Yanmara FX 17

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Zelí

Yanmara FX 17

#1 Nový příspěvek od Zelí »

Ahoj,
tak po čtyřech letech vlastnictví Yanmara FX 17 jsem se dokopal k dodělání hydraulického okruhu pro třetí bod případně vozík, který momentálně je bez sklápění.
Tak to to dopadlo.
https://m.youtube.com/watch?v=bRgAkSB-Aho&t=27s
Tím to bych chtěl poděkovat za užitečné rady zde na fóru a Terablickovy.
:)
Jinak traktor jsem kupoval od pana Laciny po repasi.Používáme ho na našem malém políčku na rotavátorování,orání,sázení vyorávání brambor.Je to řekl bych celkem velký luxus,stačila by i Kubota 7000,ale jsem maximálně spokojen a nelituji.
Před měsícem jsem dělal vstřiky,trochu jsem měl obavy,jestli se dají sehnat.Pán co dělá čerpadla a vstřiky sehnal originál trysky Yanmar,cena 1300Kč za kus.
Jinak jsem měnil ještě zadní pneu,ale jak jsem psal výše maximální spokojenost.
Před tím jsme měli frézu od Bédy Trávníčka a to je sakra rozdíl.Teď mi ta práce na poli i baví. :)

ladiki

Re: Yanmara FX 17

#2 Nový příspěvek od ladiki »

Zelí: sorry jestli jsi už přispíval jinam. Chápu, že jsi happy, ale, aby fórum bylo taky happy, mohl jsi vložit něco fotek ze zapojení.........

Zelí

#3 Nový příspěvek od Zelí »

Pokusím se večer něco přiložit.

Zelí

#4 Nový příspěvek od Zelí »

Slíbené fotky ze zapojení.
Trubka pro přívod od výstupu T
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Zelí

#5 Nový příspěvek od Zelí »

Letos jsem se konečně rozhodl k úpravě polského dvouradličného pluhu.První radlice šla za kolem a nastavovací mechanismus mi nedovolil,jí posunout už víc na levou stranu.Uřízl jsem horní dva jekly a celé posunul na levo.Další úprava byl závěs třetího bodu,ten byl krátký a třetí bod směřoval směrem dolů k pluhu tedy opačně.Při zdvižené hydralice pluh visel taky dolů.Nastavil jsem ho cca o 500mm výsledek se dostavil viz.přiložené fotky a pokus o video.Pluh funguje lépe a traktor se začal chovat taky lépe.Informace k úpravě pluhu jsem načerpal zde na fóru,za což jsem vděčný.
Obrázek
Náš závozník
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

https://youtu.be/wbGbGrmgmqs

ladiki

#6 Nový příspěvek od ladiki »

8)

Zelí

#7 Nový příspěvek od Zelí »

Ahoj, včera jsem měl traktor nastartovaný na dvoře na volnoběh a po chvíli se začal ozývat zvuk jako když se klepe plech Přiskočil jsem a motor vypnul.Znovu jsem zkusil nastartovat zvuk ještě výraznější,po přidání plynu trochu utichl,ale menší cvakání stále slyšitelné.Po zvednutí kapoty a osahání výstřiků to bylo hned jasné, prostřední kope. :( Vstřiky jsem dával nové cca dva roky a natočeno nula nula prd.Ještě že traktor nepotřebuji každý den a vstřik seženu stejně rychle jako předtím.

Širon

#8 Nový příspěvek od Širon »

No to je tím že nejezdíš často a zkazila se ti nafta. Ona je teď s příměsema biosložek a jinejch sajrajtů pro rychlejší odbourávání v přírodě a tak se tohle může stát. :'( :( Zkusil bych rozdělat vstřikovač a prohlídnout ,popřípadě rozhejbat trysku. Samo nutná kontrola na zkušebně, protože při špatným rozprachu nafty tryskou hrozí propálení pístu.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....

Zelí

#9 Nový příspěvek od Zelí »

Jo nafta není co bývala, kamarád jezdil s kamioném a taky mi říkal,abych si nekupoval naftu do foroty.Vyndám ten vstřik a dám ho zkontrolovat,než budu shánět jiný.Děkuji Široné za reakci. 8)

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“