Yanmar F18D
Moderátor: DYK
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Yanmar F18D
myslis ze by se mohl zvednout předek? Nepřemýšlel jsem nad tím. Kopce a stoky (malé stoky) co tu jezdíme s velkým traktorem problem nejsou. Asi bych se bál jen při velmi velké tonáži nákladu, ale to bývá velmi velmi vyjímečně. Přesto děkuji za radu.
Ještě k tomu zdvihu - budu si na to muset dát pozor při případném nákupu. Jezdil bych na některá pole přes stoku a s nízkým zdvihem by to moc nefungovalo.
Ještě k tomu zdvihu - budu si na to muset dát pozor při případném nákupu. Jezdil bych na některá pole přes stoku a s nízkým zdvihem by to moc nefungovalo.
Zapnuté přední kola brzdí motor tak jako zadní kola.
U nás jezdí dost menších japonců, tak za ně zapřáhnout vozík max. jak za auto, větší vleky (třeba jak máme doma my) jim dělají už problémy díky nízké váze traktoru. Takže nedělat z japonce tahač velkých nákladů, aby je vozík nepřeválcoval.
U nás jezdí dost menších japonců, tak za ně zapřáhnout vozík max. jak za auto, větší vleky (třeba jak máme doma my) jim dělají už problémy díky nízké váze traktoru. Takže nedělat z japonce tahač velkých nákladů, aby je vozík nepřeválcoval.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
-
- Kontaktovat uživatele:
To jsme se pochopili správně. Váha traktoru je v tomhle směru jistě limitující. Měl jsem namysli spíše silně přeloženou káru - např 1tunu - když se člověk zapomene je to hned . Proto směřoval můj dotaz na to jestli s tím má potom traktor problémy.
Určitě by měl problém ubrzdit tak naložený vlek při jízdě z kopce. Ale jízda po rovině by asi problém nebyla. Samozřejmě s tak naloženým vozíkem jsem ještě nejel a ani bych to nezkoušel. Nejvíc jsem vezl asi tak půl tuny dřeva a na asfaltu se zařazenou rychlostí (bez předku) ani z mírného kopce nebyl problém. Ale na polní cestě s vyřazenou rychlostí při brždění pedálem docházelo k blokování zadních kol.
Se zvedáním předku problém nebyl.
Se zvedáním předku problém nebyl.
Naše Kubota B7001 zdědila vlečku po samodělovi - cca 3x1,5m. Když jí tahala naloženou koňským hnojem, tak hrabe i na rovině na asfaltu. Do kopce se jede pomalu, aby kola na asfaltu nehrabala. Z kopce s tím radši nejezdíme. Takže za ní radši taháme přívěs za auto, tam nemá problémy. Naše zkušenost je, pokud je to možné, radši vozík dám za auto a odvezu autem, a pokud se to musí odvézt Kubotou (stavební suť na blízkou skládku), tak radši jezdíme s menším nákladem několikrát, než to narvat najednou a nehnout se s tím. Vozík za auto nebo podobně veliký je tak ideál na tahání za japoncem, ono to svádí naložit více, ale japonci zase tak těžcí nejsou a když se s tím jezdí v kopcích, tak je to o hubu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Chápu o čem mluvíte. Uvádím tunu jako velmi vyjímečný případ a čistě teoreticky jsem nad tím přemýšlel. Extremy jsou vždy o hubu a proto je třeba u toho přemýšlet.
nicméně rád slyším že B7001 hrabe než aby neměla sílu - limit je tudíž jen její váha...
nicméně rád slyším že B7001 hrabe než aby neměla sílu - limit je tudíž jen její váha...
Tak mám natočeno prvních 10 motohodin a spotřeba vychází zhruba litr na hodinu.
O víkendu jsem si dodělal el. zásuvku pro vozík (blinky, světla).
Pokud bude čas, doplním do zadních světel traktoru žárovky. Zatím totiž fungují jen jako odrazky. Máte ostatní u japonců zadní světla funkční, nebo taky jen jako odrazky?
O víkendu jsem si dodělal el. zásuvku pro vozík (blinky, světla).
Pokud bude čas, doplním do zadních světel traktoru žárovky. Zatím totiž fungují jen jako odrazky. Máte ostatní u japonců zadní světla funkční, nebo taky jen jako odrazky?
Dej tam funkční světla, bráchu když potkali chrániči, tak kromě pojistky si prošli světla a další věci, stejně musíš svítit na silnici i přes den. A na světlách bych nešetřil.
Budeš dávat dozadu i výstražný trojúhelník?
Budeš dávat dozadu i výstražný trojúhelník?
Zadní obrysová světla a zásuvku mám od Traktorservisu nainstalovaná už od koupi traktoru. Trojůhelník mám jen malý - odrazku z vlečky. Ty dvě originál japonské odrazky se mi zdají dost malé. Když se náhodou zpozdím a vracím se za šera, tak jsem za světla moc rád. Přes den nejde jejich svit moc vidět.
Našel jsem fotku jak to mám já.
Našel jsem fotku jak to mám já.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
My máme na kubotě zadní hranatá světla, jak se dávají dozadu na přívěsné vozíky. Při koupi tam vzadu nebyli žádné světla.
Leo: Pojistku mám a trojúhelník vzadu mám ten velkej. Podařilo se mě ho dát tak, že ničemu nezavazí a v pohodě došáhnu pravou rukou i na horní štelovák trojbodu. Je částečně vidět na této fotce.
Není sice na kraji, ale je to jediné místo, kde nepřekáží.
Zadní světla jsem rozdělal a jsou prázdná. Místa na patici a žárovku tam ale je dost, takže to zprovozním.
Honzad: Asi by mě to udělali taky, ale úplně jsem na to při domlouvání úprav zapomněl. Tak jsem to dodělal sám. Zásuvka stála necelých 80,- Kč a kus kabelu taky pár korun. Plus teda asi 2 hodiny práce, co jsem s tím strávil.
Máte zapojený i brzdový světla? Asi by to mělo být, ale moc se mě do toho nechce. Musel bych nějak bastlit spínač k táhlům nebo někam. Traktor se světlama na brzdy vůbec nepočítá.
Není sice na kraji, ale je to jediné místo, kde nepřekáží.
Zadní světla jsem rozdělal a jsou prázdná. Místa na patici a žárovku tam ale je dost, takže to zprovozním.
Honzad: Asi by mě to udělali taky, ale úplně jsem na to při domlouvání úprav zapomněl. Tak jsem to dodělal sám. Zásuvka stála necelých 80,- Kč a kus kabelu taky pár korun. Plus teda asi 2 hodiny práce, co jsem s tím strávil.
Máte zapojený i brzdový světla? Asi by to mělo být, ale moc se mě do toho nechce. Musel bych nějak bastlit spínač k táhlům nebo někam. Traktor se světlama na brzdy vůbec nepočítá.
Žádná brzdová světla nemám. Mě stačí, že jsem vidět za šera. Za pěkného počasí je traktor kvůli oranžové barvě docela viditelný. Při těch rychlostech co to jezdí, asi ani nemají brzdová světla opodstatnění.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
Mt8-70 MINI
Tak konečně byl včera čas na zapojení těch zadních světel. Dal jsem tam 5W žárovky. Ve dne sice moc nesvítí, ale v noci by to snad mělo stačit.
"...a trojúhelník vzadu mám ten velkej. Podařilo se mě ho dát tak, že ničemu nezavazí...!
Podobne som to vyriešil aj ja, ale na trojuholník som ešte pripevnil aj EČ! Možno že to tak je proti predpisom, ale na úzkom traktore pre EČ (s dosť veĺkými rozmermi) miesto naviac nemám. A ani policajti nemali proti tomuto riešeniu žiadne pripomienky. Brzdové svetlo tiež nemám, myslím že ani nie je potrebné, však preto je na traktore ten trojuholník aby každý videl že je to tzv. "pomalý stroj". Ale na vlečke mám aj ďalší trojuholník s nalepeným označením najvyššej rýchlosti "20km".
Podobne som to vyriešil aj ja, ale na trojuholník som ešte pripevnil aj EČ! Možno že to tak je proti predpisom, ale na úzkom traktore pre EČ (s dosť veĺkými rozmermi) miesto naviac nemám. A ani policajti nemali proti tomuto riešeniu žiadne pripomienky. Brzdové svetlo tiež nemám, myslím že ani nie je potrebné, však preto je na traktore ten trojuholník aby každý videl že je to tzv. "pomalý stroj". Ale na vlečke mám aj ďalší trojuholník s nalepeným označením najvyššej rýchlosti "20km".
Vy na slovensku máte výhodu, že můžete přihlásit i původně nehomologované stroje. To u nás tuším nejde, abych na traktor dostal dodatečně i SPZku. Nebo se pletu?