Šironův Yanmar F215D
Moderátor: DYK
Re: Šironův Yanmar F215D
březen, za kamna vlezem ...... na pár otýpek klestí s traktorem, kdo si hraje, nezlobí
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Zdravím ve spolek vážení .
Tak kolem baráku mám postavený lešení, krytinu na zahradě,ale střecha dělat nejde. Pořád padá sníh ,nebo prší. Za ten měsíc jsem kolem chajdy uklidil z důvodu toho lešení, uboural přístřešek na dřevo, dodělal Čezetu, topení v černý venkovní kuchyni a spoustu jiný práce.
Včera zase pršelo se sněhem a foukal jedovatej vítr, takže moje duševní terapie řezání a štípání dřeva byla znemožněna.
Abych nechodil nasraně kolem chalupy zatopil jsem si v dílně a pustil se do Yanmara.
Plán byl následující: Olej v motoru, kontrola a seřízení ventilů, namazat, dolít, dotáhnout,seštelovat........
Dopadlo to snad dobře, žhavení funguje,jen nefunguje relé ,páč žhaví asi vteřinu,to se ani neodvzdušní dráty. No až bude potřeba zprovozním ho,zatím neřeším. Vůle ventilů byli velký, řádově 0,35-0,45mm . Dostal 0,15 a 020 ,podle strejdy googla. Jinak uvnitř jsem byl od výroby první. Nikde nejsou známky otlaku po klíčích a rozebírání. Motůrek čistej bez karbonu a vysrážený emulze. Vyměnil jsem i hadičky kolem nafty. Něco je za ty roky a skrz řepku v naftě hin. Olej vyměněn jen jen v motoru,jinde upuštěno, je to bez vody a špon,tak převodovce novej filtr a doplnění,v nápravě taky.
Takže máme namazáno,naladěno, motor trochu zastudena stichl, asi ty ventily ,ale i olej. Takže vzhůru do nový sezóny, ta bude letos hlavně stavební.
Tak kolem baráku mám postavený lešení, krytinu na zahradě,ale střecha dělat nejde. Pořád padá sníh ,nebo prší. Za ten měsíc jsem kolem chajdy uklidil z důvodu toho lešení, uboural přístřešek na dřevo, dodělal Čezetu, topení v černý venkovní kuchyni a spoustu jiný práce.
Včera zase pršelo se sněhem a foukal jedovatej vítr, takže moje duševní terapie řezání a štípání dřeva byla znemožněna.
Abych nechodil nasraně kolem chalupy zatopil jsem si v dílně a pustil se do Yanmara.
Plán byl následující: Olej v motoru, kontrola a seřízení ventilů, namazat, dolít, dotáhnout,seštelovat........
Dopadlo to snad dobře, žhavení funguje,jen nefunguje relé ,páč žhaví asi vteřinu,to se ani neodvzdušní dráty. No až bude potřeba zprovozním ho,zatím neřeším. Vůle ventilů byli velký, řádově 0,35-0,45mm . Dostal 0,15 a 020 ,podle strejdy googla. Jinak uvnitř jsem byl od výroby první. Nikde nejsou známky otlaku po klíčích a rozebírání. Motůrek čistej bez karbonu a vysrážený emulze. Vyměnil jsem i hadičky kolem nafty. Něco je za ty roky a skrz řepku v naftě hin. Olej vyměněn jen jen v motoru,jinde upuštěno, je to bez vody a špon,tak převodovce novej filtr a doplnění,v nápravě taky.
Takže máme namazáno,naladěno, motor trochu zastudena stichl, asi ty ventily ,ale i olej. Takže vzhůru do nový sezóny, ta bude letos hlavně stavební.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
Pěkný počin ČZ, jak z výrobní linky
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
fiha siron parada. Ako sa ti podarilo zohnat znacku na japonca?
-
To je nějaká fotomontáž a nebo jsi ukradl prsten z Arabely
No vidíš že to ide nielen slovenskí japonci môžu mať značky. Gratulujem
...podle typu je to motocyklová SPZ...
Širone, za šíření poplašné zprávy je kriminál Ještě, že jsi tu značku ve photoshopu nepřebarvil na žluto, jak mají traktory mít
Bylo by založeno na vlákno roku
Bylo by založeno na vlákno roku
tak on si širon z nas robí prdel. To je ako ked Vladimir postavil kubotu na papiere
Pali , aj ja som uveril.
Jo jsem odhalen .Myslel jsem že to vyjde ještě v dubnu,jako že apríl, ale ostatní práce mi to znemožnila. Nicméně ta značka je pravá a je k ní i techničák. Je to na mojí ČZ350/472-6, která tímto může na silnice zcela legálně. Když jsem jí šel namontovat na motorku neodpustil jsem si tento žertík trochu vás podráždit a probudit.
Tak tady je pravá majitelka značky.
Když koukám na to okolí ,je to vostuda. No letos se určitě povede zrestaurovat i to parkovací místo ve stodole.
Ahoj. Můžu jenom dotaz co jsi do toho chladiče nalil za přípravek? Jestli to teda funguje. Začal mě na Kubově téct chladič v tak blbém místě že to asi nepůjde zaletovat. Teče dole pod držákem. Dneska jsem ho vytáhl a nafoukl vzduchem. Děkuju
Zdar Fíro. No dalo mi to trochu přemejšlení coto vlastně bylo za sajrajt. Koupil jsem to v autopotřebách. Byla to tubička s takovým práškem, firma na tom byla napsaná polsky ,snad Mojeauto. Nasypal jsem to do chladiče a dle návodu jezdil ,aby se to promíchalo s chladivema zahřálo. Jo a drží to dobře, zatím nic neteče a nejlepší na tom je ,že to stálo pár korun, nevím,nepamatuji se, ale určitě do padesáti.
Na takovýhle mokvání je to ideální, na větší díru radši zaletovat, kor jestli jsi chladič vycukl ven ze stroje.
Tak přeju aby se oprava podařila.
Na takovýhle mokvání je to ideální, na větší díru radši zaletovat, kor jestli jsi chladič vycukl ven ze stroje.
Tak přeju aby se oprava podařila.