Prales už pomalu řídne
Přeci jen sem tam nějaký kůrovec pracuje. Od léta padlo už přes 20 stromů a ještě nejsem u konce. Na kopci za barákem mám vytaháno dřeva tak na oplen, které postupně zpracovávám na prkna a trámky a rovnou z toho stavím.
Využití pro traktor mám stálé. V létě příprava krmení a celoročně pro zpracování dřeva
. Naštěstí né jen využití pro japonce ale i pro jiné traktory
.
V sobotu přišla první vážnější závada. Nešlo mě natočit traktor nejdřív jsem si myslel že odešla baterka, protože jsem nahžavil a pak už startér neměl sílu otočit motorem. Po dobíjení baterky stále nic, tak jsem kuchnul startér a to jsem se zhrozil. Ze startéru se vysypali zbytky z uhlíků na kotvě vyštípnutý jeden z měděných zběračů. Tak jsem se pustil do opravy. Vyštípnutý kousek jsem nahradil novým který jsem udělal do rybiny a v rotoru pro něj vyfrézoval a vypiloval uložení. Hezky jsem ho tam zalepil a zapájel. pak to přetočil na soustruhu. Dneska jsem sehnal nějaké uhlíky a vše jsem složil. Světe div se ono to funguje.
Dokonce teď motor naskakuje na krátké nahžavení což mě nikdy nešlo. Takže takto podělaný ten startér musel být už když jsem traktor koupil jen to nějak uhlíky ještě byly schopné přežít do dneška.
Z toho vyplívá že pokud někdo má problémy se startem studeného motoru a musí dlouho žhavit může být problém ve startéru. U mého motoru je rychloběžný startér, ten nemusí točit tak rychle a tím se musí o to více žhavit aby motor chytnul. To je můj poznatek z praxe.
Jen mě mrzí že jsem nic nenafotil byl jsem černý zasraný a nechtěl jsem špinit foťák.