objednal novou kliku i s ložiskama a přivezl zase zpátky, to jsem čuměl jako puk jak funguje záruční servis. Vůli nastavili na desetinu, ten co to dělal to mohl sice udělat ve 4 stovkách, potom by se pod to mohl podepsat, ale i tak dobrý, bylo tam ještě pár drobností a udělali všechno.
Motor od tohodle výrobce jsem viděl i u Dongfeng, jen má jiný zdvih a ještě někde, myslel jsem že i Foton, ale asi to bylo jinde.

Jirka TT

#570 Nový příspěvek od Jirka TT »

má jiné vrtáni

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“