iseki geas 48 hydraulika
Moderátor: DYK
iseki geas 48 hydraulika
zdravím vás mám problém se svým traktorem iseki tg 48 geas nejde pohybovat s originálním čelním nakladačem iseki nahoru ani dolu pohybovat lze jen lžící na nakladači ovládání je přes joistick je tam zařízení na vyrovnávání nakladače a k tomu zadní ramena když je dám dolu tak se samy zvednou nahoru aniž bych cokoliv dělal den před tím vše fungovalo jak má za jakékoliv nápady co by s tím mohlo být budu rád děkuji
Re: iseki geas 48 hydraulika
Predtim fungovalo - pred čím? Mels je sundane. Ci co se stalo? Nebylo to treba teplo pak nemrzlo?
Vic se rozepis. Jinak nevim
Vic se rozepis. Jinak nevim
Myslím, že sis otočil s předvolbou. Já mám na Yanmaru otočný knoflík, tam jsou různé předvolby, mám to nastavené na manuální ovládání.
traktor mám krátkou dobu před 8 dny vše fungovalo jak má čelní nakladač zvedal normálně potom to stálo přes mrazy v garáži při cca -10 stupních a začalo to dělat tyhle věci čelní nakladač nejde nahoru ani dolu jen vždycky cukne o kousek a dál nic a ramena vzadu jdou až dolu ale pořád se vracejí nahoru do původní polohy
otočných knoflíků je tam docela dost mohu se zeptat čeho je to předvolba ?
Ovládání ramen
- Jasanek4452
Zdravím, pokud budete mít doraz a ostatní ovládání nastaveno jako je obrázku, mělo by to vše fungovat
https://traktorista84.rajce.idnes.cz/GEAS#IMG_1533.jpg
T.
https://traktorista84.rajce.idnes.cz/GEAS#IMG_1533.jpg
T.
moc vám děkuji zítra se na to podívám a napíšu jak jsem dopadl ale i tak nevím jestli to bude mít vliv i na ten nakladač uvidím
tak jsem to dnes zkusil dát stejně jako je na obrázku a ramena v zadu si i tak občas dělají co chtějí sami se vracejí nahoru i když páka je dole svítí tam jen oranžová kontrolka na vyrovnávání zadních ramen nebo co to je ani ten čelní nakladač nejde no už fakt nevím čím to může být
- Jasanek4452
Tak jedině si pohrát s tím přepínačem režimů, protože ty potenciometry jsou takto nastaveny aby ramena šli do nejvyšší pozice a zároveň do nejnižší. Alespoň tak to funguje u mě. Ještě jedna věc. pod volantem nad ručním plynem je páka pro rychlé ovládání hydraulických ramen. Je dvoupolohová ( k sobě a od sebe ) u novějších typů je jedno polohová ( k sobě ). Zkuste vyzkoušet jak se to ovládání chová. Je možné, že spínač je nějak poškozený a proto to dělá neplechu. Jinak bych zkusil pokus omyl Ještě mě napadla jedna věc, dejte páku ovládání do polohy 4 a zmáčkněte ovládání pod volantem, měl by se ozvat zvukový signál. Až se ramena ustálí zkuste hnout pákou z 4 zpět na 1. Pokud se nic neděje bude to pouze v tom nastavení režimu ( třetí přepínač od pravé strany - vedle potenciometru ) Než jsem u mého zjistli jak to vše fuguje, strávil jsem na tom měsíc a i teď si myslím, že nevyužívám všechny funkce
- Jasanek4452
Ještě jedna věc, možná je to blbost, ale může být snížený průtok kapaliny v hydraulice, zkuste úplně polit to černé kolečko přímo pod sedačkou. Ale jak říkám, možná je to blbost, ale odpovídalo by to tomu cukání ramen. Jinak toto ovládání slouží k "uzamčení" ramen při převozu, např. při využití transportního boxu aby ramena nepadala
https://traktorista84.rajce.idnes.cz/GEAS#IMG_1532.jpg
https://traktorista84.rajce.idnes.cz/GEAS#IMG_1532.jpg
zítra to všechno vyzkouším a napíšu jak jsem dopadl můžu se zeptat jaké máte iseki geas? a jste s ním spokojený? moc vám děkuji za snahu
také může být ucpaný rozvaděč nebo něco s bowdenem od joistiku.....a nebo zase holt špatné napojení rozvaděče. Napojeno na výstup, který je ovlivněn automatikou ramen...
ale obecně...pokud nepotřebujete-nevyužijete ty veškeré čachry machry se zadními rameny, tak vytáhněte celou řídíc jednotku-to na fotce s čudlíkama nebo aspoň vytáhněte pojistku a ramena ovádejte jen a pouze mechanicky pákou....logika těch ramen je opravdu dělaná do rýžovišť....kde chodí ramena často nahoru dolů a pomocí elektroniky se přidávají automatické fce, které našinec využije jen sporadicky a pro drtivou většinu je pouze zdrojem problémů.....já teda osobně neznám v čr moc polí, kde je absolutní vodorovná rovina, tak proč si to takto komplikovat....
Jednotky jsou montovány jako příslušenství a lze je s traktorů demontovat...čím mladší japonec, tím více má čidel a složitějí elektroniku jen pro tyto funkce ovládání ramen....demontáží celé jednotky jsou ostatní čidla pasé a vše jde zase mechanicky....
ale obecně...pokud nepotřebujete-nevyužijete ty veškeré čachry machry se zadními rameny, tak vytáhněte celou řídíc jednotku-to na fotce s čudlíkama nebo aspoň vytáhněte pojistku a ramena ovádejte jen a pouze mechanicky pákou....logika těch ramen je opravdu dělaná do rýžovišť....kde chodí ramena často nahoru dolů a pomocí elektroniky se přidávají automatické fce, které našinec využije jen sporadicky a pro drtivou většinu je pouze zdrojem problémů.....já teda osobně neznám v čr moc polí, kde je absolutní vodorovná rovina, tak proč si to takto komplikovat....
Jednotky jsou montovány jako příslušenství a lze je s traktorů demontovat...čím mladší japonec, tím více má čidel a složitějí elektroniku jen pro tyto funkce ovládání ramen....demontáží celé jednotky jsou ostatní čidla pasé a vše jde zase mechanicky....
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
zítra budu zkoušet vše co se tu psalo doufám že se to rozhýbe každopádně všem děkuji za snahu pomoct mi napíšu jak jsem dopadl
tak problém s čelním nakladačem už je vyřešen funguje je dolu se mi zdá že jde pomalu ale už s ním jde alespoň hýbat byl problém s elektrickou zásuvkou od nakladače jen ty zadní ramena si pořád dělají co chtějí když je dám dolů na stupeň číslo 1 tak tam chvíli zůstanou a třeba za 20 vteřin se rozsvítí ta oranžová kontrolka na vyrovnávání ramen a zase se zvednou do původní polohy nahoru nevím jak tohle vypnout odpojovat čidla se mi právě moc nechce bojím se aby nepřestali fungovat uplně