DongFeng nebo Solis

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
yanmar

Re: DongFeng nebo Solis

#76 Nový příspěvek od yanmar »

Zdravim, u Solisa nemám problém se svážením balíků s přepravními vidlema.Co je jen přeci horší tak jen to že předek je lehký.Musím zapínat přídavné závaží které má cca 120 kg, ať už při rovnání balíků nebo při sečení.Sekačka sama o sobě váží necelých 300 kg, tak v přepravní poloze je to dosti velká páka.Jinak pro malé hospodáře kteří nemají možnost mít hodně pozemku si myslím že značka ideál,hlavně o proti Japoncům má výhodu že mají SPZ. Ale i pořizovací cena je adekvátní, ojetý solidni Japonec cca 100 000,- a více,nový traktor s SPZ do 300 000,- si myslím že to je zas výhodnější.Ano chápu ty co na to nemají i ty co nemají dotace, taktéž nemám dotace.
Pouze můj názor,a ti co řeknou že dostanou výjimku na cesty tak ať to vyjde. U nás se úředníkům nechtělo tak sem ji nedostal na Japonce.A vymýšlet trasu abych mohl jet posekat trávu na sena to byl nadlidský úkol.

Mike057

#77 Nový příspěvek od Mike057 »

Jo tak já mam vidle vepředu na nakladači takže mě lehký předek netrápí :) Jinak Farmtrac 26 4x4 manuál s kabinou a předním nakladačem s euro úchytem skoro 400k s DPH.

yanmar

#78 Nový příspěvek od yanmar »

Já mám s kabinou,už si nedokážu představit v zimě nebo za deště vyvážení hnoje.S kabinou a přední hydraulikou vyšel na 300 00,- +-

Mike057

#79 Nový příspěvek od Mike057 »

Máš fotky? :)

MPip

#80 Nový příspěvek od MPip »

V základu bez kabiny 250000,příplatek za šestiplátnové radiélní pneu,širší i s disky 20000.(SOLIS 26)

yanmar

#81 Nový příspěvek od yanmar »

Fotky mohu udělat až přijedu domů,jsem momentálně mimo domov.Ano mám kabinu i radiální pneu

yanmar

#82 Nový příspěvek od yanmar »

Zdravím pánové, přikládám odkaz na fotky mého Solisu 26
https://elajs.rajce.idnes.cz/Solis_26/

Mike057

#83 Nový příspěvek od Mike057 »

Jak je to stabilní s takovým úzkým rozchodem?

yanmar

#84 Nový příspěvek od yanmar »

Tak stabilita není zas až tak špatná,zas s tím člověk nesmí divočit.Težiště je celkem nízko,řekl bych že lepší než nějaký Japonec.Pouze můj názor,měl sem dříve Yanmar F220

Jacobo

#85 Nový příspěvek od Jacobo »

Jak jste své stroje zajížděli? V jakých otáčkách je podle vás nejlepší jezdit ? Díky za názory a postřehy

yanmar

#86 Nový příspěvek od yanmar »

Já zajížděl v plné sezóně,takže pořad na plný plyn (sekačka,mulčovač,obracák),snad to ničemu neuškodilo

Mike057

#87 Nový příspěvek od Mike057 »

Já to jen nechával poctivě zahřát... Jinak práce v celém rozsahu otáček.

Jan Dolan

#88 Nový příspěvek od Jan Dolan »

Dobrý den. Nevím jestli jste nějaký nastrčený troll. ( to je taky výraz pro provokatér nebo kopálista za jednu stranu ). Zajímaly vás aspoň základní údaje o porovnávání hrušek s jabkama ???? DONGFENG -SOLIS ??? Vždyť ten Dongfeng , tady si to otevřete https://www.malotraktorysilesia.cz/malo ... -dongfeng/ je o kategoriii větší traktor . Solis je o proti Dongfengu malý lehký pomalý ale finančně náročný kocourek ( mini traktůrek 24,5 koně.) . Víte to aspoň ? O řazení , zadních poloosách ( chybějící nohavice) ani nemluvě. Ale, někdo potřebuje i mini traktor třeba Vinohrad , stáje atd. Takže si to tady užijte vy IQ áči.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“