Kubota
Moderátor: DYK
Re: Kubota
Laidiky, RoKur,
takže žhaviče premerané všetky majú 1,3 Ohmu takze tie sú dobre, predpokladám, keby boli odpalené mali by výssí odpor. problem mám v relátku niekedy sa mu nechce precvaknut. Po dvoch dnoch bojovania ako povolit sroby a zniceni dvoch nadstavcov sa mi dnes podarilo vydolovat rele. Bohužial som nic z neho nevycital Takze som sa k nicomu nedopatral.
takže žhaviče premerané všetky majú 1,3 Ohmu takze tie sú dobre, predpokladám, keby boli odpalené mali by výssí odpor. problem mám v relátku niekedy sa mu nechce precvaknut. Po dvoch dnoch bojovania ako povolit sroby a zniceni dvoch nadstavcov sa mi dnes podarilo vydolovat rele. Bohužial som nic z neho nevycital Takze som sa k nicomu nedopatral.
Ale bohužel jsi mi neodepsal, jestli máš žhavení manuální, nebo elektronické.
To relé pouze zapíná proud do žhavičů. Nějak ale musí být ovládané.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Většinou po koupi stroje postupuju takto...
po
problémům se snažím předcházet. Prevnitvě jsem rozdělal altík, ikdyž nejevil známky poruchy a ložisko bylo těsně před smrtí...
Grande finale :-)
po
problémům se snažím předcházet. Prevnitvě jsem rozdělal altík, ikdyž nejevil známky poruchy a ložisko bylo těsně před smrtí...
Grande finale :-)
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Ahoj RoKur, osprqavedlňujem sa nejak som v zhone zabudol. Žhavenie je automaticke.RoKur píše:Ale bohužel jsi mi neodepsal, jestli máš žhavení manuální, nebo elektronické.
Ahoj Cmaro,
Já mám elektroniku, která řídí čas žhavení. Ta potom spíná silové relé, které teprve spíná žhavení.
Budeš tam mít buď studený spoj, nebo stářím klesá kapacita kondenzátoru.
Podle toho, že jseš schopen si změřit odpor, tak bys jsi byl schopen přeletovat kontakty v tom časovači.
Pokud Ti elektronika nedělá problém, tak by jsi mohl vyměnit i ten kondik.
Nebo ten automat vyhoď a místo něj dej tlačítko za pár korun a tím spínej to silové relé.
Já mám elektroniku, která řídí čas žhavení. Ta potom spíná silové relé, které teprve spíná žhavení.
Budeš tam mít buď studený spoj, nebo stářím klesá kapacita kondenzátoru.
Podle toho, že jseš schopen si změřit odpor, tak bys jsi byl schopen přeletovat kontakty v tom časovači.
Pokud Ti elektronika nedělá problém, tak by jsi mohl vyměnit i ten kondik.
Nebo ten automat vyhoď a místo něj dej tlačítko za pár korun a tím spínej to silové relé.
Ty kontakty vypadají opravdu hrozně.
Ale napřed k závadě.
Popisuješ, že žhavení ti občas sepne i když motor běží.
Doufám, že pokud máš odpojené relé, tak se už neděje.
Pokud máš odpojené pouze ovládání toho relé. tak ti cvaká a rozsvěcuje se kontrolka žhavení?
Ovládání relátka - jsou to ty dva konektory u sebe, otočené navzájem o 90°
Pokud ne, tak máš problém v přívodu pro ovládání relé a budeme hledat dál. Ale doporučuji Ti vyčistit kontakty a rozebrat to relé a podívat se, jak to vypadá vevnitř. Myslím si, že i tam to bude pěkně zkorodované.
Pokud ano, tak máš špatné relé a to bych Ti doporučil vyměnit za jiné. Náhradou můžeš použít jakékoliv relé do auta, které je na 12V a alespoň na 20 Ampér. Samozřejmě potom musíš přecvakat přívodní konektory.
Ale napřed k závadě.
Popisuješ, že žhavení ti občas sepne i když motor běží.
Doufám, že pokud máš odpojené relé, tak se už neděje.
Pokud máš odpojené pouze ovládání toho relé. tak ti cvaká a rozsvěcuje se kontrolka žhavení?
Ovládání relátka - jsou to ty dva konektory u sebe, otočené navzájem o 90°
Pokud ne, tak máš problém v přívodu pro ovládání relé a budeme hledat dál. Ale doporučuji Ti vyčistit kontakty a rozebrat to relé a podívat se, jak to vypadá vevnitř. Myslím si, že i tam to bude pěkně zkorodované.
Pokud ano, tak máš špatné relé a to bych Ti doporučil vyměnit za jiné. Náhradou můžeš použít jakékoliv relé do auta, které je na 12V a alespoň na 20 Ampér. Samozřejmě potom musíš přecvakat přívodní konektory.
cmaro, nějak jsi už nedal zprávu, jak to dopadlo, ani jsi mi neodpověděl na dotaz, jestli ti relé cvaká i po odpojení ovládání.
Mám to brát jako ztrátu času, kterou jsem Ti věnoval a nestojím ti ani za Děkuji???
Mám to brát jako ztrátu času, kterou jsem Ti věnoval a nestojím ti ani za Děkuji???
RoKUR, urcite nie dakujem za rady len som sa neozval lebo som pracovne odcestovany 3 tyzdnemimo domu aj momentalne som v PL. Takze som nemal cas to skusit a tym padom ti odpovedat.RoKur píše:cmaro, nějak jsi už nedal zprávu, jak to dopadlo, ani jsi mi neodpověděl na dotaz, jestli ti relé cvaká i po odpojení ovládání.
Ale zatial dakujem za info hadam cez vikend sa k tomu dostanem.
Re: Kubota Hrábě na trávník za malotraktor
Na přehrávači jsem našel - Hrábě na trávník za malotraktor part.1 a 2
a pro svou ,,jednodochost '' a účinnost se mi to moc líbí.
Vyhledávačem jsem to nenašel proto bych rád touhle cestou pokud sem autor chodí
požádal o bližší informace a foto tohoto stroje.
Tahal bych to s Kubotou B6000
Díky Milan
a pro svou ,,jednodochost '' a účinnost se mi to moc líbí.
Vyhledávačem jsem to nenašel proto bych rád touhle cestou pokud sem autor chodí
požádal o bližší informace a foto tohoto stroje.
Tahal bych to s Kubotou B6000
Díky Milan
2 cmaro, tak promiň. Jen mě to trochu naštvalo, že jsi tři týdny nedal zprávu.
Bral jsem to tak, že pokud máš problém, tak si ten čas najdeš, a jak je po problému, tak je naráz ticho po pěšině.
Tak ještě jednou promiň a budu se těšit na zprávu od Tebe, jak Ti to dopadlo.
Bral jsem to tak, že pokud máš problém, tak si ten čas najdeš, a jak je po problému, tak je naráz ticho po pěšině.
Tak ještě jednou promiň a budu se těšit na zprávu od Tebe, jak Ti to dopadlo.
Zdraví Vás pánové,
pořídil jsem si Kubotu B6000 a potřeboval bych radu. Nejdříve ovšem pár fotek.
První fotky jsou jak jsem si ji přivezl domů a jak vypadá teď.
Poslední 3 fotky jsou můj nynější problém. Potřeboval bych natáhnout novou kabeláž, protože stará je obnažená, sype se a některé dráty jsou přetrhané a nevím kam mají přijít.
Rád bych vás poprosil, zda by mi mohl někdo mohl vyfotit zapojení kabelů na přístrojové desce, případně schéma zapojení.
Děkuji...
upload
pořídil jsem si Kubotu B6000 a potřeboval bych radu. Nejdříve ovšem pár fotek.
První fotky jsou jak jsem si ji přivezl domů a jak vypadá teď.
Poslední 3 fotky jsou můj nynější problém. Potřeboval bych natáhnout novou kabeláž, protože stará je obnažená, sype se a některé dráty jsou přetrhané a nevím kam mají přijít.
Rád bych vás poprosil, zda by mi mohl někdo mohl vyfotit zapojení kabelů na přístrojové desce, případně schéma zapojení.
Děkuji...
upload
Kuboťáci, nevíte, neznáte tohoto člověka?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Moc děkuji :-)roman27 píše:https://postimg.cc/image/8t4sttt19/