Belarus 320
Moderátor: DYK
Re: Belarus 320
dvoják mu stačí.... na troják nema dosť váhy a z trojakom nebude mať ani dostatučnu pracovnú rýchlosť aby to dobre obracalo....
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
-
To je síce pravda ale moj 4x25 utiahne na 3 v pohode a na 4 mu musím pri rozbehu troška pridať.Takže si myslím že by ten trojáčik zvládol. A keď tak tak som rozmýšľal na kolesá nejaké závažíčko dať alebo kolesa naplniť tou gumou neviem ako sa to volá a nedostanem ani defekt lebo koleso bude plné.
Dnes jsem odzkoušel pluh jak v obdělávané půdě tak i rozorání louky a zaorání slámy. Chvíli sice trvalo než jsem ho trochu naladil, ale potom se traktor vůbec nikam nestáčel, prostě jel rovno . Bylo znát že má i menší odpor, ačkoli má vetší záběr. Trošku dýl mu trvá něž se zareje, ale to by mohla vyřešit výměna ojetých radliček. Otáčení pluhu funguje a je pěkně vyřešené. Jakmile zabere šponu tak se natáhne pružina která po uvolnění západky pluh otočí. Takže proti starému velká spokojenost. Jen je trochu delší, takže zahrádku už jedině ručně
-
Vinco všimol som si dobre máš tam závažie ešte ???? ja tiež cítim že tam niečo mám vzadu
-
To je 2x30 že ???
-
Hoď nejaké video ak bude možnosť som zvedavý
Záváží nemám, je tam jen málá radlička. Uvažuji že si udělám nějaký betonový. Mezera mezi radličkama je 250mm. délka břitu je 350mm, označení pluhu je DZ 52 - U813. Původní majitel říkal že je 2x35, ale já bych řekl že je 2x25, ale nejlepší bude změřit záběr.
ak das plne kolesa tak potom uz po ceste mozes rovno chodit na redukciach ak nechces prist o zuby ... tiez mame myslim 4x25 a rozmyslali sme ze tam dorobime este jednu hlavu ale nejak to neriesime ,, taha na tych rychlostiach ako pises ,, 3x30 by v pohode utiahol .Vladimír 33 píše:To je síce pravda ale moj 4x25 utiahne na 3 v pohode a na 4 mu musím pri rozbehu troška pridať.Takže si myslím že by ten trojáčik zvládol. A keď tak tak som rozmýšľal na kolesá nejaké závažíčko dať alebo kolesa naplniť tou gumou neviem ako sa to volá a nedostanem ani defekt lebo koleso bude plné.
Stroj je len taký dobrý, aký dobrý je strojník.
to bude skor 2x30-35 ,, aspon podla velkosti hlav ,, inak pekne pasuje k traktoruVinco píše:Záváží nemám, je tam jen málá radlička. Uvažuji že si udělám nějaký betonový. Mezera mezi radličkama je 250mm. délka břitu je 350mm, označení pluhu je DZ 52 - U813. Původní majitel říkal že je 2x35, ale já bych řekl že je 2x25, ale nejlepší bude změřit záběr.
Stroj je len taký dobrý, aký dobrý je strojník.
Zkoušel jsem hledat a našel jsem 2x30 tak si vyber
Když je délka břitu - nákladu 350 mm,nemůže být jeho záběr 35 cm. Musí být menší. Hodně se mi libí, jak Vinco popsal co se stalo, když doseřídil pluh. Jednoduše, jasně a přesně tak to i funguje. Nevím v jakém jsou ty náklady, ale třeba by je ještě "poléčil" kovář a nějaký ten rok sloužily. A šlo by to třeba rychlej do země.Vinco píše:Záváží nemám, je tam jen málá radlička. Uvažuji že si udělám nějaký betonový. Mezera mezi radličkama je 250mm. délka břitu je 350mm, označení pluhu je DZ 52 - U813. Původní majitel říkal že je 2x35, ale já bych řekl že je 2x25, ale nejlepší bude změřit záběr.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
ked tam dáš nové železa tak to pojde do zeme jedna radosť... teraz ich máš podla fotiek skoro zarovno z plazmi a to preto nechce zaliesť do zeme... No vidíš som ti hovoril že ten čo si mal predtým je neskutočne sprosto vyrobený celý system pluhu a ten nenaučiš orať ani keby si pri nom strávil celé detstvo....
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Jsou hodně odřené, takže zkusím sehnat nové. Pluh se jeví jako solidní, takže nějaká investice do něj se vyplatí. Porada u kováře ale asi nebude marná. Je jasné že záběr nebude 350mm, leda by šla radlice kolmo ke směru jízdy.DYK píše:Když je délka břitu - nákladu 350 mm,nemůže být jeho záběr 35 cm. Musí být menší. Hodně se mi libí, jak Vinco popsal co se stalo, když doseřídil pluh. Jednoduše, jasně a přesně tak to i funguje. Nevím v jakém jsou ty náklady, ale třeba by je ještě "poléčil" kovář a nějaký ten rok sloužily. A šlo by to třeba rychlej do země.Vinco píše:Záváží nemám, je tam jen málá radlička. Uvažuji že si udělám nějaký betonový. Mezera mezi radličkama je 250mm. délka břitu je 350mm, označení pluhu je DZ 52 - U813. Původní majitel říkal že je 2x35, ale já bych řekl že je 2x25, ale nejlepší bude změřit záběr.
Zde jsem našel origo břity ale cena 4k skoro jako za celý pluh
ten mechanizmus otáčania pridem okopírovať...
Ten starý byl dobrý na malý prostor protože byl kratší. Jinak s tebou musím souhlasit.cont33 píše:ked tam dáš nové železa tak to pojde do zeme jedna radosť... teraz ich máš podla fotiek skoro zarovno z plazmi a to preto nechce zaliesť do zeme... No vidíš som ti hovoril že ten čo si mal predtým je neskutočne sprosto vyrobený celý system pluhu a ten nenaučiš orať ani keby si pri nom strávil celé detstvo....
Je dobré že lze téměř nastavit parametry pro každou radličku. Jak záběr tak i hloubku. Když jsem ho nasadil a zkusil tak jsem první radličku zavalil do země až po rám. Po 15 min skákání hore dole z traktora začal orat. Teorii jsem nastudoval, nyní to chce praxi. Asi rozorám meze a rošířím hospodářství
Hlavně oře stejně levá i prává strana.