Belarus 320

stroje sovětského bloku

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
pepego

Re: Belarus 320

#1561 Nový příspěvek od pepego »

Tak dnes dorazil ten obal reduktora (250 €) a rusák je znova v pohybe :pohar: . Keď som to pred týždňom zháňal ,dobre že mi to nechceli doniesť ešte v ten deň a nakoniec to trvalo vyše týždňa :vztek: Mám také podozrenie že ten reduktor poslali pešo. Celá táto patália sa mi stala pri obyčajnom vyorávaní zemiakov.To si nechcem ani predstaviť situáciu keby som so súdruhom utekal dole kopcom a za sebou s prípadným plným rozmetadlom hnoja a stalo by sa to vtedy.
Je ťažké byť debilom ,konkurencia je privysoká!

cont33

#1562 Nový příspěvek od cont33 »

Tak každý musí zvážiť podla svojich možností.. Mne osobne by najviac vyhovovalo keby sa dal kupiť ako lego radšej pekne v krabiciach a poskladať si ho sám... :) už pri tej montáži by som prišiel na to že zadný reduktor má ložiskové priemery prebrané, že ihličkové ložisko na nahon čerpadla je rozpadnuté a kôli tomu som musel rozoberať prvý raz prevodovku... Druhý raz to bolo kôli utrhnutej vstupnej hriadeli , To bola tiež vada od výroby,, o 3mm väčšia diera ako má byť... Na to by som nebol prišiel pokial človek nevie aká tam v skutočnosti má byť... ale určite by som nezapojil predné svetlomety tak že kábel na tlmené svetlá bol na kostre a ked pánovi montažnikovi vyhadzovalo poistku tak ju jednoducho obišiel a zapojil to bez nej, vdaka čomu vyhorel prepínač svetiel a smeroviek a spinač svetiel. Ako hovorím traktor je to dobrý na svoju velkosť ma super parametre len tá lajdackosť pri montáži je až zarážajuca.... No skratka ten môj kus bol asi vyrobený v pondelok, alebo v piatok a vodky bolo očen mnogo....
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

cont33

#1563 Nový příspěvek od cont33 »

pepego píše:Tak dnes dorazil ten obal reduktora (250 €) a rusák je znova v pohybe :pohar: . Keď som to pred týždňom zháňal ,dobre že mi to nechceli doniesť ešte v ten deň a nakoniec to trvalo vyše týždňa :vztek: Mám také podozrenie že ten reduktor poslali pešo. Celá táto patália sa mi stala pri obyčajnom vyorávaní zemiakov.To si nechcem ani predstaviť situáciu keby som so súdruhom utekal dole kopcom a za sebou s prípadným plným rozmetadlom hnoja a stalo by sa to vtedy.
Ta tvoja patália z tým predným reduktorom mi nejde do hlavy.... nieje tam poznať vada materialu?? Ja mam na tom mojom ešte čelák a použivam ho vela, vzadu mávam 650 kg závažie a čelakom odhadom 500-600 kg zdvíham bežne a zatial bez problemu... kontrolujem to a mažem pravidelne,,
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

HonzisiznoH

#1564 Nový příspěvek od HonzisiznoH »

Tak sem neska zjistil,že místní družstvo jest autorizovaným servisem belarusů :-)

ivanzbehy

#1565 Nový příspěvek od ivanzbehy »

chlapy mozem sa spitat oplatilo by sa kupit tento traktor na 2ha pola + nejake fušky orba rozrabanie podmietka a potom nejake tie zahradky len ja sa bojim tej poruchovosti ako som tu čital tak neni ten bielorus ziadna vihra či ? :)

a este aka je cena tohto stroja lebo nikde som sa nedočila
Idú dve stíhačky a jedna nestíha...

Iseki tu 180f http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 72&t=63978
Zetor 7211
Fortschritt E512
Fortschritt E514
Rohr 24RA
Zetor 5611

scuderia

#1566 Nový příspěvek od scuderia »

ivanzbehy píše:chlapy mozem sa spitat oplatilo by sa kupit tento traktor na 2ha pola + nejake fušky orba rozrabanie podmietka a potom nejake tie zahradky len ja sa bojim tej poruchovosti ako som tu čital tak neni ten bielorus ziadna vihra či ? :)

a este aka je cena tohto stroja lebo nikde som sa nedočila
Poruchy u toho traktoru nevybočuji ze standartu.Většinou jsou to malé věci a nic fatalniho.

Nonoleone

#1567 Nový příspěvek od Nonoleone »

Dobrý den. Mám tento dotaz: Zatím nikdo neměl problém s motorem. Teplotu hlídá čidlo, které má rozsvítit havarijní kontrolku. Jak jsem viděl, někteří majitelé si namontovávají přídavný teploměr,aby byla vidět skutečná teplota chladící vody - jako nap.ř u zetora. Mě by zajímalo, pokud traktor bude v základním stavu a dojde např. k úniku chladící kapaliny, jak to bude se signalizací? Čidlo zareaguje rozsvícením kontrolky, ale co když si toho nevšimnu -v pravé poledne při obracení sena si myslím, že ty kontrolky moc vidět nebudou. Další otázka je, jak vůbec zjistím, že tento systém /okruh/ je funkční, teoreticky nemusí vyhlásit alarm nikdy? :cert:

bertek

#1568 Nový příspěvek od bertek »

při úniku kapaliny bude asi problém, ale ten neeliminuje ani teploměr. I ten ti bez vody nic neukáže. Když ale na přehřátém motoru praskne hadice, zjistíš to docela rychle podle oblaku páry. Když mulčuju stařinu, protože jsem lajdák a dodnes jsem nedal před chladič síto, tak po ucpání chladiče létajícím svinstvem se mi rosvěcí kontrolka docela pravidelně. A když se s tím už nedá jezdit, pomůže oddělat kapotu a vyprat wapkou. Chladič je docela brutus a nechá si to líbit. Když je čistý, tak se to snad ani přehřát nedá.

Nonoleone

#1569 Nový příspěvek od Nonoleone »

bertek píše:při úniku kapaliny bude asi problém, ale ten neeliminuje ani teploměr. I ten ti bez vody nic neukáže. Když ale na přehřátém motoru praskne hadice, zjistíš to docela rychle podle oblaku páry. Když mulčuju stařinu, protože jsem lajdák a dodnes jsem nedal před chladič síto, tak po ucpání chladiče létajícím svinstvem se mi rosvěcí kontrolka docela pravidelně. A když se s tím už nedá jezdit, pomůže oddělat kapotu a vyprat wapkou. Chladič je docela brutus a nechá si to líbit. Když je čistý, tak se to snad ani přehřát nedá.

Ta signalizace je tedy dobrá věc, ale až si soudruha pořídím, určitě jako první bude instalace teploměru. :prace:

scuderia

#1570 Nový příspěvek od scuderia »

Nonoleone píše:
bertek píše:při úniku kapaliny bude asi problém, ale ten neeliminuje ani teploměr. I ten ti bez vody nic neukáže. Když ale na přehřátém motoru praskne hadice, zjistíš to docela rychle podle oblaku páry. Když mulčuju stařinu, protože jsem lajdák a dodnes jsem nedal před chladič síto, tak po ucpání chladiče létajícím svinstvem se mi rosvěcí kontrolka docela pravidelně. A když se s tím už nedá jezdit, pomůže oddělat kapotu a vyprat wapkou. Chladič je docela brutus a nechá si to líbit. Když je čistý, tak se to snad ani přehřát nedá.

Ta signalizace je tedy dobrá věc, ale až si soudruha pořídím, určitě jako první bude instalace teploměru. :prace:
Namontovat ho tam mužete-v záruce se svolenim dovozce,po zaruce libovolně.

Nonoleone

#1571 Nový příspěvek od Nonoleone »

scuderia píše:
Nonoleone píše:

Namontovat ho tam mužete-v záruce se svolenim dovozce,po zaruce libovolně.
Děkuji za tuto informaci. Ještě bych se zeptal na 2 věci :
a/ Líbí se mi 320.4 v barvě zelené - je to přímo od výrobce nebo je to přestříkáno? Viz. vlákno Ležáky z Třebíče - aby to nebyl přestříkaný původně už omšelý stroj. Viděl jsem i modré provedení /inzerce Astapovič/

b/ Zadní závěs kat.2 - prodejci píší kat.1 /22mm/, ale k katalogu náhradních dílů jsou k mání šavle s 28mm. Mám sekačku ŽTR 140 a u té nejde jednoduše závěs předělat. A potom flexou rozřezávat a pak zase svařovat šavle,jak bylo již dříve zveřejněno,se mi moc nechce. Je tedy možno dodat už větší závěs?

kůrovec

#1572 Nový příspěvek od kůrovec »

Já jsem měl svůj traktor 320.4 od začátku se závěsem kat.2 (ramena 28mm , třetí bod je myslím 25mm)

kiterman

#1573 Nový příspěvek od kiterman »

Vinco jaká je cena toho tvého navijáku, pokud bych si ho nechal u tebe vyrobit?

Díky
David

cont33

#1574 Nový příspěvek od cont33 »

kto ho mate tak odporučam zdvihnuť prednú nápravu a skusiť zasunuť a povytiahnuť naboje. Vo výrobe maju evidentne na háku nejaké zaistenie matky za ložiskom...

Peter768

#1575 Nový příspěvek od Peter768 »

cont33 píše:kto ho mate tak odporučam zdvihnuť prednú nápravu a skusiť zasunuť a povytiahnuť naboje. Vo výrobe maju evidentne na háku nejaké zaistenie matky za ložiskom...
Co ti uslo koleso? :shock:

Odpovědět

Zpět na „Východoevropské stroje“