Belarus 320

stroje sovětského bloku

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
pepego

Re: Belarus 320

#1606 Nový příspěvek od pepego »

Konečne sa mi podarilo zohnať na Slovensku pneumatiky na predok 210/80 r16 za normálnu cenu :) . V MTZ chceli za jednu 240€ bez dph :pistol: :vztek: . Ja som zohnal za 104€ aj s daňou.Ešte potrebujem disky 20" tie sa asi pokúsim nájsť v Čechách ,lebo tu ich majú tiež len MTZ ,ale zase tá cena. V decembri som sa zastavil v Prodagu, disky nemali a ani sa im nechcelo veľmi ich objednávať. Volal som aj do Bel-Czechu, chceli aby som im poslal mail no za mesiac žiadna odpoveď ,tak skúsim ešte Astapoviča tam je aj rozumná cena ,len neviem či posielajú tovar aj k nám.Ak by ste prípadne vedeli o nejakej inej možnosti budem rád za každé info.A ešte niečo, v Prodagu mi tvrdili, že disky objednávajú podľa VIN-ka,lebo vraj aj diskov je viac typov, viete niečo o tom?
vopred díky za každú odpoveď :friends:
Je ťažké byť debilom ,konkurencia je privysoká!

Pavel

#1607 Nový příspěvek od Pavel »

a proc stam nedal pneu 8,25 na 20 je stejne a dostupne jinak rafky není problem

cont33

#1608 Nový příspěvek od cont33 »

tak problem z ukrajinou sa prejavil aj v zasobovaní sučiastkami... Dosť veci je na tom ukrajinských a teraz to všetko stojí.... Ja čakám už dva mesiace na nové zadné valce na hydrauliku....
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

kůrovec

#1609 Nový příspěvek od kůrovec »

cont33 píše:tak problem z ukrajinou sa prejavil aj v zasobovaní sučiastkami... Dosť veci je na tom ukrajinských a teraz to všetko stojí.... Ja čakám už dva mesiace na nové zadné valce na hydrauliku....
Copak se na nich posralo? Nestačilo by jen přetěsnit? A vždyť válce dneska vyrábí kdejakej jezeďák..... (Já v tomhle oboru dělal 13 let,takže takto uvažuju) 8) A nebo tam mají nějaké debilní rozměry těsnicích prvků? :shock:

cont33

#1610 Nový příspěvek od cont33 »

kůrovec píše:
cont33 píše:tak problem z ukrajinou sa prejavil aj v zasobovaní sučiastkami... Dosť veci je na tom ukrajinských a teraz to všetko stojí.... Ja čakám už dva mesiace na nové zadné valce na hydrauliku....
Copak se na nich posralo? Nestačilo by jen přetěsnit? A vždyť válce dneska vyrábí kdejakej jezeďák..... (Já v tomhle oboru dělal 13 let,takže takto uvažuju) 8) A nebo tam mají nějaké debilní rozměry těsnicích prvků? :shock:
posledná uvaha je spravna... dal som tam vnutro nové podla našej normya vydržalo jeden den... nemaju vôbec nahradné diely do piestnic a ani celé piestnice... ešte chvilku počkam ak to nepride tak budem musieť upraviť vnutro pre naše normy... ta naša opravná sada na piesty je o 2mm užšia a tým padom tam gumička dlho nevydrží.. asi bude stačiť vytočiť zo silonu hrubšie axialne kružky. piesty som objednaval preto že chcem dorobiť hydrauliku aj na predok
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

kůrovec

#1611 Nový příspěvek od kůrovec »

Ještě aby za ty válce nechtěli nějakou nekřesťanskou cenu. Cont33,zeptám se tě: Používáš už docela dlouho čelní nakladač-jak to s odstupem času hodnotíš? Co přední náprava,netrpí nějak moc? Používáš protizávaží? Já bych letos chtěl taky čelák pořídit,tak sbírám poznatky z praxe. Ty máš humpolecký,že? Mě se hodně líbí nakladač NAR80 od frmy Rybář: Obrázek Co ty na to?

pepego

#1612 Nový příspěvek od pepego »

Tie skúsenosti s čelákom zaujímajú aj mňa, tiež je to jeden sen pre budúcnosť. Ja sa bojím hlavne o stred kde je predný rám uchytený o prevodovku. Mal som s tým problémy ,založením podviazania sa to zlepšilo, ale pri čeláku tam budú väčšie tlaky. Tiež mám vo výhľade NAR 80, no tento príspevok na fóre http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 0&start=15 ma nalomil. Rátam, že komplet čelák (tur 3)s treťou funkciou aj s príslušenstvom sa do +-2500€ zmestí. Poslal som email a skúsim tam aj zavolať. Je mi jasné ,že kvalita bude niekde inde ,ale aj súdruh je výrobok "dorob si sám". Cont a prečo na predok nedáš dostupné piesty a pri GO je o problém menej.
Pavel píše:a proc stam nedal pneu 8,25 na 20 je stejne a dostupne jinak rafky není problem
.O tejto alternatíve som netušil ,no potom by som aj na predok musel kupovať nové disky.

Pavel

#1613 Nový příspěvek od Pavel »

proc bys kupoval disky

kůrovec

#1614 Nový příspěvek od kůrovec »

Ten Polák vypadá dobře a za dobrou cenu 8) Zdá se mi to,nebo ne - je podle mého hodně vystrčenej před traktor. Ten NAR80 vypadá že tolik dopředu netrčí. Možná se mi to ale jen zdá. K čeláku,pokud ho budu chtít provozovat na silnicích je určitě potřeba nějaké tech. osvědčení a zápis do TP traktoru - jak to je?

pepego

#1615 Nový příspěvek od pepego »

Pavel píše:proc bys kupoval disky
8,25 na 20 ak to dobre chápem idú na 20" disky a vpredu na belaruse sú 16

Pavel

#1616 Nový příspěvek od Pavel »

ja se upsal napsal sem tito z rady vejs ale 8,25 na 16 taky se da sehnat

cont33

#1617 Nový příspěvek od cont33 »

k tomu čelaku tolko... Treba poriadne podviazanie celého traktora a čelaky všetky okrem toho humpolecného su o dost vystrčené dopredu... To je u rusa velká chyba má lahký zadok a bez protizavažia vzadu z tým nebude možné robiť..ten humpolecký mu pasuje tak akurát... tretiu funkciu som dokupil ale ešte nenamontoval. Mam to tu v regali. Dosť tomu chyba aj automatické vyrovnavanie lyžice, ale na to si človek zvykne. Z prednou napravou žiadne problemy okrem tej jednej zavady čo nebola od výroby zaistená poloos. A stredový čap som upravil hned ked som rusa doviezol, tak aby sa dal mazať..

cont33

#1618 Nový příspěvek od cont33 »

Tie nové piesty pojdu dozadu a tie čo mam teraz vzadu pojdu po uprave na predok.. Tie vzadu už maju dosť vyťahané oká...

pepego

#1619 Nový příspěvek od pepego »

Cont, tvoje príspevky sú pre mňa ako dodatkový manuál otestovaný v realite, (sánka dole šéfe 8) ).Aj ja mám vybité oká na piestoch skúsim to zatiaľ vyriešiť vyfrézovaním a vložkami s fosforbronzu ,no do budúcna neviem.A ten stred na predku ,hneď som urobil na prednom čape maznice ,no ja som mal problémy, že mi vytrhlo závity na prevodovke kde je priskrutovaný predný rám s nápravou.Ja som si tiež kúpil traktor na robotu a počítal som s tým že sa vždy niečo môže pokaziť ,len som nasratí :vztek: z toho ,keď mi to predávali tak sľubovali servis do 24h v horších prípadoch do 48h, a sprosté zadné sklo putuje ku mne dva týždne.

cont33

#1620 Nový příspěvek od cont33 »

to miesto ktoré popisuješ som doťahoval asi 100x aj napriek podviazaniu traktora... nakoniec som to dal na lep a zatial to drží..A ked viem o niečom čo treba pozrieť a na čo si dať pozor tak rad poviem aj ostatným aby predišli prípadným problemom... Ja mám kus ktorý robili určite v pondelok ráno ešte plný vodky ....

Odpovědět

Zpět na „Východoevropské stroje“