ISEKI TU 205

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Dvacítka
Kontaktovat uživatele:

Re: ISEKI TU 205

#16 Nový příspěvek od Dvacítka »

Zítra se pokusím udělat nějaké foto.Čep 25 mm futro , maznička.Houpačka silný jekl 80/ 40. Náboje felda. Boční držáky 10/100 mm

Dvacítka
Kontaktovat uživatele:

#17 Nový příspěvek od Dvacítka »

Pro bigfavo,udělal jsem pár fotek,nejsou nic moc.Snad ti to pomůže. Oprava parametru,čep je průměru 30 mm.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek

Dvacítka
Kontaktovat uživatele:

#18 Nový příspěvek od Dvacítka »

Zkouška připojení káry za naviják.Akorát je mizerný foto, zapomněl foták .Taky dnes jsem testoval nový nářadí. Vrták maká pěkně,deset cvičných jamek bylo hned.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

andre.marek

#19 Nový příspěvek od andre.marek »

Ten vrták je tovární? Jak to traktor zvládá? Většinou u nich píšou potřebný větší výkon.

ladiki

#20 Nový příspěvek od ladiki »

Dvacítko...vercajk moc pěkný...ale za falešnou RZ je větší sankce než za žádnou ;-) Malý pomocník je šikula 8)

RoKur

#21 Nový příspěvek od RoKur »

A teď si ještě pořiď štípací kužel o průměru 200 mm. Vyměníš vrták za kužel a můžeš rovnou v lese štípat celé klády v délkách až 3m.
Při délce 100 - 120 cm tak štípám průměry až 600 - 700 mm.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

DYK

#22 Nový příspěvek od DYK »

A je ta RZ falešná? Kdyby padělal českou RZ - neřeku.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Dvacítka
Kontaktovat uživatele:

#23 Nový příspěvek od Dvacítka »

Vrták jsem dělal.Zvládá to bobře .Měl jsem za dvácu taky dělaný ,tam ale byla výhoda že se dal na zpátečku vytočit.Jednou jsem ho zašrouboval pěkně.Na Vysočině je to samá skála.Krompáčem to de ale húře.Jo ta značka je z nějaké Italské motorky.Měl jsem pár Německých převozek ,seděli na naši dědinu.No a co nato naši pomahači,to nevím :shock: Jezdím jen tak kolem vsi. S klukem se hádáme kdo bude řídit.Štípací kužel na to zkusím .Měl jsem na zkoušku pučený.Šlo to pěkně,tak ho pořídím asi taky.No tak to zkusím i na ten vrták.

Dvacítka
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od Dvacítka »

Jo k těm pomahačúm jsem si vzpomněl. Je to nějaký dva tři ,čtyři roky na zad.Jeli na udání že se po okolí naší vsi potuluje modrý traktor a řidič je opilí.Kousek nad vsí si to šine jeden nejmenovaný starosta obce,s modrým domadělem z vejtřasky.Valník naložený dřevem. Halt,dobrý den doklady od vozidla,doklady vaše.Nemám.Obešli vozidlo ,vzadu na voze právě ta Německá převozka s iniciáli naší vsi.Policajt prý jen kroutil hlavou.Samozřejmě provedli dechovou zkoušku,čistý.No nakonec mu vylíčily že tam jsou jen kuli tomu udání.Upozornily že by si měl náklad řádně upevnit,pochválili mu stroj,pozdravili a zmizeli.Tak nevím ,možná to bylo tím že byla sobota,nebo to jsou taky někdy jen lidi. 8)

RoKur

#25 Nový příspěvek od RoKur »

Já jsem na tu štípačku měl inspiraci tady

A kužel jsem pořídil tady. https://www.sbazar.cz/zamecnictviblaha/ ... am-stipaci
Sice nebyl tak jak originál, ale byl podstatně levnější.
Tím, že to drážkování je jemnější, tak se kužel nekousne, ale začne se protáčet. A pak se dá z kmene vytřepat tím, že ho v ramenách zvedneš a přerušovaně rychle spouštíš.
No a pokud to nepomůže, tak položíš kmen na zem a do pukliny zasadíš štípací klín a jednu - dvě rány palicí a je to.
U horizontální kuželové štípačky se moc nadřeš a v případě kousnutí kužele se těžko doluje, protože není místo.

Je lepší kmen rozštípat v lese na zemi, a pak teprve nakrátit, a poté teprve ty spojené vlákna přerušit. Navíc si při řezání ten kmen můžeš pozdvihnout a tím ti neleží na zemi.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Dvacítka
Kontaktovat uživatele:

#26 Nový příspěvek od Dvacítka »

Díky.Tak na to je radost se dívat.Koukal jsem na ty kužely ,mají různé průměry.Měnit za vrták by to nebyl problém,mam tam přírubu.Taky mám zásadu že dříví se má brát do ruky co nejméně krát. Ted na to nebude čas , vypadá to že bude jaro.Musím to nechat až na podzim.Mám v plánu ještě dodělat ruku na vyvážečku.

Dvacítka
Kontaktovat uživatele:

#27 Nový příspěvek od Dvacítka »

Musím si to své téma trochu oživit.Lenost je hrozná věc.Stal se ze mne jen pasivní čtenář . Fotek moc nemám . Jinak Iseki funguje zatim naprosto bez závad.Za rok natočíno přes sto hodin.takže naprostá spokojenost.Už jsem ho měl koupit dávno . Nějaké fotečky s rotačkou a video na youtube.https://dvacitka2011.rajce.idnes.cz/nastenka https://www.youtube.com/channel/UCiUMRj ... BCRtvDCrXw
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Dvacítka
Kontaktovat uživatele:

#28 Nový příspěvek od Dvacítka »

Našel jsem nějaké fotky z první ostré zkoušky pluhu.Moc kyprá zem ,no brambořiště . Moc pěkně to neoralo.Když jsem oral tvrdé strniště , to už vypadalo lépe.Je to předělaný konský ploužek , záběr 2x20. Odhrnovací desky jsou zmenšené PHXové , ty původní jsou moc malé.Video je na youtube.https://www.youtube.com/channel/UCiUMRj ... BCRtvDCrXw
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

dvk

#29 Nový příspěvek od dvk »

Máš to pěkny. 8) TU 205, to je 20hp na vývodu ? Mohu se zeptat, odkud máš tu rotačku ?

Dvacítka
Kontaktovat uživatele:

#30 Nový příspěvek od Dvacítka »

Na vývodáku asi nemá 20 hp ale zvládne roztočit tuhle rotačku líp jak dvacítka.Je to inzego 1200 ,výrobce Šálek . Ja koupil před lety vrak a dal pucu.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“