SHIBAURA SL1543

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
zumo

SHIBAURA SL1543

#1 Nový příspěvek od zumo »

Ahojte priaznivci malotraktorov japonskej výroby. Som stastnym majitelom SHIBAURI SL1543. Na tomto fore som hladal neco o tychto strojoch ale nasiel som velmi malo. Bol by som rád keby sa nasiel niekto kto má shibauru alebo o tychto malotraktoroch nieco vie pre výmenu skusenosti a rady. Ja ju pouzivam na obhospodarovanie zahrady a pola cca 40ar+ zvoz sena z lúk a sem tam do lesa. Som s tymto traktorom velmi spokojny sluzi uz 3 roky a okrem vymeny oleja, prasknutej hadice od chladica a vymeny prednych pneumatik ziadne problemy. Mam k nemu dorobene rôzne prislusenstvo.
Prikladam zatial nejake foto, ostatne bude neskor podla sezonnych rac :
Přílohy
Snímka0298.jpg
Snímka0295.jpg
Snímka0296.jpg

miro263

Re: SHIBAURA SL1543

#2 Nový příspěvek od miro263 »

Paraaada, nech sluzi este aspon 5x tolko.

Ako riesis servis? Je dobra dostupnost ND ?

zumo

#3 Nový příspěvek od zumo »

miro263 píše:Paraaada, nech sluzi este aspon 5x tolko.

Ako riesis servis? Je dobra dostupnost ND ?
Ja som sa rozhodol kupit traktor od chlapika ktory taketo malotraktory dovaza, bal som sa presne toho ze ako budem riesit pripadne opravy. Bola to sice vetsia investicia ale chlapik dava zaruku 1 rok a potom ked je treba tak zozenie nahradne diely. Bud si ich vymenim sam ked viem alebo to pride urobit on. Taktiez mi pri kupe vravel ze keby sa traktor pokazil a cakanie na ND by bolo dlhe ,bola prave sezona tak mi poskytne nahradny az do ukoncenia opravy. Zatial som jeho sluzby nepotreboval tak neviem posudit ci jeho spravanie bude korektne ked ich budem potrebovat , ale dufam ze ano. On sa brani zneuzivaniu a ked si nekupis od neho stroj tak ti ziadne ND nezozenie - chrani svoj kseft a to je hlavne predaj a repas.

milan v

#4 Nový příspěvek od milan v »

Tá spokojnosť trvá?, vyhliadol som si malotraktor Shibaura D23F, mám obavy z použitých vecí, no nové sú prehnane drahé.

Juraj69

#5 Nový příspěvek od Juraj69 »

Dobry den,

tiez uvazujem o kupe Shibaury 23 F, zda sa mi to ako velmi dobry kompromis medzi vykonom a velkostou. Nema niekto tento typ ze by sa podelil so skusenostami?

Vraj niektore modely maju aj posilnovac riadenia. Chcel by som urcite takyto model. Na nete som ale teda vela informacii nenasiel. Neviete o nejakom katalogu tychto starsich traktorov? Co som nasiel tak vsetko iba katalogy so sucasnymi modelmi.

Dakujem

Juraj

Minko43

#6 Nový příspěvek od Minko43 »

Ahoj. Ja mam tiež shibauru P185F.Mam ju asi peť rokov bez večšich problemov.Až teraz prestal štartovať studený motor tak idem meniť piestné kružka.Tak som kontaktoval predajcu,začal zhanat N.D. Uvidím ako dlho budem čakať a čo to bude stať.

cuch

#7 Nový příspěvek od cuch »

Ahoj, budu dnes kupovat Shibauru SL1543. Chtěl jsem Vás poprosit, nemáte někdo náhodou nějaký manuál. Je mi nejasné ovládání hydrauliky, má to nějaký elektronický box s joystickem a asi čtyřmi přepínači a nevím co je na co. Pasuje na tento traktor klasický čínský 3 bodový závěs? Nemáte prosím někdo fotku, za co je to uchycené ten závěs?

Díky.

Cuch

cuch

#8 Nový příspěvek od cuch »

Tak Shibaura SL1543 je doma. První dojem mám velice kladný. Měl jsem před tím Yanmar 1401, tak mám s čím porovnávat. Je mi jasné, že dostupnost dílů na Shibauru bude menší, ale jinak je perfektní. Yanmar měl 6 rychlostí + dvě zpátečky. Shibaura 15 + 3 zpátečky. Má i kontrolu přehřátí motoru, ukazatel paliva, celkově mě připadá hodně robustní. Monroetronic teprve objevuji. Zatím jsem zjistil že funguje a že je tam nějak moc čudlíků, zatím umím jen nastavovat dorazy hydrauliky a asi nějakou automatickou výšku nebo co, a tuším, že třícestný přepínač bude na klasické zvedání, další volba vyrovnání roviny dle ramen a třetí vyrovnání roviny dle čidla na rotavátoru apod. Aspoň tak si to myslím. Kdyby jste s tím měl někdo zkušenost, docela bych uvítal nějaké informace o té hydraulice. Traktorek budu renovovat, mechanicky je v pořádku, takže spíš barva a tak. Chtěl bych docílit úplně originální stav bez žádných úprav.

RoKur

#9 Nový příspěvek od RoKur »

cuch píše:Tak Shibaura SL1543 je doma. První dojem mám velice kladný. Měl jsem před tím Yanmar 1401, tak mám s čím porovnávat. Je mi jasné, že dostupnost dílů na Shibauru bude menší, ale jinak je perfektní. Yanmar měl 6 rychlostí + dvě zpátečky. Shibaura 15 + 3 zpátečky. Má i kontrolu přehřátí motoru, ukazatel paliva, celkově mě připadá hodně robustní. Monroetronic teprve objevuji. Zatím jsem zjistil že funguje a že je tam nějak moc čudlíků, zatím umím jen nastavovat dorazy hydrauliky a asi nějakou automatickou výšku nebo co, a tuším, že třícestný přepínač bude na klasické zvedání, další volba vyrovnání roviny dle ramen a třetí vyrovnání roviny dle čidla na rotavátoru apod. Aspoň tak si to myslím. Kdyby jste s tím měl někdo zkušenost, docela bych uvítal nějaké informace o té hydraulice. Traktorek budu renovovat, mechanicky je v pořádku, takže spíš barva a tak. Chtěl bych docílit úplně originální stav bez žádných úprav.
Popis monro maticu udělal Stanislavsnv zde na konci stránky http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 5&start=15
Mělo by to být podobné, jako na tvém traktoru.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

cuch

#10 Nový příspěvek od cuch »

Moc díky za odkaz, ale mám to bohužel jinak, je tam joystick, pak potenciometr, přepínač a ještě dva potenciometry. První od joysticku asi řídí výšku, kde má nářadí být. Pak je přepínač nějakých tří možnosti, pak ještě dva potenciometry, které mají vliv na polohu ramen. Zítra už budu mít doma originál rotavátor s čidlem, tak o víkendu si s tím monroetronicem pohraji a případně popíšu pro ostatní, kdyby to někdo potřeboval. Asi to nebude umět boční náklon, protože to má ramena spojené a taky to má náklonové čidlo jen na levém ramenu hydrauliky a ještě po směru jízdy.

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#11 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Hod tu foto MAC a zadnych ramien
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;

cuch

#12 Nový příspěvek od cuch »

Jinak jsem zjistil, že Shibaura SL 1543 by měl být traktor Ford 1200 akorát s jinými plechy, jinak je to stejné. Shibaura je vyráběla pro ně. Tady jsou stránky na seznam dílů s rozkresem a dá se po zmáčknutí tlačítka "Print assembly" vyexportovat obrázek do PDF.

http://partstore.agriculture.newholland ... 0248ag9377

Třeba se to může někomu hodit.

cuch

#13 Nový příspěvek od cuch »

stanislavsnv píše:Hod tu foto MAC a zadnych ramien

Tady jsou ty fotky. Stroj je trochu rezavý, ale techicky super.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

cuch

#14 Nový příspěvek od cuch »

Nevíte někdo prosím jaký motorový olejový filtr se dává do Shibaury SL1543?

Díky.

cuch

#15 Nový příspěvek od cuch »

cuch píše:Nevíte někdo prosím jaký motorový olejový filtr se dává do Shibaury SL1543?
Odpovím si sám, třeba se to bude někomu hodit. Po dlouhém tápání jsem zjistil, že tam pasuje filtr Starline s označením SF OF0327.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“