Mitsubishi MT14
Moderátor: DYK
Re: Mitsubishi MT14
V sobotu bola vonku zima, tak som dal pluh do základu
Dnes prišli diely na hydrauliku na prídavné okruhy... Tak zajtra by som na tom chcel niečo skompletizovať...
Teda ak sa k tomu zajtra dostanem dám foto, lebo podľa predpovede budem bojovať so snehom
Dnes prišli diely na hydrauliku na prídavné okruhy... Tak zajtra by som na tom chcel niečo skompletizovať...
Teda ak sa k tomu zajtra dostanem dám foto, lebo podľa predpovede budem bojovať so snehom
-
pěkný, mám rád,když se dotahují věci do konce i ten nátěr k tomu patří
Dakujem. Som rád, že nie som jediný kto má taký názor. Je to pre mňa aj podpora
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
tak to mam rad natreny, ale je to vec, ktera me (stejne jako malovani v baraku) k smrti stve...ale pak je to pekny, to jo
Ani mňa to natieranie nebaví, ale treba to...
No a dnes som na rozvádzač nahodil aspoň rychlospojky...
Skúšal som dopasovať rozvádzač s hadicami na traktor, ale je to tak všetko natesno, takže je to piplačka, ale to som čakal. Pôjde to, chce to len čas, ktorý mi dnes zobral sneh. Skoro 20cm napadalo a vyše hodiny som frézoval. Zajtra ma to čaká zase...sneh sneh sneh Ešte foto hadíc...
No a dnes som na rozvádzač nahodil aspoň rychlospojky...
Skúšal som dopasovať rozvádzač s hadicami na traktor, ale je to tak všetko natesno, takže je to piplačka, ale to som čakal. Pôjde to, chce to len čas, ktorý mi dnes zobral sneh. Skoro 20cm napadalo a vyše hodiny som frézoval. Zajtra ma to čaká zase...sneh sneh sneh Ešte foto hadíc...
Včera som bojoval s držiakom a umiestnením rozvádzača, pretože bude nad držiakom tretieho bodu, a medzi hornými ramenami je to všetko natesno. Budem musieť posunúť o jednu drážku na tisíchrane horné ramená smerom dolu, aby nebola kolízia ramien s rozvádzačom a bude to OK. Pri montáži nastal závažný problém, že dodaný rozvádzač je 24V Po dodaní som pozrel na obal, tam bolo napísané, že je 12V, ale sáčok bol rozrezaný a celé to bolo zabalené v strečke, ale to som neriešil, keďže rozvádzač bol na oko v poriadku. Totižto na tých cievkach nie je volným okom vidieť nápis 24V, je ho vidieť len pod 45° uhlom pohľadu. Tak som to dal na reklamáciu, a uvidím ako to dopadne. Nie som z toho nadšený, lebo teraz kvôli tomu stojí traktor, robota atd..
Navrhol som predajcovi len výmenu cievok 24V za 12V...uvidím čo povie...
Navrhol som predajcovi len výmenu cievok 24V za 12V...uvidím čo povie...
A prečo padla volba práve na elektrický rozvádzač? bude nejaká funkcia navyše oproti klasike?
Je tam málo miesta, všetko je natesno a 2sekciový je s ovládaním cez lenovody je len o pár eur lacnejší. Tak si ulahčím robotu a nechcem aby kopec hadíc kazilo pri ručnom ovladaní vzhľad. Ak by som prirátal cenu hadíc z ručného rozvádzača do rychlospojok + rychlospojy na panel + nejaké šrobenietak by to bolo cenovo o 40eur lacnejšie. Toto riešenie mi prišlo najlepšie. Potom dám foto ked to bude nahodené.
Dnes mi volali ohľadom reklamácie. Ospravedlnili sa, a pošlú 12 V cievky, takže
No a tu je foto ako som to tam napasoval - hadice tam ešte nemám nahodené, je to len tak "priložené". Troška som musel vyrezať z laminátu, aby to tam vošlo. Sori za kvalitu, bola už tma.
No a tu je foto ako som to tam napasoval - hadice tam ešte nemám nahodené, je to len tak "priložené". Troška som musel vyrezať z laminátu, aby to tam vošlo. Sori za kvalitu, bola už tma.
Peter , kvalita obrázků je dobrá , ale docela mi vadí jejich velikost . Nevejde se mi celý na monitor . Nápad s el . ovládaným rozvaděčem se mi zdá dobrý . Jen si myslím , že jedna sekce měla být jednočinná , nebo mít plovoucí polohu . To kvůli vyklápění přívěsu .
Ja mám dve dvojčinné sekcie a keď som zapol vežu s jednočinným piestom, už som aj začal nadávať. Potom som to skúsil druhý krát nie hr, ale pekne pomaličky a ten rozvádzač má takú medzipolohu že spustí dolu aj jednočinný piest na dvojčinnej sekcii. Ako budem skladať žochy tak to nafilmujem.
Edit - mechanický rozvádzač s pákami, nie elektricky.
Edit - mechanický rozvádzač s pákami, nie elektricky.
- stanislavsnv
- Kontaktovat uživatele:
Čawes. Neviem či budeš spokojný s tým el. rozvádzačom. Ja som taký mal a vymenil som ho za pačkovy na lanovod. Veľmi zlé sa s tým ovláda hydraulika najmä keď potrebuješ trošku pohnúť tak sa to nedá.
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;
Ahojte. S tými obrazkami sa polepším. Na PC v práci sa foto a text prispôsobujú šírke okna prehladača a aj v mobile. Doma na PC som to pozeral a je to naprt. Neviem kde je chyba, či v nastavení, alebo aktualizácii prehladača.
Všetci traja máte pravdu a dobré pripomienky
Nevýhoda el. rozvádzača je ako píše Stanislav, že on má v podstate len dve polohy uzatvorený, alebo na 100% otvorený. To som vedel a nevadí mi to. V praxi som to nikdy nevidel. Nebude to na citlivú prácu, a to malé čerpadlo nemá veľký prietok, tak na to spolieham.
Ten jednočinný vývod mi tam bude chýbať, ale s tým som počítal. Ak by som robil hydrauliku na tú maličkú vlečku, tak tam by musel ísť tak či tak dvojčinný, lebo korba je veľmi ľahká. Ešte predtým som uvažoval o tom, že v prípade potreby by som to riešil tak, že jeden vývod by som prepojil do odpadu jednoduchým T-éčkom do odpadu cez ventil, čiže pred použitím pri zapájaní jednocinného valca by som ho otvoril, alebo dať tam trojcestný . To by si mohol urobiť aj ty Oco13.
Ideálne by bolo mať origo taký rozvádzač, ale nevedel som taký nájsť a lacnejšie eshopy sú prekupci čo sa v tom nevyznajú
Ďakujem za pripomienky a upozornenia, a som rád že to tu čítate.
Všetci traja máte pravdu a dobré pripomienky
Nevýhoda el. rozvádzača je ako píše Stanislav, že on má v podstate len dve polohy uzatvorený, alebo na 100% otvorený. To som vedel a nevadí mi to. V praxi som to nikdy nevidel. Nebude to na citlivú prácu, a to malé čerpadlo nemá veľký prietok, tak na to spolieham.
Ten jednočinný vývod mi tam bude chýbať, ale s tým som počítal. Ak by som robil hydrauliku na tú maličkú vlečku, tak tam by musel ísť tak či tak dvojčinný, lebo korba je veľmi ľahká. Ešte predtým som uvažoval o tom, že v prípade potreby by som to riešil tak, že jeden vývod by som prepojil do odpadu jednoduchým T-éčkom do odpadu cez ventil, čiže pred použitím pri zapájaní jednocinného valca by som ho otvoril, alebo dať tam trojcestný . To by si mohol urobiť aj ty Oco13.
Ideálne by bolo mať origo taký rozvádzač, ale nevedel som taký nájsť a lacnejšie eshopy sú prekupci čo sa v tom nevyznajú
Ďakujem za pripomienky a upozornenia, a som rád že to tu čítate.
K tým fotkám...
Musíš dávať "náhľad pre fórum"
Kukni video v podpise
Musíš dávať "náhľad pre fórum"
Kukni video v podpise
To prepojenie som teraz videl v jednom inzeráte na bazoši. Kedže som prišiel na to, že funguje tá medzipoloha tak pravdu povediac sa mi nechce s tým babrať. Ešte som nenahodil na Shibu ani F značku čo mi ostala po Klbakovi.
Podla mňa v tom prepojení do odpadu nemusí byť ani ventil stačilo by len Tčko - v odpade nie je tlak a rýchlospojka po odpojení aj tak tesní.
Podla mňa v tom prepojení do odpadu nemusí byť ani ventil stačilo by len Tčko - v odpade nie je tlak a rýchlospojka po odpojení aj tak tesní.