DongFeng nebo Solis
Moderátor: DYK
Re: DongFeng nebo Solis
Zdravim, u Solisa nemám problém se svážením balíků s přepravními vidlema.Co je jen přeci horší tak jen to že předek je lehký.Musím zapínat přídavné závaží které má cca 120 kg, ať už při rovnání balíků nebo při sečení.Sekačka sama o sobě váží necelých 300 kg, tak v přepravní poloze je to dosti velká páka.Jinak pro malé hospodáře kteří nemají možnost mít hodně pozemku si myslím že značka ideál,hlavně o proti Japoncům má výhodu že mají SPZ. Ale i pořizovací cena je adekvátní, ojetý solidni Japonec cca 100 000,- a více,nový traktor s SPZ do 300 000,- si myslím že to je zas výhodnější.Ano chápu ty co na to nemají i ty co nemají dotace, taktéž nemám dotace.
Pouze můj názor,a ti co řeknou že dostanou výjimku na cesty tak ať to vyjde. U nás se úředníkům nechtělo tak sem ji nedostal na Japonce.A vymýšlet trasu abych mohl jet posekat trávu na sena to byl nadlidský úkol.
Pouze můj názor,a ti co řeknou že dostanou výjimku na cesty tak ať to vyjde. U nás se úředníkům nechtělo tak sem ji nedostal na Japonce.A vymýšlet trasu abych mohl jet posekat trávu na sena to byl nadlidský úkol.
Jo tak já mam vidle vepředu na nakladači takže mě lehký předek netrápí Jinak Farmtrac 26 4x4 manuál s kabinou a předním nakladačem s euro úchytem skoro 400k s DPH.
Já mám s kabinou,už si nedokážu představit v zimě nebo za deště vyvážení hnoje.S kabinou a přední hydraulikou vyšel na 300 00,- +-
Máš fotky?
V základu bez kabiny 250000,příplatek za šestiplátnové radiélní pneu,širší i s disky 20000.(SOLIS 26)
Fotky mohu udělat až přijedu domů,jsem momentálně mimo domov.Ano mám kabinu i radiální pneu
Zdravím pánové, přikládám odkaz na fotky mého Solisu 26
https://elajs.rajce.idnes.cz/Solis_26/
https://elajs.rajce.idnes.cz/Solis_26/
Jak je to stabilní s takovým úzkým rozchodem?
Tak stabilita není zas až tak špatná,zas s tím člověk nesmí divočit.Težiště je celkem nízko,řekl bych že lepší než nějaký Japonec.Pouze můj názor,měl sem dříve Yanmar F220
Jak jste své stroje zajížděli? V jakých otáčkách je podle vás nejlepší jezdit ? Díky za názory a postřehy
Já zajížděl v plné sezóně,takže pořad na plný plyn (sekačka,mulčovač,obracák),snad to ničemu neuškodilo
Já to jen nechával poctivě zahřát... Jinak práce v celém rozsahu otáček.
Dobrý den. Nevím jestli jste nějaký nastrčený troll. ( to je taky výraz pro provokatér nebo kopálista za jednu stranu ). Zajímaly vás aspoň základní údaje o porovnávání hrušek s jabkama ???? DONGFENG -SOLIS ??? Vždyť ten Dongfeng , tady si to otevřete https://www.malotraktorysilesia.cz/malo ... -dongfeng/ je o kategoriii větší traktor . Solis je o proti Dongfengu malý lehký pomalý ale finančně náročný kocourek ( mini traktůrek 24,5 koně.) . Víte to aspoň ? O řazení , zadních poloosách ( chybějící nohavice) ani nemluvě. Ale, někdo potřebuje i mini traktor třeba Vinohrad , stáje atd. Takže si to tady užijte vy IQ áči.