Bielorus MTZ-5MS 1969

stroje sovětského bloku

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
pedro643

Re: Bielorus MTZ-5MS 1969

#61 Nový příspěvek od pedro643 »

Tak sme sa rozhodli že postavíme garáž pre traktor nech neni celoročne vystavený nepriazni počasia. Trochu sme museli zrovnať teren tak rusák zase pracoval po dlhšom odpočinku. Obrázek Obrázek Obrázek
Stala sa nam aj mala nehoda, pri štartovaní sa zasekol a ostal vysunutý pastorok po vipnutí traktora sa vrátil späť ale teras pri štartovaní to vidáva taký divný zvuk ako keby preskakovali zuby. Štarter točí motorom normálne až na ten zvuk. Čo sa mohlo skôr po.... pastorok na štartéri alebo veniec na zotrvačníku? Ces týždeň vymontujem štarter nech zistím čo s tým je.

pedro643

#62 Nový příspěvek od pedro643 »

Včera sme s bratom vyvážali hlinu od garáže a rusák ma dosť vystrašil a aj poriadne nasral. Po naštartovaní mi nedalo a dal som dal dole zatku z nalievacieho hrdla na olej na motore(minule to bolo cele za.....é od olejovej hmly) že či bude prskať olej. Olej neprskal to ma potešilo ale čo ma prekvapilo a aj poriadne nasralo je že otial vychadzal vyfukovi dym. Normálne som mysleslel že ma .... Keď som sa trošku zohol tak som cítil na tvári že to riadne fuči ako z vífuku(nie až tak silno ale nejaky tlak tam bol) a keď som sa pozrel z boku tak bolo dim pekne vidieť. Čo to môže byť? Motor štartuje dobre aj ťaha dobre. Najprv ma napadlo že je prepaleny niektory piest ale to by asi nešial normálne na všetky valce a v oleji by sa asi objavila aj nafta takže som to vilúčil ale možno sa mylim rád sa necham poučiť.

Peter768

#63 Nový příspěvek od Peter768 »

Neviem, ale typ je že by boli prilepené krúžky na niektorom valci? A štartuje pekne hneď na všetky 4 valce? A začalo Ti to robiť len teraz alebo sa to postupne zosilňuje?

pedro643

#64 Nový příspěvek od pedro643 »

Nefunguje mi dobíjanie a nenabijam po každej akcii baterku tak štartuje trochu dlhšie ale keď je nabita na plno tak po nažhavení chytí na dve tri otošenia. S dimom som si to všimol len teras tak neviem ti povedať či to robí už dlhšie. Mam taký pocit že to robí od kedy bola dole hlava kôli mrazovkam. Vtedy bol motor rozobraty više roka a ja som myslel že sa už ani neposklada že to všetko zhrdzavelo ale na moje/naše prekvapenie nikde sa neobjavil ani naznak hrdze, len a vlošky utrely od prachu a dalo sa to dokopi. Tie prilepene kružky ma tieš napadly, škoda že sa nedaju demontovať hlavy samostatne ako na Zetore. Najprv by som rozobral 2 valec ten sa mi nejak nepzdáva, vydáva nejaky pazvuk.

pedro643

#65 Nový příspěvek od pedro643 »

Zdravím, po dlhom čase som sa konečke dokopal aktualizovať to tu a zreferovať čo sa u nás v posledom čase udialo. Tak v prvom rade máme na domčeku novú kritimu na streche. Predtým sme mali na streche červeny eternit ale ten už nejako prestal vode odolávať. Vymenily sme ho za plech so škridľovim vzorom.
ObrázekObrázekObrázek

Potom nsledovala stavba garáže pre traktor. Večšina dreva čo sa použila na stavbu sa váľala doma. Dokúpili sme akurat hranoly na strechu. Na strechu použijeme rovnaky plech ako je na dome keďže nám ostali 4 ks o rozmere teras si niesom isty šírkou 150X400 vlastne ich mame 5 lebo rovnaky plech máme aj na garáži pre auta a tieš sa nam zvišil jeden.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

A keďže je toto forum hlavne o traktoroch tak tu su toto traktora Obrázek

Tu je už prakticky zazimovany, vo dvore je pekne meko tak asi nebude zimovať v garáži ale to sa ešte uvidí Obrázek

Leo

#66 Nový příspěvek od Leo »

Ta garáž vypadá z toho dřeva, jako kdyby pocházela z traktorového rodiště.. Prostě je pěkná, z pořádného dřeva. 8)
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

pedro643

#67 Nový příspěvek od pedro643 »

Aj mne sa páči. Najskor sme chceli dať drevo orezať na pílu ale upustili sme od toho a ukázalo sa že sme spravili dobre. Takto je to krajšie, aspoň mne sa to viacej páči, vyzerá to prírodnejšie a masívnejšie.

sadlicko

#68 Nový příspěvek od sadlicko »

tak jsem asi taky "jedním z vás".
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
.
Zatím jsem ho jenom přivez.

Leo

#69 Nový příspěvek od Leo »

sadlicko píše:tak jsem asi taky "jedním z vás".
.
Zatím jsem ho jenom přivez.
Stroj pěkný, jen rady spíš k němu najdeš v tomto vláknu - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 23&t=49255
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

pedro643

#70 Nový příspěvek od pedro643 »

Stroj máš pekný a vyzera dosť zachovalo. Načo ho budeš využívať, prečo si sa rozhodol práve pre tento? Čakajú ťa aj nejake opravi? Keby si niečo chcel vedieť stačí povedať, mam od neho originalny navod v češťine.

pedro643

#71 Nový příspěvek od pedro643 »

Pridám jedno video z netu aby to tu trochu ožilo https://www.youtube.com/watch?v=PctLlpXeUgU

pedro643

#72 Nový příspěvek od pedro643 »

Prajem všetkým príjemne prežitie Vianočných sviatkov plných pohody, radosti a lásky v rodinnom kruhu. Veľa darčekov pod stromčekom a žiadne zaseknute kosti v krku s kapra. :vanoce: :vanoce:

Dedo

#73 Nový příspěvek od Dedo »

pedro643 píše:Prajem všetkým príjemne prežitie Vianočných sviatkov plných pohody, radosti a lásky v rodinnom kruhu. Veľa darčekov pod stromčekom a žiadne zaseknute kosti v krku s kapra. :vanoce: :vanoce:

Všetko dobré aj Tebe v novom roku.Ten tvoj traktor si kásne porobil.Ja ich pametám ešte keď ich bolo na slovensku plno.Buď si istý že sa ti odvďačí.Na dedine sa traktor vždy zíde.Rád by som sa spýtal či nevieš z čoho je náprava na tej vašej vlečke,aj ja mám asi takú a veviem kolko unesie ,tak na ňu nakladám radšej menej.Ahoj Dedo .

sadlicko

#74 Nový příspěvek od sadlicko »

pedro643

#75 Nový příspěvek od pedro643 »

sadlicko píše:tu měrku máš tady
Vďaka za foto mierky.

Odpovědět

Zpět na „Východoevropské stroje“