YANMAR 1401D
Moderátor: DYK
Re: YANMAR 1401D
zdravim ... ako je riesene mazanie naftoveho vstrekovacieho cerpadla na yanmar 1401D je mazane od motora ....alebo sa niekde dolieva olej ?
olej do prednej napravy sa leje len do diferaku alebo sa leje navyse aj do bocnych prevodov zvlast?
olej do prednej napravy sa leje len do diferaku alebo sa leje navyse aj do bocnych prevodov zvlast?
Čerpadlo je mazané od motoru.
Přední náprava se dolévá z jednoho místa a to celá. Nalévací otvor na pravé straně. Výpustné šrouby jsou v každé nohavici a na diferáku. Pokud si pamatuji.
Přední náprava se dolévá z jednoho místa a to celá. Nalévací otvor na pravé straně. Výpustné šrouby jsou v každé nohavici a na diferáku. Pokud si pamatuji.
- Minihansol
dobry vecer,chcel by som sa opytat ako funguje kontrolka tlaku oleja,je to klasika ze zapnem zapalovanie svieti po nastartovani hasne,alebo svieti az po poklese tlaku pri nastartovanom motore.Ako premeram cidlo ci je funkcne.Mam yanmara 1301D iba tyzden tak zatial netusim co a ako.Vopred dakujem pekne za vase rady.
dobry vecer,chcel by som sa opytat ako funguje kontrolka tlaku oleja,je to klasika ze zapnem zapalovanie svieti po nastartovani hasne,alebo svieti az po poklese tlaku pri nastartovanom motore.Ako premeram cidlo ci je funkcne.Mam yanmara 1301D iba tyzden tak zatial netusim co a ako.Vopred dakujem pekne za vase rady.
- Minihansol
Ahoj,je to klasika zapneš zapaľovanie svieti a po naštartovaní zhasne. Zmerať to môžeš voltmetrom alebo 12V autoskúšačkou. Skúšačka bude fungovať v podstate ako kontrolka.vikivo píše:dobry vecer,chcel by som sa opytat ako funguje kontrolka tlaku oleja,je to klasika ze zapnem zapalovanie svieti po nastartovani hasne,alebo svieti az po poklese tlaku pri nastartovanom motore.Ako premeram cidlo ci je funkcne.Mam yanmara 1301D iba tyzden tak zatial netusim co a ako.Vopred dakujem pekne za vase rady.
neviete nahodou ake gufero ide k brzdovym celustiam.,nemenili ste to nahodou.Este sa chcem opytat ako ste riesili brzdove oblozenie,da sa to nejak nalepit.Nemate nejaky obrazok,parts list ako je tam to gufero,da sa to menit od brzd alebo musim dat dole tu celu cast (portal)
U 1301 je za bubinkem gufero 35x50x8.U 1510 jsem měl obložení s takovými segmenty a to tady nikdo nelepí takže jsem musel staré obložení strhnout segmenty na čelisti vyvařit ,zbrousit a pak poslat na přelepení asi za 500,-
https://postimg.cc/image/6izicuagl/
https://postimg.cc/image/6izicuagl/
Yanmar 1510d
- Minihansol
Ahoj, ja som to rozoberal, lebo som menil gufera na poloosi, brzdové čeľuste a gufero pri brzdovom bubne som neriešil, lebo vyzeralo v poriadku. Zrejme sa bude dať vybrať gufero aj od brzdového bubna. Prikladám foto, ak ti pomôže. https://postimg.cc/gallery/oz3y211m/vikivo píše:neviete nahodou ake gufero ide k brzdovym celustiam.,nemenili ste to nahodou.Este sa chcem opytat ako ste riesili brzdove oblozenie,da sa to nejak nalepit.Nemate nejaky obrazok,parts list ako je tam to gufero,da sa to menit od brzd alebo musim dat dole tu celu cast (portal)
dakujem za rady,gufero vymenene,vyzera to ze uspesne.Nemate niekto servisny manual yanmara ym 1301d,nasiel som tu na ym 169,ale neviem nakolko sa to zhoduje.do buducna by som chcel urobit este budik s teplomeron vody,je tam sice nejaka kontrolka priehratia ale ak clovek vidi teplotu je to lepsie a zisla by sa aj kontrolka dobijania to ten typ vobec nema,ale to musim zohnat nejaky manual zo schemou.
ale ten system brzd sa mi velmi paci skoda ze zetor to tak nevymyslel,ze nemusi sa davat dole cely portal
169 je označení pro americký trh mělo by se to nejvíc podobat 1401vikivo píše:dakujem za rady,gufero vymenene,vyzera to ze uspesne.Nemate niekto servisny manual yanmara ym 1301d,nasiel som tu na ym 169,ale neviem nakolko sa to zhoduje.do buducna by som chcel urobit este budik s teplomeron vody,je tam sice nejaka kontrolka priehratia ale ak clovek vidi teplotu je to lepsie a zisla by sa aj kontrolka dobijania to ten typ vobec nema,ale to musim zohnat nejaky manual zo schemou.
Yanmar 1510d
to vikio: už je asi pozdě, ale za gufero je lepší si připlatit a dát tam SKF z Vitonu. U brzd jsou vyšší teploty a obyčejné gufero ztvrdne a začne po pár letech prosakovat..........
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
zdravim vas ako mate porieseny teplomer,mali ste ho tam orginal alebo ste davali nejaku nahradu skoda alebo zetor,ja na YM 1301 mam iba kontrolku na priehriatie motora a chcel by som tam dat nejaky budik,iba ze to cidlo zo skodovky ma mensi priemer
neviete niekto z akeho auta by sa dali dopasovat disky pre zadne kolesa,bolo by super mat obute este jedne disky na vymenu lebo tie ryzaky robia strasnu paseku na dvore