Yanmar F18D
Moderátor: DYK
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Yanmar F18D
Zdarec,
dnes jsem opět pozoroval nějaké fotky a videa s traktůrky a chtěl bych se zeptat na jednu věc.
Jak to vychází s šírkou traktoru na šnorky brambor? na dva šnorky to určitě není a jeden šnorek je plýtvání místem ne?
Už tu jednu fotku máš, ale není to z toho patrné jak ti to vychází.
Na odpověď nespěchám, ale pokud toto vlákno čte i někdo jiný rád se poučím od všech. Brambory asi pěstujeme doma všichni.
Díky
dnes jsem opět pozoroval nějaké fotky a videa s traktůrky a chtěl bych se zeptat na jednu věc.
Jak to vychází s šírkou traktoru na šnorky brambor? na dva šnorky to určitě není a jeden šnorek je plýtvání místem ne?
Už tu jednu fotku máš, ale není to z toho patrné jak ti to vychází.
Na odpověď nespěchám, ale pokud toto vlákno čte i někdo jiný rád se poučím od všech. Brambory asi pěstujeme doma všichni.
Díky
Ja som si zaobstaral ISEKI 185 a ked som otočil zadne kolesá tak mi čistý priestor medzi kolesami vyšiel cca 105 cm, takže 2-riadkovým sadzačom s nastavením na užšie riadky mi to v pohode vychádza. Sadím v pohode dva riadky aj ich následne plečkujem.
Já mám mezi koly čistý prostor 70cm. Na středy pneu pak 90cm. Kdybych kola prohodil, mělo by to být taky kolem těch 100cm čistého místa mezi vnitřky pneu.
Brambory jsem sázel ještě s terou, traktor jsem pořídil až v létě, takže s ním jsem jen vyorával. Sázení na příští rok budu muset ještě promyslet, protože ten rozměr je na brambory fakt blbej. Kdybych sázel na středy kol, je vzdálenost řádků (středů) těch 90, což je fakt moc. Kdybych dělal řádek ještě mezi tím , tak zas málo, jen 45. K ideálu 65 až 70cm má obojí daleko.
Prohození kol by bylo na brambory ideální. Ale to už zas budu širokej do vinohradu atd. A pořád to prohazovat tam a zpátky je taky naprd. Ale brambor namám moc, tak to nechám na úzko a řádky budou dál od sebe. S plečkováním a přioráváním si budu muset nějak poradit.
Brambory jsem sázel ještě s terou, traktor jsem pořídil až v létě, takže s ním jsem jen vyorával. Sázení na příští rok budu muset ještě promyslet, protože ten rozměr je na brambory fakt blbej. Kdybych sázel na středy kol, je vzdálenost řádků (středů) těch 90, což je fakt moc. Kdybych dělal řádek ještě mezi tím , tak zas málo, jen 45. K ideálu 65 až 70cm má obojí daleko.
Prohození kol by bylo na brambory ideální. Ale to už zas budu širokej do vinohradu atd. A pořád to prohazovat tam a zpátky je taky naprd. Ale brambor namám moc, tak to nechám na úzko a řádky budou dál od sebe. S plečkováním a přioráváním si budu muset nějak poradit.
Těch 90 cm rozchod kol pro jeden řádek není zas až tak moc. I u nás se brambory pěstují v řádcích vzdálených od sebe 90 cm, v Americe se používá i vzdálenost 105 cm. Já mám Kubotu B7001 a kola zůžená, nevím teď kolit to vychází, ale brambory sázím 1 řádek mezi kola a vypadá to celkem dobře. Pokud je dost místa na pěstování není co řešit a brambory v řádku mohou být blíž u sebe.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Dnes jsem si dovezl tento pluh, který jsem náhodou objevil na bazaru. Původně jsem uvažoval o trojáku, ale tento snad bude na těch pár desítek arů stačit.
Pěkný. Na kolik vyšel, jestli to není nevhodná otázka? Já mám dvoják z Agrobonu tento.
Už se letos těším, na orání
Už se letos těším, na orání
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
Mt8-70 MINI
Je rok starej, vyšel 6 900,- a možná ten inzerát ještě na bazoši najdeš. Původně jsem taky sháněl novej, ale stály skoro dvojnásobek, což se mě dávat nechtělo.
Ta cena odpovídá. Když jsem kupoval dvoják, taky se mi zdálo cca 10 tis. docela dost, ale dnes jsem rád, že jsem nešetřil. Je to pořádný kus železa, který se jen tak nehohne.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
Mt8-70 MINI
Včera jsme se zakecal na poli a dom jsem jel až za tmy kolem půl osmé. Ty 5 W žárovky v zadních světlech úplně stačí. Svítilo to parádně.
Čau. max500. Chcem sa opýtať ako máš riešený ten výfuk na kapote, vyzerá to pekne, ale ako otváraš kapotu, keď máš na nej komín? Môžeš aj nejaké foto. Ja mám už pár rokov Kubotu 1400 z výfukom na boku, ale tiež sme špekulovali na podobnom riešení na inom traktore. Sú to výborný pomocníci, (títo japončíci), mám už k nemu tiež dosť príslušenstva. Toto sme tu mali mať už pred 15-20 rokmi, keď som presedel na našom domadele mesiac na jar a mesiac na jeseň pri oračkach.
Tak nech slúži
Tak nech slúži
Ahoj,
Výfuk tak mám kvůli ježdění pod stromy. Origo byl taky nahoru.
Traktor má otevírací boky kapoty, takže ke všemu se dostanu po oddělání levého nebo prvého bočního plechu. Je to otázka vteřin.
No a kdybych potřeboval např. shodit hlavu motoru, byl by odšroubování 4 šroubů na koleně komínu asi nejmenší problém.
Výfuk tak mám kvůli ježdění pod stromy. Origo byl taky nahoru.
Traktor má otevírací boky kapoty, takže ke všemu se dostanu po oddělání levého nebo prvého bočního plechu. Je to otázka vteřin.
No a kdybych potřeboval např. shodit hlavu motoru, byl by odšroubování 4 šroubů na koleně komínu asi nejmenší problém.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat,jestli ma Yanmar F18 nožní plyn?Nikde na fotkách a ani na žádném videu jsem ho neviděl.
chtěl bych se zeptat,jestli ma Yanmar F18 nožní plyn?Nikde na fotkách a ani na žádném videu jsem ho neviděl.
Má nožní plyn. Je tak trochu schovanej vlevo dole od brzdovýho pedálu.
tady na tom videu je to snad trochu vidět - ta stříbrná tyčka
https://www.youtube.com/watch?v=P_Oh97m_5nM
tady na tom videu je to snad trochu vidět - ta stříbrná tyčka
https://www.youtube.com/watch?v=P_Oh97m_5nM
Díky za info,ten pedál je v místě kde bych ho teda nehledal.To video jsem viděl včera,odkaz mi posílal Jenda z jihu.