DT 75

stroje sovětského bloku

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
jano
Kontaktovat uživatele:

Re: DT 75

#226 Nový příspěvek od jano »

Naštuduj v katalógu, pás asi nemusí von, musíš sa dostať k tomu strmenu, čo sa ukrútil. Ak by si chcel pás vybrať, strmeň musíš tak či tak odmontovať z pásu, lebo to inak vybrať nejde.
Teda tiahla odpojiť, krycí plech dolu (ak je tam hydr. nádrž, tak tiež musí ísť preč.) Je tam kolík, ktorý treba vysunúť smerom do stredu traktora!!, odmontovať celú mechaniku - netreba to celé rozmontovať - len čiastočne. No a potom by mal byť prístupný strmeň, ktorý je namontovaný na páse. Ak chceš pás von, treba ho dolu odistiť...

chaarlie

#227 Nový příspěvek od chaarlie »

jano píše:uvolni pás, či nie je problém v náboji. Potom len premerať S osku, prípadne vymeniť...Ale tam musí ísť koleso dolu.

ahojte, vyměňuju kolo a poradte mně, jak se přeměří S osa? A dá se S osa štelovat nebo jen vyměnit? Kolo jsem měl špatný, bylo nalomený a po stranách už ojetý a proto mně občas padal pás. Teď, když je kolo dole, tak bych chtěl ještě zkontrolovat S osu, jestli je dobrá.

jano
Kontaktovat uživatele:

#228 Nový příspěvek od jano »

no ono to napovedá, že je problém v "S" osy.
No a nie si neskajší aby si to nevedel premerať. Teda odstrojiť os :-/ s a merať. S nábojom to merať nepôjde :-/

:-/

CBS

#229 Nový příspěvek od CBS »

chaarlie píše:
jano píše:uvolni pás, či nie je problém v náboji. Potom len premerať S osku, prípadne vymeniť...Ale tam musí ísť koleso dolu.

ahojte, vyměňuju kolo a poradte mně, jak se přeměří S osa? A dá se S osa štelovat nebo jen vyměnit? Kolo jsem měl špatný, bylo nalomený a po stranách už ojetý a proto mně občas padal pás. Teď, když je kolo dole, tak bych chtěl ještě zkontrolovat S osu, jestli je dobrá.
Štelovať nejde, mali sme podobný problém, jedna os bola mierne zohnutá, ale sme vymenili ľavú s pravou a odvtedy je to v pohode.

marek169

#230 Nový příspěvek od marek169 »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

nabocklish

#231 Nový příspěvek od nabocklish »

paráda... co tam bude?

marek169

#232 Nový příspěvek od marek169 »

nič len cesta pre v3s :)

nabocklish

#233 Nový příspěvek od nabocklish »

DT je na tuhle práci parádní... prvním nájezdem strom vyvrátím, druhým vyrýpnu i s kořeny
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Pavel

#234 Nový příspěvek od Pavel »

dej bacha na vanu motoru ja takle jednou hrnul pro rybare po detakem nebyl susplech a na jednou koukam cerna cara tak zastavim a uz se dělala louze nastesti se nic nestalo

nabocklish

#235 Nový příspěvek od nabocklish »

Ano! Pavel má pravdu. Taky tam ten dekl nemám. Jedna haluz mi takhle sundala klínový řemen

Pavel

#236 Nový příspěvek od Pavel »

jo to bejvaly casy na stary 95 dt v jednom sme mely motor z kombajnu niva a do druhyho jsme daly s kolose to byl pochodak

pedro643

#237 Nový příspěvek od pedro643 »

To má až taku silu že to vyvráti strom za živa?? :shock: Sprav nejaké video, rád si to pozriem.

CBS

#238 Nový příspěvek od CBS »

pedro643 píše:To má až taku silu že to vyvráti strom za živa?? :shock: Sprav nejaké video, rád si to pozriem.
Slivky káca jedna radosť aj keď možno nie na prvý pokus, ale poradí si 8)

Jaroslav Cizmarik

#239 Nový příspěvek od Jaroslav Cizmarik »

Dobrý večer páni.
Po dlhšom čase som zasa na fóre a samozrejme potrebujem radu. S mojim DT-čkom sme sa vytrápili ale zdá sa že už sú muchy vcelku vychytané. Zaskočil ma však fakt, že keď som zapojil pluh ktorý bežne používam na traktor, zistil som že hydraulika na pasáku to dvíha zle. Teda dvíha to tak, že predok síce zdvihne ale zadná radlica ostane na zemi. Evidentne je celý ten trojbod postavený nejako inak. Asi by bolo treba dať na pluhu záves do ktorého ide tretí bod vyššie. Máte s tým niekto skúsenosť, alebo používate len origo ruské náradie?

nabocklish

#240 Nový příspěvek od nabocklish »

Video nemám, ale vypadá to nějak takhle... https://www.youtube.com/watch?v=tqJSz3l_cKo Jak říkám poprvé vyvrátit a pak podebrat kořenový bal a vyrýpnout. Trošku si pomůžeš zvednutím radlice aby jsi přetrhal kořeny. Jde to velice rychle.
Nedávno jsem s tím vytáhl zapadlého Mana 8X4 mix s 9m3 betonu aniž by to pocítil...

Odpovědět

Zpět na „Východoevropské stroje“