Podělím se o pár fotek u aktuální sezony. Pořídil jsem čelní bubnovou sekačku a je to znát ubývá to rychleji. Jen to bude chtít víc praxe a bude to dobré. Traktor sena a otavy zvládl, jsem spokojený. Ten jízdní komfort je neporovnatelný.
Hajnýho jelen
Moderátor: DYK
Re: Hajnýho jelen
Zdravím, jde se ti rozjet s naloženým přívěsem na Déčko? Máme v práci JD 100 koní a musíme se rozjíždět na C, někdy na B. Problém je při řazení nahoru, protože mezi C a D je velký skok.
Když mám opravdu naložený vlek tak se na D(1) nerozjíždím. To nedá. Rozdíl mezi C(4) a D(1) mi přijde minimální, zásadní mi přijde správně řadit. To ještě taky trénuji. Co se z mého pohledu na traktor změnilo od jeho koupě je že už to pro mě není "velký" traktor. Když jsem ho přivezl, tak jsem kolem něj chodil a říkal si že je to obří traktor (oproti původní 7011), není to tak. Stejně tak i když má 90 koní není to mega silák. Když jedu s nákladem, tak otáčky motoru nenechám klesnout pod 2000ot/min a naopak když řadím nahoru tak až nad 2300. Aby to jelo. Zatím se mi nejlépe daří řadit mezi velkými rychlostmi tak že sešlápnu spojku přeřadím z C na D, stáhnu páku ze 4 na 1 a prakticky ve stejný okamžik už pouštím spojku.
Já jsem právě myslel ten velký skok že je když řadím třeba z C4 na D4. U nás je to ještě horší o to, že převodovka 1-4 je mechanická, a když kvedlám oběma pákama naráz, ztratím rychlost. Proto skupiny přeřazuju zvlášť, a jenom z kopce, nebo na rovině, když se pořádně rozjedu. Ty to máš trochu jednodušší a poradil sis dobře. Ať se daří.
S tou velikosti a vykonem je to vzdy tak. Kdyz jsem byl obhlydnout v DE traktor s tatou tak rikal jestli jsem se nezblaznil ze je to desnej obr a ano proti 7245 je to obr a treba do obracecky nesmysl,ale do lisu,secky,pluhu,podryvaku,sekacky je to tak akorat a to ma 155k Ale treba do dopavy uz je to celkem malo a vetsi kopce jedu sotva 20km/h.
Ahoj hezky fotečky . ja mam slabsi verzi mam 6200 jsou to super pohodlny stroje