Japonský rotavator
Moderátor: DYK
Re: Japonský rotavator
a aj som to nasiel , vola sa to Skf speedi - sleeve a existuju rozne klzne puzdra aj s prirubou
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
V rotavatoroch japonci pouzivaju specialne kazetove gufera, ktore tesnia aj na cele (5-6 britov spolu), tie ocel. prstence su z neho pozostatky, ja som na jednom menej znicenom videl aj identifikacne cisla/model, avsak nebolo to zohnatelne - dal som tam klasicke gufero, do blata/vody ryzoveho pola to uz nepojde.tractor píše:tak som to stiahol pomeral a nakreslil , vie niekto co je ta blbost v tom ramiku ?????? a chcem to nahradit tym guferom klasickym aby som ochranil aspon trochu lozisko
Priklad kazetoveho gufera:
ano presne tak nejak to vyzera , takze by to mohlo byt v pohode s klasickym guferom
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
Ahojte,
chcem sa spýtať mam rotavator kubota 150cm vyzera to tak ze je to bez olejovej naplne. Máte niekto skúsenosti koľko oleja tam ide? a aký typ. Nemám k tomu tie zadné kolečká a niekde tu niektopisal ze si vyrobil do zadu valec. Chcem sa spýtat ako ste riešili uloženie valca na loziska.
Vdaka za info
chcem sa spýtať mam rotavator kubota 150cm vyzera to tak ze je to bez olejovej naplne. Máte niekto skúsenosti koľko oleja tam ide? a aký typ. Nemám k tomu tie zadné kolečká a niekde tu niektopisal ze si vyrobil do zadu valec. Chcem sa spýtat ako ste riešili uloženie valca na loziska.
Vdaka za info
-
Ahojte,
Chcem Vás poprosiť o radu. Skúšame rotovátor Kubotu RL150G a keď ho zdvihnem na hydraulike, celý sa trasie, šramotí. Zistil som, že reťaz má vôľu a vymedzovák reťaze je už slabý/zlomený. Stretli ste sa niekedy s tým? Ako ste to riešili? Skúšal som prihnúť tú listovú pružinu ale nepomohlo to
Keď spustím rotovátor do zeme tak to už nerobí.
Vďaka za každú radu !
Chcem Vás poprosiť o radu. Skúšame rotovátor Kubotu RL150G a keď ho zdvihnem na hydraulike, celý sa trasie, šramotí. Zistil som, že reťaz má vôľu a vymedzovák reťaze je už slabý/zlomený. Stretli ste sa niekedy s tým? Ako ste to riešili? Skúšal som prihnúť tú listovú pružinu ale nepomohlo to
Keď spustím rotovátor do zeme tak to už nerobí.
Vďaka za každú radu !
Zetor 6245, Yanmar FX28d; Oravská Lesná, Slovensko
Ahoj,cmaro píše:Ahojte,
Vdaka za info
ja som to riešil takto a som s tým spokojný.
http://postimg.cc/image/lrh9j1lvz/
-
@Cmaro - 2,2l ide hore do hrušky a 1,2l ide zboku na mazanie reťaze. Pozeral si ako máš riešený napinák reťaze? Lebo u mňa to je bieda - reťaz je už vyťahaná a napinák slabý. Musím vymyslieť nový...
- stanislavsnv
- Kontaktovat uživatele:
Ja neviem prečo sa tomu divíte čo z toho vytečie veď to pracovalo niekoľko desaťročí v bahne nie v zemi v B A H N E !!! preto treba meniť olej všade aj v traktore a najmä v nápravách.
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;
S tím bahnem je to přesné, ja když jsem otevřel to víčko tak jsem měl převodovku plnou bahna až k vrchu. Řetěz totálně v hájí dal jsem nový ale má menší pruměr válečků. Nu což původní stejně neseženu. Ten podpěrný válec vzadu jsem si na to taky sehnal futra tam jsou s tvrdého dřeva.
Ako píše stanislavsnv jazdilo to v bahne ale treba to zrekonštruovat raz a poriadne a znova to vydrží
velmi dlho a nepotečie ani tie nápravy mne ani nevlhne nieto ešte že kvapká alebo tečie a ešte k tomu
valcu a hlavne ložiskám my skôrnarodený vieme a pamätáme si že kedysi sa vyrábali na takéto
náradia ložiská a robily tak aj firmy z agátoveho dreva vyvarené v oleji samozrejme treba tam dat
prachovky aby to prach nezničil ja to mám tiež takto a perfektne to funguje .
velmi dlho a nepotečie ani tie nápravy mne ani nevlhne nieto ešte že kvapká alebo tečie a ešte k tomu
valcu a hlavne ložiskám my skôrnarodený vieme a pamätáme si že kedysi sa vyrábali na takéto
náradia ložiská a robily tak aj firmy z agátoveho dreva vyvarené v oleji samozrejme treba tam dat
prachovky aby to prach nezničil ja to mám tiež takto a perfektne to funguje .
Já jsem také renovoval drobící válec. Jako ložiska tam byly dřevěné kroužky, jak píše mirototh, ale byly už rozpadlé, tak jsem je nahradil kroužkem plastové hadice a usadil pomocí tavné pistole na silikon. Už dva roky vše funguje bez nejmenších problémů.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Ahojte,
kúpil som rotavátor s prevodovkou v strede (asi DC 110), reťaz je veľmi natiahnutá, samozrejme opotrebované všetko, no na napináku reťaze zostal len čap, nevie mi niekto poradiť čo tam bolo, či ložisko alebo nejaká klzná časť.
Ďakujem.
kúpil som rotavátor s prevodovkou v strede (asi DC 110), reťaz je veľmi natiahnutá, samozrejme opotrebované všetko, no na napináku reťaze zostal len čap, nevie mi niekto poradiť čo tam bolo, či ložisko alebo nejaká klzná časť.
Ďakujem.
-
@Jozef61 - daj tu nejaké fotky