Mitsubishi MT24 hladina hydraulického oleje

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Tom32

Re: Mitsubishi MT24 hladina hydraulického oleje

#61 Nový příspěvek od Tom32 »

stanislavsnv píše:Pozri do môjho vlákna MT23 mám tam typ a číslo filtra. Aj originál Japan filter mal okolo 200mm. Neviem prečo sa ti zdá dlhý.
Délkou by se asi vešel, ale průměr je větší, to je ten problém.

Tom32

#62 Nový příspěvek od Tom32 »

Tom32 píše:
stanislavsnv píše:Pozri do môjho vlákna MT23 mám tam typ a číslo filtra. Aj originál Japan filter mal okolo 200mm. Neviem prečo sa ti zdá dlhý.
Délkou by se asi vešel, ale průměr je větší, to je ten problém.
Prosím, nikdo netušíte co je to za filtr? Má někdo z vás také filtr pod "stupačkou"?

RoKur

#63 Nový příspěvek od RoKur »

Já mám filtr pod levou stupackou a filtr mám stejný, jako dával Stano
Tak si změř průměr a dle rozměru jistě najdeš náhradu, tak jak jsme našli i my

Pochybuji, že budeš mít jinej. Navíc větší
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Tom32

#64 Nový příspěvek od Tom32 »

Díky všem za podněty k filtru oleje hydrauliky. Průměrem to odpovídá (ten Donaldson). Očividně kolem toho budu muset něco "načíst", protože jsem narazil, že je tu několik parametrů, které mi nejsou jasné (tlaky, otevírání obtokového ventilu, někde je uváděný ještě zpětný ventil, SVHC, ...). Navíc, když se podívám na web prodejců a do katalogů, tak někdo uvádí velikost filtrovaných částic v mikronech, někde jsou jen uvedené "třídy" a někde není uvedeno nic. Takže, jak zjistit, co je skutečně "ekvivalent" a co má jiné parametry? Někde v diskusi tady se kolem pracovní hydrauliky psalo, že to chce filtr co má alespoň 18 mikronů, lépe 10 (ten doporučený filtr Donaldson má 27 mikronů). A má smysl to vůbec řešit?
---
Kdyby bylo jasné, co tam bylo, tak to tak neřeším, ale nechtěl bych tam dát nějaký výrazně horší filtr, než ten, co tam byl... :-)

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#65 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Na micron na vykašli dôležitejšie je aby nemal tlakový ventil lebo pri studenom oleji ti bude hucat čerpadlo a svietiť kontrolka hydraulického oleja. Preto som ja vyhodil 2 filtre po 25€.
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;

Tom32

#66 Nový příspěvek od Tom32 »

RoKur píše:Já mám filtr pod levou stupackou a filtr mám stejný, jako dával Stano
Tak si změř průměr a dle rozměru jistě najdeš náhradu, tak jak jsme našli i my

Pochybuji, že budeš mít jinej. Navíc větší
Ještě jeden dotaz, kam směřuje ten tvůj filtr? Podélně s traktorem, nebo napříč jakoby ven? Díky!

RoKur

#67 Nový příspěvek od RoKur »

Mám ho podélně. Proto může být i delší. Ničemu by to nevadilo.
Prostě vypusť olej z převodovky jedním výpustným šroubem, vyšroubuj filtr, změř závit a můžeš to zase složit a napustit olej. Práce tak na 30 - 40 minut pro laika, jako jsem já. A pak můžeš hledat náhradu. Při vypouštění si nezapomeň povolit nalívací šroub, aby ti šel vzduch do převodovky. Budeš to mít rychleji vypuštěné. Olej je řídší, než motorový, tak to jde rychle.
Já mám v převodovce 28 litrů oleje, tak si nachystej patřičnou nádobu. Ale předpokládám, že budeš mít stejně, nebo o nějaký litr méně.
Pokud se Ti tohle už zdá moc složité, tak si na to zavolej servis.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Tom32

#68 Nový příspěvek od Tom32 »

RoKur píše:Mám ho podélně. Proto může být i delší. Ničemu by to nevadilo.
Aha, tak to je u mě jiné. Já mám filtr směrem ven. Změřené to už mám, teď už řeším jen ten typ filtru a právě tu jeho délku. Každopádně moc díky za info!

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“