Kirovec a další
Moderátor: DYK
- bastardtraktor
Náhodou jsem našel stránku se zajímavými nástavbami Kiroivcù
http://promtechsnab.spb.ru/
Pro ty mladé, co neumí èíst BUKVY
Buldozer
Бульдозер колесный универсальный БКУ К-701 ДМ-15
Nakladaè
Погрузчик фронтальный К-701 ПФ-1
Univerzální železnièní
Машина дорожная универсальная К-701 УДМ-1
Lesní traktor
Лесоштабелер К-701 с погрузочным оборудованием ПФ-1 (челюстной захват)
Mobilní sváøecí agregát - TEN MÌ DOSTAL !!!
Мобильный сварочный агрегат К-701 АС-4
Frézka na sníh
Снегоочиститель фрезерно-роторный К-701 ОС-00-01
http://promtechsnab.spb.ru/
Pro ty mladé, co neumí èíst BUKVY
Buldozer
Бульдозер колесный универсальный БКУ К-701 ДМ-15
Nakladaè
Погрузчик фронтальный К-701 ПФ-1
Univerzální železnièní
Машина дорожная универсальная К-701 УДМ-1
Lesní traktor
Лесоштабелер К-701 с погрузочным оборудованием ПФ-1 (челюстной захват)
Mobilní sváøecí agregát - TEN MÌ DOSTAL !!!
Мобильный сварочный агрегат К-701 АС-4
Frézka na sníh
Снегоочиститель фрезерно-роторный К-701 ОС-00-01
ooooooooooooo
Re: Kirovec a další
Zdárec chlapáci mrkněte na novýho kirovce ten už vypadá opravdu k světu
http://www.kirovets-ptz.com/images/SX/K9000/K9450_b.jpg
http://www.kirovets-ptz.com/images/SX/K9000/K9450_b.jpg
- RADEKT805
- Kontaktovat uživatele:
Kirovec u nás v JZD taká sloužil dokonce jeden normální a druhý jako nakladač na spůsob ŠT180-N ,ale tu přestavbu provedli podle plánů jednoho podniku kde ho také přestavěli nechali si pouze nařezat železo a doma to v jzd dali dokupi vypadal podobně jak na tom ruském obrázku ,ale ramena vypadala mohutněji jesště ktomu měli stohaře vypadalo to jak příhradoví sloup od vysokého napětí a tak vysoké stohy nemělo v okolí žádné jiné družstvo. Prodal se někdy vroce 2004 takže do šrotu nešel. Pokusím sehnat foto naše JZD mělo dvorního fotografa.Jinak stím kirovcem jsem taká jezdil tak se můžete zeptat jestli si vzpomenu,ale10let sem vtom neseděl to nám to letí.
ZDRAVÍM VŠECHNY, NEMÁ NĚKDO NÁHODOU DIGITÁLEM FOCENÝ INTERIÉR KIROVCE
-
- Kontaktovat uživatele:
A k čomu Ti je to treba? Môžem zabezpečiť, sused má Kirovca a dnes s ním bol po dlhom čase pracovať.mirek4x píše:ZDRAVÍM VŠECHNY, NEMÁ NĚKDO NÁHODOU DIGITÁLEM FOCENÝ INTERIÉR KIROVCE
Ako strojník sedlá CASE Magnum, ale ako hovoril,dnes sa opäť cítil ako človek, čo sedel v stroji čo má vážnosť, silu, čo nehrká pri preradovaní a hlavne čo má výkon. Po niekoľkých márnych pokusoch pripraviť pod pšenicu s relatívne naj-naj-naj traktorom s naj-naj náradím sa rozhodol pre svoj Kirovec zo smykom. To čo bolo pre Case IH neriešitelné, pre Kirovca nebol žiadny problém. Takže niet čo dodať...
Chceš fotku, alebo kopiu s manuálu? No asi oboje, do nedele by to snád mohlo byť.
Jo kirovets to je klasika u nás jsme měli K 701 A 12 hrnků a to byl mazec koukal jsi na toho novýho?jano píše:A k čomu Ti je to treba? Môžem zabezpečiť, sused má Kirovca a dnes s ním bol po dlhom čase pracovať.mirek4x píše:ZDRAVÍM VŠECHNY, NEMÁ NĚKDO NÁHODOU DIGITÁLEM FOCENÝ INTERIÉR KIROVCE
Ako strojník sedlá CASE Magnum, ale ako hovoril,dnes sa opäť cítil ako človek, čo sedel v stroji čo má vážnosť, silu, čo nehrká pri preradovaní a hlavne čo má výkon. Po niekoľkých márnych pokusoch pripraviť pod pšenicu s relatívne naj-naj-naj traktorom s naj-naj náradím sa rozhodol pre svoj Kirovec zo smykom. To čo bolo pre Case IH neriešitelné, pre Kirovca nebol žiadny problém. Takže niet čo dodať...
Chceš fotku, alebo kopiu s manuálu? No asi oboje, do nedele by to snád mohlo byť.
TO JANO: ZDRAVÍM, BYL BYS MOC HODNEJ KDYBYS SEM DAL TY FOTKY INTERIÉRU I FOTKY CELÉHO KIROVCE, PŘEDEM MOC DÍK
-
- Kontaktovat uživatele:
fotky sú nafotené, hneď ako prídu, pošlem. Včera mal prísť manuál od majiteľa Kirovca a v súčastnosti strojníka CASE Magnum IH, ale udiali sa následujúce udalosti:
" S kludnej práce cca hodinu pred koncom ma vyrušil (vystrašil) palubný gong. Nasledovne mi vypísal PP :fuel low. Nič mimoriadne, podľa údajov PP zostáva 85l nafty, na hodinu práce môžem minúť max 55l, a na dojazd (max 10km) 10l a teda nič mimoriadne. Každých 10min. bola hláška opakovaná, prijal som a bral na vedomie. Prácu som skončil, náradie zbalil a odchádzal po účelovej komunikácii na stredisko. Po km traktor zničoho-nič stratil obrátky, vytlačil som spojku a snažil sa uvolniť komunikáciu - čo sa aj podarilo. Samozrejme bolo to bez serva, lebo to nie je Kirovec, kde v takejto situácii nastupuje záložné čerpadlo poháné od prevodovky a servo a iné systémy zostávajú činné. Zostal som však v naklonenej polohe - asi ako pri orbe, čomu som neprikladál žiadny veľký význam - veď mám supermoderný americký stroj. PP udával, že mám 55l paliva, no jasné bolo, že údaj nezodpovedá pravde a nádrže sú prázdne. Tak som oznámil majitelovi, aby priniesol naftu. Doniesol 20l, čo sa mi zdalo málo, ale pre Kirovca by to bolo dostatočné. No zahlcovacie čerpadlo išlo iným zvukom - bolo málo. Potom doniesol 40l - to isté, opätovne 40l - zasa nič. Bateria je miniatúrna a na odvzdušnenie Common rail treba točiť 30s. Takže doniesol na 4 krát ešte 60l, (zahlcovacie čerpadlo už malo bežný zvuk) celkove teda 160l a na druhý 30s štart sa podarilo natočiť. Operácia trvala takmer 6 hodín.
Takže chceť porovnávať súčastný moderný traktor s 50 ročnou koncepciou Kirovca je scestné. Oba traktory majú porovnatelný výkon aj hmotnosť. V ťažnej sile sa slávny amerikánec porovnávať nemôže, v krízových režimoch už vôbec nie. Elektronika čo v Casse predstavuje hodnotu viac ako 1 mil. Sk tiež nie vždy poskytne pravdivé údaje. Oba traktory majú po dve nádrže ihlanového tvaru. Lenže u Kirovca je vrcholom dolu a dá sa rozhodnúť z ktorej sa čerpá. Casse má základnou dolu a obe sú prepojené - pri naklonení a zavzdušnení - veľké problémy..."
" S kludnej práce cca hodinu pred koncom ma vyrušil (vystrašil) palubný gong. Nasledovne mi vypísal PP :fuel low. Nič mimoriadne, podľa údajov PP zostáva 85l nafty, na hodinu práce môžem minúť max 55l, a na dojazd (max 10km) 10l a teda nič mimoriadne. Každých 10min. bola hláška opakovaná, prijal som a bral na vedomie. Prácu som skončil, náradie zbalil a odchádzal po účelovej komunikácii na stredisko. Po km traktor zničoho-nič stratil obrátky, vytlačil som spojku a snažil sa uvolniť komunikáciu - čo sa aj podarilo. Samozrejme bolo to bez serva, lebo to nie je Kirovec, kde v takejto situácii nastupuje záložné čerpadlo poháné od prevodovky a servo a iné systémy zostávajú činné. Zostal som však v naklonenej polohe - asi ako pri orbe, čomu som neprikladál žiadny veľký význam - veď mám supermoderný americký stroj. PP udával, že mám 55l paliva, no jasné bolo, že údaj nezodpovedá pravde a nádrže sú prázdne. Tak som oznámil majitelovi, aby priniesol naftu. Doniesol 20l, čo sa mi zdalo málo, ale pre Kirovca by to bolo dostatočné. No zahlcovacie čerpadlo išlo iným zvukom - bolo málo. Potom doniesol 40l - to isté, opätovne 40l - zasa nič. Bateria je miniatúrna a na odvzdušnenie Common rail treba točiť 30s. Takže doniesol na 4 krát ešte 60l, (zahlcovacie čerpadlo už malo bežný zvuk) celkove teda 160l a na druhý 30s štart sa podarilo natočiť. Operácia trvala takmer 6 hodín.
Takže chceť porovnávať súčastný moderný traktor s 50 ročnou koncepciou Kirovca je scestné. Oba traktory majú porovnatelný výkon aj hmotnosť. V ťažnej sile sa slávny amerikánec porovnávať nemôže, v krízových režimoch už vôbec nie. Elektronika čo v Casse predstavuje hodnotu viac ako 1 mil. Sk tiež nie vždy poskytne pravdivé údaje. Oba traktory majú po dve nádrže ihlanového tvaru. Lenže u Kirovca je vrcholom dolu a dá sa rozhodnúť z ktorej sa čerpá. Casse má základnou dolu a obe sú prepojené - pri naklonení a zavzdušnení - veľké problémy..."
- RADEKT805
- Kontaktovat uživatele:
Tak se podařilo sehnat první foto z let 1980-85 .Ta roura na stohováni je na normálním Kirovcu v ramenech a řidič se musel otáčet bohužel tento Kirovec uhořel.Pak teprve přestavěli dalšího Kirovce na nakladač alá ŠT180N kde předělali řízení a jezdilo se stím jak s HONEM furt pospátku tuším že otáčeli i nápravy. Fotku této překopávky hledám.
a kirovec T150 je co zač?
- jimmy 4011
Dóóóbrý brko.
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
-
- Kontaktovat uživatele:
Dnes som naskenoval obrazovú prílohu a návod od Kirovca. Krátkodobe bude na http://gabonator.yweb.sk/kirovec.zip
Vo vyššej kvalite je to na CD
Vo vyššej kvalite je to na CD