Vas nazor na japonske malotraktory
Moderátor: DYK
Re: Vas nazor na japonske malotraktory
a aky ste mali pocit, ja by som chcel kupit traktorik. uvazujem nad nim alebo nad obchodom v polsku v Rzeszowe.
- stanislavsnv
- Kontaktovat uživatele:
p.Straka mal seriózne jednanie dohodli sme sa na dobrej cene. Robia tam aj servis a repas malotraktorov. Len nové príslušenstvo má veľmi drahé. Traktor som kúpil priamo z Poľská doviezli mi ho až domov.
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;
Zdravím Pánové,jsem tady nový.Traktory jsou moje radost a zábava a příspěvky na tomto foru sleduji nějaký ten rok.Byl jsem 15 let šťastným majitelem tz 4 k-14.Stroj byl celorepas a jedinou opravu kterou jsem provedl za ty roky, byla výměna okroužku na hřídeli ovládání uzávěrky+běžná údržba.Teď si chci splnit sen a koupit vytouženého japonce.Prosím o vaše rady a názory na tyto dva stroje.Yanmar ym 1510 d a shibaura sp 1540 . Co jsem se dočet o yanmaru tak r.v.79-81 hmotnost asi 650 kg řazení bez spojky při řazení (redukovaná řada),moje pro je 100 cm šířky ohledně šířky vozíku při přepravě,robustnost,jednoduchost.Shibaura je asi novější r.v. asi 85?Šířka 105cm ?Hmotnost 660-700 kg?Synchronizovaná převodovka.Cena, dostupnost náhradníh dílů?Někde jsem četl že shibaura vůči yanmaru je něco jako naše škoda vůči vw? Je to pravda? Předem děkuji za vaše rady a názory.
Od roku 2011 IHI- Shibaura traktory vyrabí i v číně, japonsku zatím výroba zachována.
Už dlouho jsem neviděl nový výrobek made in Japan. Určitě se dívat na štítky kde je původ.
Už dlouho jsem neviděl nový výrobek made in Japan. Určitě se dívat na štítky kde je původ.
pro toníka: ano, i mezi japonci jsou rozdíly. Hlavně v ergonomii a ve výbavě novejších řad. Spolehlivé jsou všechny a vždy záleží na stavu konkrétního kusu. Dnes jsou japonci na každém kroku (i polsko). Radím Ti, jít si do pár sednout a třeba i projet a hned budeš vědět co a jak. Já osobně nedám dopustit na Kubotu. Ani aktuálně nový Yanmar mi ergonomicky nesedí jako Kubota GB200. Chce si to prostě vyzkoušet.........
Právě třeba ty možnosti řazení, záleží na co chceš hlavně používat. Pokud jen něco sem tam odvést na vozíku, zorat, povláčet-tak stačí obyč jednoduchá převodovka. Pokud chceš pracovat hlavně s nářadím ovládané přes kardan, tak se hodí ty modernější stroje. Ale to už si odpověz sám a podle toho si vyber model. Pak už jen čekat, kdy se daný model někde objeví.....
Právě třeba ty možnosti řazení, záleží na co chceš hlavně používat. Pokud jen něco sem tam odvést na vozíku, zorat, povláčet-tak stačí obyč jednoduchá převodovka. Pokud chceš pracovat hlavně s nářadím ovládané přes kardan, tak se hodí ty modernější stroje. Ale to už si odpověz sám a podle toho si vyber model. Pak už jen čekat, kdy se daný model někde objeví.....
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Pánové děkuji za rady a příspěvky.
Přeji Vám všem příjemné a klidné prožití Vánočních svátků, mnoho štěstí, zdraví a ať nám ti naši mazlíci v tom novém roce 2017 dělají jenom radost.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Zdravim pani a prajem vsetko dobre v novom roku !!! Aj ja trosku popisem o skusenostiach z japoncom. Uz to bude 2-roky co vlastnim Kubotu B6001 a som nadmieru spokojny, Predtym som mal TK 14,oproti kubote monstrum,ty co presli z tk vedia o com hovorim,ani kubota nema servo ale tocim jednou rukou,tk by chcelo brigadnika. Motory porovnavat nebudem (1-valec dvojtakt vs trojvalec 4takt) no cenovo to nieje az taky rozdiel dobre tk 14 okolo 2500 a kubota napr. moja 3000. Akurat niekto moze namietat ze je to stara masina a bude problem z nahradnymi dielmi,no zatial nie je.Takze zhrniem, kubota b6001 super stroj,celkovo jednoduchy a prakticky.
Ahojte, nerozhodní
ja som v r.2011 kúpil Iseki TU155 s rotavátorom po strednej oprave ,výmene náplní s 1050 Mh čo asi zodpovedalo aj stavu.Gumy popraskané ale motor a funkčnosť OK.Vymenil som predné svetlá ,namontoval zadné svetlá s brzdou,smerovkami a dal cca 100 kg závaží.Po roku som menil gufero na prednom kolese a dvakrát gufero kardana.Postupne som dokúpil mulčovač,dvojak pluh,nesené brány.Jedna zadná guma mi v lete strelila bolo to viac nafúkané a stál na slnku
Takže výmena pre istotu všetkých pneu.
Inak pohoda aj keď som do toho dal cca 500 ečok som spokojný.
ja som v r.2011 kúpil Iseki TU155 s rotavátorom po strednej oprave ,výmene náplní s 1050 Mh čo asi zodpovedalo aj stavu.Gumy popraskané ale motor a funkčnosť OK.Vymenil som predné svetlá ,namontoval zadné svetlá s brzdou,smerovkami a dal cca 100 kg závaží.Po roku som menil gufero na prednom kolese a dvakrát gufero kardana.Postupne som dokúpil mulčovač,dvojak pluh,nesené brány.Jedna zadná guma mi v lete strelila bolo to viac nafúkané a stál na slnku
Takže výmena pre istotu všetkých pneu.
Inak pohoda aj keď som do toho dal cca 500 ečok som spokojný.
Ciao pánové a jsou-li zde, tak i dámy.... Přidám i já svůj názor na japonce. Po létech strávených jako mlaďoch v JZD kdy jsem prošel od 5711 přes 7745 až na ŠT 180 jsem se od zemědělství na dlouhé roky odklonil, nicméně můj sen bylo mít jednou nějaký traktor pro zábavu, práce a relax. Tak jsem začal pokukovat po něčem co by nebylo drahé, moc velké, šla by s tím sekat louka a dělat takové ty práce kolem baráku. Tohle forum (díky Bohu za něj) jsem prošel během loňské zimy shora dolů i zleva doprava. Původně jsem chtěl TK4 nebo MT8. Pak jsem si zkusil u známého Kubotu B1600 a měl jsem jasno, tedy myslel jsem si to... Už už jsem pro tuhle holku jel - ale... objevil jsem kousek od nás človíčka co vozí ze země vycházejícího slunce značku Iseki. Přiznám se, že do chvíle než jsem na iseki sednul, jsem těmhle modrým slečnám nevěnoval pozornost, páč Kubota je obecně známější, kvalitní a rozšířenější značkou. Nějaké Iseki ? Co to je? No, tak s takovým pocitem jsem se jel podívat na traktorky do Hlubočce.... a pak jsem sednul na prdel.... dovolím si tvrdit - takový Mercedes mezi prodejci. Malá rodinná firma v RD, vybavená dílna, venku seřazené stroje - od TU 135 po 265... ??
No a bylo rozhodnuto. Po prohlídce, milionu všetečných otázek, prolezení všech strojů, dokonce kafe v pergole jsme si dali (v létě - ted by to asi takhle nešlo) Majitel má neskutečnou trpělivost. Vybral jsem si krasavici TU 155 - 15hp na hřídeli, rotavátor 120cm, velikost tak akorát k baráku a na zahradu, ale hlavně se mi - a tady se prosím kuboťáci nezlobte - strašně moc líbí, na rozdíl od Kuboty.... traktorek mám jen chvíli, uvidíme jak se osvědčí dál, zatím jsem maximálně spokojený, mám rozdělané nějaké bebechy na práci (viz. moje vlákno) Zatím jsem přeqapený ze spotřeby -cca 1l na 1MH a pak jakou má ten prcek sílu....
ufff, to je asi nejdelší text, co jsem kdy napsal......
...a je to jen můj názor, můžete klidně nesouhlasit.....
No a bylo rozhodnuto. Po prohlídce, milionu všetečných otázek, prolezení všech strojů, dokonce kafe v pergole jsme si dali (v létě - ted by to asi takhle nešlo) Majitel má neskutečnou trpělivost. Vybral jsem si krasavici TU 155 - 15hp na hřídeli, rotavátor 120cm, velikost tak akorát k baráku a na zahradu, ale hlavně se mi - a tady se prosím kuboťáci nezlobte - strašně moc líbí, na rozdíl od Kuboty.... traktorek mám jen chvíli, uvidíme jak se osvědčí dál, zatím jsem maximálně spokojený, mám rozdělané nějaké bebechy na práci (viz. moje vlákno) Zatím jsem přeqapený ze spotřeby -cca 1l na 1MH a pak jakou má ten prcek sílu....
ufff, to je asi nejdelší text, co jsem kdy napsal......
...a je to jen můj názor, můžete klidně nesouhlasit.....
EX - Iseki TU155 a bazmeky k tomu
Přídavná hydraulika Iseki
TA 227 Chelsea
... a neberte život moc vážně, stejně z něj nevyváznete živí...
TA 227 Chelsea
Zdravím, môžete uviest názov predajcu v hlubocce, prop. Adresu. Mam tiez iseki. Dakujem.
TA 227 Chelsea
TA 227 Chelsea
tobig: jen ať pořád šlape
Kubota parking only :-)
2 Ladiki: díky, budoucnost to ukáže.....
TA 227 Chelsea
TA 227 Chelsea
Ahoj, mám možnost koupit Kubotu Grandel GL260 r.v. 2011, nebo Yanmar FX 285 D r.v.2010 nebo John Deer YM další označení nevím, má 41 HP a je to r.v.2005. U všech je tak +- srovnatelná cena (190.000-240.000). Co si myslíte o ceně těchto strojů a kvalitě. Budu rád za jakýkoli objektivní názor. Děkuji