DT 75

stroje sovětského bloku

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Jaroslav Cizmarik

Re: DT 75

#91 Nový příspěvek od Jaroslav Cizmarik »

Dobrý večer priatelia.Tiež som vlastníkom DT 75 a Vašu stránku sledujem už dlhšie ,ale až teraz som sa zaregistroval. Je tu spústa hodnotných rád a príspevkov. Ja mám akútny problém, že k nadobudnutej DT 75 neviem zohnaťzadné ramená trojbodového zá vesu. Predávajúci sľúbil no nedodal, a väčšina "détečiek" sú v prevedení s radlicou a zadné ramená chýbajú.Ja s tým chcem orať a preto ich zháňam, poradí niekto?
Vďaka

nabocklish

#92 Nový příspěvek od nabocklish »

zkus pana Charváta, tel. 605 718 989
Obchoduje s díly na ruské stroje, jeho zdroje ti jistě budou sloužit i k ostatním případným problémům

Leo

#93 Nový příspěvek od Leo »

Tady je celý kontakt na p.Charváta

Traktorbagry Bielarus - prodejce náhradních dílů v ČR
Jiří C H A R V Á T
Prim. MUDr. J. Pujmana 1139
393 01 Pelhřimov, CZ
tel., fax, záznam.: 565 327 538
GSM: 605 71 89 89
e-mail: charvatnd@seznam.cz
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

Leo

#94 Nový příspěvek od Leo »

Ještě je tu kontakt na ukrajinského prodejce od člena fora Jano - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 2&start=15
http://www.motor-agro.com.ua/catalog.php?group=51

jano
Kontaktovat uživatele:

#95 Nový příspěvek od jano »

problém je,že zadný záves na DT váži dosť, jeho cena na UA by nemusela byť strašidelná, len cestovné. Osobne som zničil jedno spodné rameno a veru ani pán Charvath nemal v ponuke. No nakoniec mi obe ramená zohnal Tom T člen fóra, ktorý taktiež domontoval na svoje DT záves. Nuž treba nájst "dárcu" ...
No na druhej strane buď potešený, ak nemal záves, nerobil v poľnohospodárstve a nebude zodratý. I na moje DT bol záves domontovaný, len vtedy to nebol žiaden problém...
Záleží čo Ti všetko chýba, ale je tam toho dosť, ani válec nebude jednoduché zohnať...
Ak chceš scan TBZ z katalógu nie je problém...

Jaroslav Cizmarik

#96 Nový příspěvek od Jaroslav Cizmarik »

Priatelia, vďaka za reakcie. Pana Charváta poznám a aj s ním celkom obchodujem, ale tie ramená nemá. V podstate mám DT-čku pojazdnú na jeseň som dával do poriadku spojku. Chýbajú mi len tie ramená ahorné i dolné piest hydrauliky mám. Už som si dokonca zadovážil aj celkom slušnú dokumentáciu, katalogy a návody na CD. Takže rád pomôžem literatúrou. Nicku Jano ďakujem za príspevok, moja Dt-čka slúžila na jednom JRD a maj ju starý pán, je pomerne udržiavaná len sa premiestňovala medzi družstvami po betonovej komunikácii a hroty pásov sú zodraté, našťastie však rovnomerne a tak to nie je až také strašné. Bývam v horách na samote kde je blbá cesta a pasák by mal pomôcť pri zložitých prejazdoch keď je blato alebo sneh. Páni lúčim sa a teším sa na ďalšiu komunikáciu.

chaarlie

#97 Nový příspěvek od chaarlie »

Zdravím všechny, takže jsem se taky připojil k řadě fandů, kdy jsem si pořídil Dt 75M s kulatou kabinou. Jen tak pro zábavu a nějakou tu semtam práci. Dt má naklápěcí radlici ve všech směrech, zadní závěs. Je pojízdný, funkční, jen stál pár roků ve stodole. A nyní k tomu, co mně trápí. Chtěl bych ho trochu zgenerálkovat, nezatáčí mně nyní doprava - říkám nyní ( v mrazu), protože když jsem ho před 14 dny zkoušel a bylo ješte teplo (nad nulou), tak zatáčel.. Nevím, jestli tam něco mohlo přimrznout nebo je prostě opotřebovaný ústrojí řízení. Takže bych chtěl tohle pořešit, dále očistit, namazat všechno možný, vyměnit oleje, možná vyklepat kabinu a nastříkat plechy a kabinu, a uvidíme, na co se eventuelně přijde. A můj dotaz na Vás - mněl by někdo zájem o tyhle servisní práce? Hledám fachmana, který tomu rozumí - nechci nikoho urazit, věřím, že tady na foru je spousta odborníků, ale já bych si představoval člověka, který tomu rozumí s vlastní dílnou, kam se buldozer vleze, který má chuť a čas se tím bavit.V neposlední řadě by se hodilo, kdyby to nebylo daleko ode mne (Brno). Takže je-li mezi Vámi takový servisák, budu rád, když se ozvete. Detaily spolupráce bychom dohodli později s případným uchazečem. díky za rady

Johny1490

#98 Nový příspěvek od Johny1490 »

Známi, mi vravel že ma doma piestnu sadu komplet aj z vložkami a tušim aj ojnicami na DTčku, nemaly by ste niekto zaujem? presne informacie by som zistil neskvor, malo by to byt na tu hranatú

jano
Kontaktovat uživatele:

#99 Nový příspěvek od jano »

Johny1490 píše:Známi, mi vravel že ma doma piestnu sadu komplet aj z vložkami a tušim aj ojnicami na DTčku, nemaly by ste niekto zaujem? presne informacie by som zistil neskvor, malo by to byt na tu hranatú
Hranatá alebo oblá nie je podstatné. Záleží či je motor A 41, SMD alebo turbo. :)
čo za to chce?

Johny1490

#100 Nový příspěvek od Johny1490 »

Mal DT bez turba tak to bude nan skusim to zistit.... :obchod:

jano
Kontaktovat uživatele:

#101 Nový příspěvek od jano »

chaarlie píše:Zdravím všechny,. A můj dotaz na Vás - mněl by někdo zájem o tyhle servisní práce? Hledám fachmana, který tomu rozumí - nechci nikoho urazit, věřím, že tady na foru je spousta odborníků, ale já bych si představoval člověka, který tomu rozumí s vlastní dílnou, kam se buldozer vleze, který má chuť a čas se tím bavit.V neposlední řadě by se hodilo, kdyby to nebylo daleko ode mne (Brno). Takže je-li mezi Vámi takový servisák, budu rád, když se ozvete. Detaily spolupráce bychom dohodli později s případným uchazečem. díky za rady
Nejak tomu neviem porozumiet :) Nájsť mechanika, ktorý sí dá doviesť pre dielňu DT z tým, že ju ma premazať a vymeniť oleje atď. -asi v dnešnej dobe nebude v podmienkach ČR a SR asi reálne, možno na Ukrajine. Toto robili STS, ale mali na to jednak ľudí a ND. Takýto mechanici sú už v dôchodku a ND dávno v šrote.
Súdobí mechanici potrebujú účtovať hodne na hodinu a tu im diagnostika veru nič nepomôže, tu treba poznať filozofiu stroja, manuály mať v malíčku a dostatočnú prax, takže pochybujem. :(
Každý stroj je tak dobrý ako je jeho strojník :shock: No a strojník ak nechce byť na hanbu, prípadne aj prísť k úrazu, musí stroj dokonale poznať, inak je vedľa. Netvrdím, že musí vedieť spraviť GO, ale vedieť si urobiť údržbu, namazať podvozok, našponovať pás, nastaviť PSÚ a brzdy je základ V teréne a ani inde nepríde servis si raz strojník a musíš si vediet pomôct, lebo nikto už nemá ani šajn čo s tým. Ak Ti napr. prestane dvíhať hydraulika, radlica na zemi a čo ďalej? Kto a kam a ako naloží 7tonovú obludu? No ruské stroje sú stavané do ťažkých podmienok, závady zvyčajne ľahko odstrániteľné...
Mám tu jedného korešpodenta, čo si kúpil DT 75, dal ho "kvalifikovanej dielni" a možno ho nafarbili, ale riadenie nejde a ešte aj problémy s vodiacim kolom a teraz ide opäť do GO..., dnes pýtal adresu na ND v Charkove.
Takže moja rada: dať DT niekde, kde sa dá okolo neho robiť, zohnať nejakého dôchodcu čo na tom strávil mladosť, dať si vysvetliť, čo kde a ako, a snažiť sa to urobiť sám.
Ťažko na cvičisku - ľahko na bojisku tu platí dvojnásob. :)

Leo

#102 Nový příspěvek od Leo »

chaarlie píše:Zdravím všechny, takže jsem se taky připojil k řadě fandů, kdy jsem si pořídil Dt 75M s kulatou kabinou. Jen tak pro zábavu a nějakou tu semtam práci. Dt má naklápěcí radlici ve všech směrech, zadní závěs. Je pojízdný, funkční, jen stál pár roků ve stodole. A nyní k tomu, co mně trápí. Chtěl bych ho trochu zgenerálkovat, nezatáčí mně nyní doprava - říkám nyní ( v mrazu), protože když jsem ho před 14 dny zkoušel a bylo ješte teplo (nad nulou), tak zatáčel.. Nevím, jestli tam něco mohlo přimrznout nebo je prostě opotřebovaný ústrojí řízení. Takže bych chtěl tohle pořešit, dále očistit, namazat všechno možný, vyměnit oleje, možná vyklepat kabinu a nastříkat plechy a kabinu, a uvidíme, na co se eventuelně přijde. A můj dotaz na Vás - mněl by někdo zájem o tyhle servisní práce? Hledám fachmana, který tomu rozumí - nechci nikoho urazit, věřím, že tady na foru je spousta odborníků, ale já bych si představoval člověka, který tomu rozumí s vlastní dílnou, kam se buldozer vleze, který má chuť a čas se tím bavit.V neposlední řadě by se hodilo, kdyby to nebylo daleko ode mne (Brno). Takže je-li mezi Vámi takový servisák, budu rád, když se ozvete. Detaily spolupráce bychom dohodli později s případným uchazečem. díky za rady
Zkus oběhat bývalý STS či JZD s dilnama, a zeptat se, jestli to někdo opraví, popř. jestli neví o někom, kdo to opravoval. A taky se zeptej, jestli jim nezbyli nějaké díly na tyto mašiny.

chaarlie

#103 Nový příspěvek od chaarlie »

přátelé, oba dva máte pravdu. Já si ho umím opravit sám i se tím budu bavit. Stroj je to jednoduchý, návody mám. Vše, co mi radíte, mám v plánu udělat, jen jsem se zdvoříile zeptal, jestli někdo nemá chuť si s tím hrát. není to tak, že bych byl blbec, co si koupil hračku a čeká, že mu to někdo opraví. Kontakt na Charváta z Pelhřimova i na ND na UA jsem tady někde našel. I když já nepředpokládám, že budu nyní něco velkýho měnit.
Zeptám se na oleje - když budu měnit olej do motoru a nevím, co tam teď bylo, co tam mám dát? Poraďte, kdo má zkušenost s tímto. Nebo tam naliju oleje, co mi doporučuje návod k provozu?
Do chladiču dám ředěný fridex, co mně doporučují (asi Sheron Antifreeze C, modrý), prý se to může dát do starých bloků a je to i lepší - prý?? S nemrznoucí kapalinou se dá jezdit i v létě, ne? nebo je lepší to na léto vyměnit za vodu?
zatím díky za názory

jano
Kontaktovat uživatele:

#104 Nový příspěvek od jano »

chaarlie píše:přátelé, oba dva máte pravdu. Já si ho umím opravit sám i se tím budu bavit. Stroj je to jednoduchý, návody mám. Vše, co mi radíte, mám v plánu udělat, jen jsem se zdvoříile zeptal, jestli někdo nemá chuť si s tím hrát. není to tak, že bych byl blbec, co si koupil hračku a čeká, že mu to někdo opraví. Kontakt na Charváta z Pelhřimova i na ND na UA jsem tady někde našel. I když já nepředpokládám, že budu nyní něco velkýho měnit.
Zeptám se na oleje - když budu měnit olej do motoru a nevím, co tam teď bylo, co tam mám dát? Poraďte, kdo má zkušenost s tímto. Nebo tam naliju oleje, co mi doporučuje návod k provozu?
Do chladiču dám ředěný fridex, co mně doporučují (asi Sheron Antifreeze C, modrý), prý se to může dát do starých bloků a je to i lepší - prý?? S nemrznoucí kapalinou se dá jezdit i v létě, ne? nebo je lepší to na léto vyměnit za vodu?
zatím díky za názory
nuž, pokiaľ je chladiaci systém tesný, je to dobrý znak. Moc sa stým nepočíta, vo výbave traktora je kotol na ohrev vody rovno zo snehu....
olej užívam M6AD, všade inde M8AD ale tu by to asi nebolo vhodné.
Naposledy upravil(a) jano dne sob úno 04, 2012 12:20 pm, celkem upraveno 1 x.

Brit

#105 Nový příspěvek od Brit »

Já jsem se na něm něco najezdil. Jarní přípravy, v řípě tahání zapadlých traktorů, silážování.... Byla to chodivá mašinka 8)

Odpovědět

Zpět na „Východoevropské stroje“