DT 75

stroje sovětského bloku

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Miloš Šály

Re: DT 75

#31 Nový příspěvek od Miloš Šály »

Prispievam fotkami DT-75, ktorú sme s bratom upravili na približovanie dreva.
Přílohy
interiér.jpg
DT-75 skidder.jpg

cartmanxv

#32 Nový příspěvek od cartmanxv »

Tak to už musí nějaký ten kubík utáhnout 8)
Tak dlouho jsem si stavěl malotraktory, až jsem si koupil Zetor.....
Zetor 5718

bastardtraktor

#33 Nový příspěvek od bastardtraktor »

A to vás s tímhle do lesa HAJNEJ pustí dělat samovýrobu ?? :shock:
ooooooooooooo

Tom T
Kontaktovat uživatele:

#34 Nový příspěvek od Tom T »

Miloš.Máš nějaké video tvého DT.
Já dávam moje-
http://www.youtube.com/watch?v=z_xzHBZg ... r_embedded
Zetor,Tatra,

Jiřin

#35 Nový příspěvek od Jiřin »

bastardtraktor píše:A to vás s tímhle do lesa HAJNEJ pustí dělat samovýrobu ?? :shock:
Treba se neptaji :)

cont33

#36 Nový příspěvek od cont33 »

[quote = "Jiřina"] [quote = "bastardtraktor"] A to vás s tímhle do lesa Hajnej pustí robiť vlastnú výrobu?? : shock: [/ quote]
Treba sa nepýtajú:) [/ quote]
U nas nieje problem dostať ani dynamit do lietadla a nie len DT 75 do lesa....o)))) To u vás je to horšie.... Ako v tej pesničke: Ja do lesa nepojedu, ja do lesa nepudu, Kdyby na mna hajnej přišel on by mne vzal sekyru.... :friends:
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Miloš Šály

#37 Nový příspěvek od Miloš Šály »

Páni, táto DT v lese riadne pracovala. Brat bol živnostník v ťažbe dreva, a DT-čka vypomáhala v sklonoch,blate a snehu, kde už LKT-81 nestačila ani s reťazami. Špeciálnemu pásaku sa to nevyrovnalo (napr. TDT-55, TT-4) - nemalo to ochranný rám, pancier ani podvozok do ťažkého terénu. Ale kopec to zdolalo neskutočný, bolo treba dávať viac pozor, na seba i na traktor. Výhodou bolo ľahšie prevážanie na nákl. aute a keď človek potreboval niekde prebehnúť kúsok po asfalte, škoda zanedbatelná alebo žiadna. Bohužial, video nemám.

pavel z tabora

#38 Nový příspěvek od pavel z tabora »

Kluci mám doma origoš manuál knížky na tyhle pásáky DT amožná i na stalince, mám asi čtyři ty knížky ,kdyby se vám to hodilo tak dejte vědět

Tom T
Kontaktovat uživatele:

#39 Nový příspěvek od Tom T »

Jak se dá uložit nářadí.
Obrázek
Zetor,Tatra,

jano
Kontaktovat uživatele:

#40 Nový příspěvek od jano »

len aby Ti to kladivko nešlohli.... :)

Tom T
Kontaktovat uživatele:

#41 Nový příspěvek od Tom T »

Snad ne,doufám že jsem ho dobře přidrátoval.
Zetor,Tatra,

nabocklish

#42 Nový příspěvek od nabocklish »

Mám pár dotazů na détika:
kde je olejový filtr (na hydrauliku)?
záběr levého pásu se neustále zhoršoval až přestal úplně zabírat úplně. zítra zkusím víčkem pro štelování pásu odmastit a dotáhnout brzdové pásy, ale moc tomu nevěřím. Sundávat pás a portál prostě ne-bu-du!
Jak je to u DT vlastně vyřešené? vidím tam dva štelovací šrouby - jeden je brzdový pás, druhý... spojka? Mám jen katalog ND a toto tam není detailně rozkresleno.
Dále je nějaká snadná rada jak se vyvarovat "obloučkům" při hrnutí materiálu dopředu? Nebo je to jen typická začátečnická chyba?
U DT vidím dva hlavní problémy: traktor je příliš rychlý - 5,4km/h je na buldozer strašně moc
a druhý: vícepolohová radlice je na détika asi příliš těžká. Při hrnutí materiálu, když se chci vyvarovat těm obloučkům zvedám radlici, ale v první chvíli se stane pouze to, že se celý traktor naklopí dopředu dolů asi o 15cm a pak teprve jde radlice viditelně nahoru

hotday

#43 Nový příspěvek od hotday »

chlapy, ja mam len jednu otazku: ako je to so spotrebou???
v zivote som nemal tento stroj v rukach, tak ma to len tak zaujima...

CBS

#44 Nový příspěvek od CBS »

nabocklish píše:Mám pár dotazů na détika:
záběr levého pásu se neustále zhoršoval až přestal úplně zabírat úplně. zítra zkusím víčkem pro štelování pásu odmastit a dotáhnout brzdové pásy, ale moc tomu nevěřím. Sundávat pás a portál prostě ne-bu-du!
Jak je to u DT vlastně vyřešené? vidím tam dva štelovací šrouby - jeden je brzdový pás, druhý... spojka? Mám jen katalog ND a toto tam není detailně rozkresleno.
Dále je nějaká snadná rada jak se vyvarovat "obloučkům" při hrnutí materiálu dopředu? Nebo je to jen typická začátečnická chyba?
U DT vidím dva hlavní problémy: traktor je příliš rychlý - 5,4km/h je na buldozer strašně moc
a druhý: vícepolohová radlice je na détika asi příliš těžká. Při hrnutí materiálu, když se chci vyvarovat těm obloučkům zvedám radlici, ale v první chvíli se stane pouze to, že se celý traktor naklopí dopředu dolů asi o 15cm a pak teprve jde radlice viditelně nahoru
Filter by mohol byť v olejovej nádrži. My máme podobný problém s pravou brzdou, neustále ju treba doťahovať. Tými okienkami sa nastavujú spojky a brzdy.
Máme pevnú radlicu, no problém bol podobný, keď niečo rovnáme tak jedine rozťahovaním, natlačíme si zem kam potrebujeme a kopu roztlačíme cúvaním, tak hlavne vidíš kolko zeme hrnieš a nerobia sa ti vlnky.

cont33

#45 Nový příspěvek od cont33 »

CBS píše:
nabocklish píše:Mám pár dotazů na détika:
Filter by mohol byť v olejovej nádrži. My máme podobný problém s pravou brzdou, neustále ju treba doťahovať. Tými okienkami sa nastavujú spojky a brzdy.
Máme pevnú radlicu, no problém bol podobný, keď niečo rovnáme tak jedine rozťahovaním, natlačíme si zem kam potrebujeme a kopu roztlačíme cúvaním, tak hlavne vidíš kolko zeme hrnieš a nerobia sa ti vlnky.
nechcem vám do DT kecať ale čo tak zatažit zadnú časť tým že dáte do ramien nejakú bednu plnú štrku ako protizavažie radlice?? Myslím si že by to pomohlo čiastočne odstrániť to vlnobitie :friends:
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Odpovědět

Zpět na „Východoevropské stroje“