Kubota Bulltra B15

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Pavel.O33

Kubota Bulltra B15

#1 Nový příspěvek od Pavel.O33 »

Ahoj všem traktoristům Kubota, omlouvám se za nové téma.
Jsem čerstvým vlastníkem Kuboty Bulltry B15.
Tak doufám že mi zde někdo poradí s problémem týkající se oleje v převodovce, jaký typ a množství.
A výměna gufera na zadní ose
Díky všem za pomoc případnou Pavel

Vladimír2

Re: Kubota Bulltra B15

#2 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...tak vítej mezi námi . Pořád mě udivuje , že chybí takové základní informace jako jsou : množství a typ oleje , na co je která páčka . To je přece základ a na to je třeba se ptát prodejce . Tak tedy do převodovky patří olej PP 80 a mělo by ho být asi 15 l. Je to společná náplň s hydraulikou.Video s výměnou gufera najdeš na YT a další info na TractorData . Ať se daří !

roman27

#3 Nový příspěvek od roman27 »

Obrázek
Yanmar 1510d

ladiki

#4 Nový příspěvek od ladiki »

pozice č.5 v tabulce.....0,2L převodka řízení...olej PP80

ladiki

#5 Nový příspěvek od ladiki »

4 Pavel.033...nemusíš se omlouvat za nové téma. Proč zakládáš další dotaz do vlákna B6000? Olej PP80 tam být může, prootže se domnívám, že Bulltra má brzdy vně převodové skříně-tudíž suché. Z toho důvodu není nutno lít UTTO olej jako třeba Shell Spirax S4 TXM.

Dále to přetěsnění. N2kdy se liší způsob demontáže/montáže. Jednou je segrovka tam, jindy tam. Každý typ-model to může mít odlišné. A gufera? Můžeš tam dát dvě CZ vedle sebe a vyrobit silonové mezikruží...nebo jde sehnat i origo. Ale jaké tam máš průměry nevíme...

Tady jeden odstrašující mechanik, který svou kvalitu nahrazuje nebojácností :) Každopádně Ti ukáže o co zhruba go ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=qChCoOnmU08

Pavel.O33

#6 Nový příspěvek od Pavel.O33 »

Děkuji Ladiki ,
S tím olejem právě nevím nechci tomu ublížit když bych tam dal jiný olej. A brzdy vypadají že jsou vně.
Do demontáže se budu pouštět až budu mít gufera a olej a gufera radeji bych origo na RVRagro jsem je viděl.
A video je fajn není to taková složitost teda jen mě udivuje jak mlátí po těch ložiskách :shock: :shock:

Vláďa72

#7 Nový příspěvek od Vláďa72 »

Pozor bultra má brzdy v oleji vypadaj jak lamely na spojce od jawy akorát nejsou korkový ale nějaký bronz nebo něco podobnýho takže pp bych tam nedávál. A gratuluju ke koupi B1 - 15 byl můj první a asi nejlepší který sem měl . Koupil sem yanmara gk 160 a teď mám kubotu b 1161 , ale na bultru vzpomínám pořád.

ladiki

#8 Nový příspěvek od ladiki »

Vláďo, díky za doplnění. Je to možné, že s Bulltrou šli brzdy do oleje :) Pak tedy UTTO olej. Ještě se to dá poznat tak, že suché brzdy mají odvzušnění.

Pavel.O33

#9 Nový příspěvek od Pavel.O33 »

Má kubota má brzdy v oleji, po rozdělání poloosy jsou otvory i do brzdového prostoru.
Takže děkuji olej Shell Spirax S4 TXM .
A nevíte někdo kde seženu těsnění poloosy ? mezi převodovku a nevím jak to popsat ale ta část která se oddělá s poloosou a brzdou :-D
Díky :-)

ladiki

#10 Nový příspěvek od ladiki »

asi myslíš těsnění celého portálu. Bude Ti muset odpovědět, kdo bulltru vlastnil...možná tam je a možná tam není ;-) Nevím. Ale to vše je řešitelné....

Vláďa72

#11 Nový příspěvek od Vláďa72 »

Taky se zeptám - proč se v tom vrtáš pokud je to funkční , pokud ne tak chápu. Hodně dílů se nechá sehnat u p. Laciny , traktorservis.cz . A papírový těsnění sem si po staru vyklepal samozřejmě s těsnícího papíru tady u nás ho prodává agrozet 1x1 m různé síly.

Pavel.O33

#12 Nový příspěvek od Pavel.O33 »

Vláďo kdyby to bylo funkční tak se v tom nevrtám :tyty: ale bohužel kapal (dost) olej přes gufero na poloose takže sem musel.

Vláďa72

#13 Nový příspěvek od Vláďa72 »

mě tekly na předku sou tam takový japonský speciály máj 4 břity na zadku je to to samé. Na tom předku bylo dost placu tak sem tam dal naše dvě 2břitý a taky to fungovalo. Nechají se sehnat i origo , ale cena je někde jinde než za naše nějakých 20 Kč. Další problém je že bývá vydřená ta polosa já to řešil tekutým kovem. Navařovat se mě to nechtělo měl sem strach aby ta hřídel pak nerupla. Přeju hodně úspěchů s opravou.

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Mňa by zaujímal postup s tým tekutým kovom.
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;

ladiki

#15 Nový příspěvek od ladiki »

a mě by zajímala ta cena toho vícebřitého gufera ;-)

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“