Belarus 320

stroje sovětského bloku

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
kůrovec

Re: Belarus 320

#1516 Nový příspěvek od kůrovec »

Tady to nějak spí. Žeby nikdo z majitelů ruského stroje nepracoval? Já dneska trochu sekal. Výška místy 1.8m a byl to takovej humus hustej a přerostlej jako prase. Obrázek
A takový mizerný vídeo: www.youtube.com/watch?v=pg-T9w8YDe0&feature=youtu.be

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1517 Nový příspěvek od Antony30011 »

Peknej porost 8) kez by jeste trava letos vyrostla aspon z pulky jak ted

Rihard
Kontaktovat uživatele:

#1518 Nový příspěvek od Rihard »

Pěkná práce 8)

pepego

#1519 Nový příspěvek od pepego »

Zdravím páni, bol som kosiť a súdruh mi ochorel :'( , pri zaradenej 3 a 4 či už malej alebo velkej niečo zavýja v prevodovke a dosť intenzívne. Natočené cca 850 mth Čo to môže byť ,čo ma čaká a neminie ,na čo sa mám pripraviť ,za info vopred dík.
Je ťažké byť debilom ,konkurencia je privysoká!

cont33

#1520 Nový příspěvek od cont33 »

v piatok priprava a odchod na traktoriadu do Mnichovej Lehoty

Obrázek
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Nonoleone

#1521 Nový příspěvek od Nonoleone »

pepego píše:Zdravím páni, bol som kosiť a súdruh mi ochorel :'( , pri zaradenej 3 a 4 či už malej alebo velkej niečo zavýja v prevodovke a dosť intenzívne. Natočené cca 850 mth Čo to môže byť ,čo ma čaká a neminie ,na čo sa mám pripraviť ,za info vopred dík.
Zdravím, Pepego, jak jsi dopadl s tou převodovkou? Dívám se sem obden, žádné reakce zde nejsou. Na tomto vlákně již byla ulomená
vstupní hřídel za spojkou, dále sjetá spojka. Někde jsem četl, že tyto traktory mají slabé převodovky - přetěžoval jsi ji nějak? Předpokládám , že olej tam je - ložiska?!

cont33

#1522 Nový příspěvek od cont33 »

prevodovku som mal 2x rozobranu ale ten hluk sa v mojej neobjavuje, tiež si myslím že to bude vadné ložisko... Ja som po tom ako som to mal rozobrané dal do prevodovky o liter oleja viac ako je kontrolný šrob. Má to 4 hriadele nad sebou a podla mna to pri normalnej hladine nieje dostatočne mazané. O to viac že pepego ma kopcovitý teren a tam bude z tým mazanim prevodovky trocha väčší problem. Je pravda že 3 a 4 su najviac používané kvalty...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

pepego

#1523 Nový příspěvek od pepego »

Zdar páni, tak sa to už vyriešilo, volal som servis (a to bola dosť drahá chyba). Ich riešenie bolo len výmena prevodovky no keďže na tej mojej som prerezal dva závity na 14 ( kde sa prichytáva predný rám) tú moju mi chceli nechať. Cena prevodovky o ktorej tvrdili že je nová no drážky na hriadeľoch boli obzobané, bola 1700 €, tak som to hneď zamietol. Problém bol ale úplne inde. Jedna skrutka čo drží predný rám a ktorú som vlani vymenil, keď mi tie pôvodné odstrihlo bola trochu dlhšia a asi podalo ozubenie a začalo šúchať o tú skrutku. Keď sme to merali s druhou prevodovkou, tie rozdiely v osadení a aj vôľa ozubenia boli minimálne .Tak som len odpílil 2 mm zo skrutky a bolo po probléme. Kvôli tomuto rozborka a zborka celého traktora servisom:'( :pistol: . Stalo sa mi to keď som bol kosiť a ponáhľal som sa -práca chvatná málo platná :-/ . Ešte sa chcem spýtať na piestoch na ramenách sú v okách púzdra? , lebo tam mám dosť veľkú vôľu cca 3-4 mm. Chcel som to riešiť aj so servisákmi, no po slovensky vedeli ako ja po maďarsky tak som nemal síl im to vysvetliť a následne ich pochopiť.

cont33

#1524 Nový příspěvek od cont33 »

pepego píše:Zdar páni, tak sa to už vyriešilo, volal som servis (a to bola dosť drahá chyba). Ich riešenie bolo len výmena prevodovky no keďže na tej mojej som prerezal dva závity na 14 ( kde sa prichytáva predný rám) tú moju mi chceli nechať. Cena prevodovky o ktorej tvrdili že je nová no drážky na hriadeľoch boli obzobané, bola 1700 €, tak som to hneď zamietol. Problém bol ale úplne inde. Jedna skrutka čo drží predný rám a ktorú som vlani vymenil, keď mi tie pôvodné odstrihlo bola trochu dlhšia a asi podalo ozubenie a začalo šúchať o tú skrutku. Keď sme to merali s druhou prevodovkou, tie rozdiely v osadení a aj vôľa ozubenia boli minimálne .Tak som len odpílil 2 mm zo skrutky a bolo po probléme. Kvôli tomuto rozborka a zborka celého traktora servisom:'( :pistol: . Stalo sa mi to keď som bol kosiť a ponáhľal som sa -práca chvatná málo platná :-/ . Ešte sa chcem spýtať na piestoch na ramenách sú v okách púzdra? , lebo tam mám dosť veľkú vôľu cca 3-4 mm. Chcel som to riešiť aj so servisákmi, no po slovensky vedeli ako ja po maďarsky tak som nemal síl im to vysvetliť a následne ich pochopiť.
bohužial z MTZ "slovakia" je jednanie o ničom. Oni vždy maju jednu prevodovku urobenu po oprave a vymienaju ju že ako za novú... Tych mechanikov som tam bol pozrieť osobne a stačilo mi... Montuju tam 320 z dielov a skonštatoval som že lepšie by bolo keby to zakaznikovi poslali v krabiciach aby si to poskladal sam ako lego a bolo by to urobené lepšie... :) No takže v podstate si si tu chybu zapričinil sam takže si to určite patrične nechali zaplatiť... prezrad kolko stala tá sranda ked to rozoberali "odborníci" z MTZ ??

pepego

#1525 Nový příspěvek od pepego »

Faktúrou ma ešte len potešia, no už teraz ma oblieva studený pot. Vzdialenosť 220 km x 2 + 10 hodín servis :'( :pistol: . Sumu napíšem., ak to prežijem A tá traktoriáda v Lehote je kedy ? na nete som to nenašiel.

trikko

#1526 Nový příspěvek od trikko »

cont33 píše:v piatok priprava a odchod na traktoriadu do Mnichovej Lehoty

Obrázek
pri pohlade na tvoju fotku ma napadol tento obrázok :D :D
Obrázek
inak to vzadu je tvoj dokker?? :)
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

cont33

#1527 Nový příspěvek od cont33 »

ano

trikko

#1528 Nový příspěvek od trikko »

trošku odbočím ak nevadí :friends: ako ho hondotíš a aku maš motorizaciu?? :friends:
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

Nonoleone

#1529 Nový příspěvek od Nonoleone »

cont33 píše:prevodovku som mal 2x rozobranu ale ten hluk sa v mojej neobjavuje, tiež si myslím že to bude vadné ložisko... Ja som po tom ako som to mal rozobrané dal do prevodovky o liter oleja viac ako je kontrolný šrob. Má to 4 hriadele nad sebou a podla mna to pri normalnej hladine nieje dostatočne mazané. O to viac že pepego ma kopcovitý teren a tam bude z tým mazanim prevodovky trocha väčší problem. Je pravda že 3 a 4 su najviac používané kvalty...
Děkuji za reakci,jen bych se chtěl optat na jednu technickou věc: Stáhl jsem si manuál a katalog náhradních dílů a zjistil jsem toto:-do převodovky se lije cca 4l oleje přes boční kontrolní otvor,který je zároveň plnícím otvorem.Otázka zní - jak tam naliju 5l? To musím traktor položit na pravou stranu?Kdyby byl plnící otvor svrchu, kontrolní zavřu a v pohodě ten litr doliju. Ale jak teď ????

pepego

#1530 Nový příspěvek od pepego »

Ten olej sa dá doliať aj tak že vybereš čerpadlo pod volantom ,doleješ olej a opäť zložíš.

Odpovědět

Zpět na „Východoevropské stroje“