Belarus 320
Moderátor: DYK
Re: Belarus 320
Je to AFA 4000.
Zkusím si na to vyčlenit den, nevím, jestli to stihnu v tomto týdnu, po zpětném zapřemýšlení je možné, že to bude přirezlé, protože, a na to jsem zapomněl, krom problémů se zaseknutou vysokou řadou v převodovce nešlo vypnout po novotě hydraulické čerpadlo (na což mi bylo servisákem v záruce řečeno, proč ho chci na traktoru vypínat) a tak jed to opravoval taky kladivem. Je docela možné, že jsem trefil kus, který dělali učni a z dílů, které se váleli venku na dešti. ...a dám sem výsledky.
No jestli se ti to povede paráda,jestli né můžeš nápravu dovést na vozíku a uděláme ti to.Tolik to neváží a dva lidi to unesou.A 120 km není taková dálka.bertek píše:Zkusím si na to vyčlenit den, nevím, jestli to stihnu v tomto týdnu, po zpětném zapřemýšlení je možné, že to bude přirezlé, protože, a na to jsem zapomněl, krom problémů se zaseknutou vysokou řadou v převodovce nešlo vypnout po novotě hydraulické čerpadlo (na což mi bylo servisákem v záruce řečeno, proč ho chci na traktoru vypínat) a tak jed to opravoval taky kladivem. Je docela možné, že jsem trefil kus, který dělali učni a z dílů, které se váleli venku na dešti. ...a dám sem výsledky.
Bertek: Tak ten výfuk je přísnej, to se ti ho nepovedlo ještě zmastit. Já už vysel i za schůdky tak museli pryč.
já nemám rád ani velké náklony a nechci být z prvních, kteří to zbytečně kvůli hrdinským činům převrátí. Ale jsem nadšený, když vidím na videích ostatních členů, co se s tímhle drobkem dá dělat a jak to zvládámata_h píše:Bertek: Tak ten výfuk je přísnej, to se ti ho nepovedlo ještě zmastit. Já už vysel i za schůdky tak museli pryč.
Zatim žádné nové fotky nemám ale nějaké udělám.
I když něco by se našlo - to jsem si o víkendu spíchl, ještě podvázání a uložení a je hotovo.
bertek píše:já nemám rád ani velké náklony a nechci být z prvních, kteří to zbytečně kvůli hrdinským činům převrátí. Ale jsem nadšený, když vidím na videích ostatních členů, co se s tímhle drobkem dá dělat a jak to zvládámata_h píše:Bertek: Tak ten výfuk je přísnej, to se ti ho nepovedlo ještě zmastit. Já už vysel i za schůdky tak museli pryč.
A co v zimě, to musí přece pořád sičet a jít pára kolem dveří nebo ne?
Tak jsem se pustil do toho předku. K mému zklamání nebylo nic rezaté, přidřené, ani jinak nefunkční, kuličky i pérka v pohodě ale chodilo to blbě, to je jisté. Co s tím?? Rozhodl jsem se pro radikální řešení.
Nejdřív jsem to chtěl řešit takhle, že odfrézuji zuby tak, aby západka měla dost času na zaskočení, ale protože je povrch cementovaný, rozhodlo se jinak
Odfrézuju dva zuby celé, času to pak bude mít víc než dost a půl otáčky kola, než to zacvakne mne nerozhodí, důležité bude, aby zacvaklo
jeden čep přesně jako druhý =o)
jak je to pěkně souose obrobené =o)
A nakonec jedna fotka na odlehčení ....Belarus kontra HTS100
Nejdřív jsem to chtěl řešit takhle, že odfrézuji zuby tak, aby západka měla dost času na zaskočení, ale protože je povrch cementovaný, rozhodlo se jinak
Odfrézuju dva zuby celé, času to pak bude mít víc než dost a půl otáčky kola, než to zacvakne mne nerozhodí, důležité bude, aby zacvaklo
jeden čep přesně jako druhý =o)
jak je to pěkně souose obrobené =o)
A nakonec jedna fotka na odlehčení ....Belarus kontra HTS100
ked už to maš takto rozhodene tak by som na tvojom mieste hned urobil upravu aby sa dal predek zapnuť aj dolu kopcom a držalo to...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
no a mne pradajca skoro oči vyškrabal ked som mal za tým 3000 litrový a ty sa tu promenasduješ z 10000 litrovym....
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Jenže mne nenapadá řešení, co s tím, aby to chodilo i z kopce =o( . Ale rozebrané je to hned, tak jak udělám výzkum s tímhle a přesvědčím se, že to funguje (nebo nefunguje a budu kupovat za 6000 přední diferák nový a to bych dělal opakovačku s donucením =o(( )cont33 píše:ked už to maš takto rozhodene tak by som na tvojom mieste hned urobil upravu aby sa dal predek zapnuť aj dolu kopcom a držalo to...
Ještě jsem měl cestu s devítitunou za zády a s autovlekem, a to vypadalo, že vlek jede sám ...ale fotku nemám
Západky mají na obal diferencialu tlačit pružiny a z fotek mi připadá jako by tam nebyly. Může to byt jen dojem z fotek to není zřejmé. Ten nos na čepu západky musí třít o podložku na obalu diferenciálu a tím se překlápí pro směr záběru. Pro to aby náprava brzdila je potřeba aby ty kolíky měly ještě jeden nos a pritlačil se na něj kroužek který převrátí směr. Nikdy jsem to rozdělané neměl Mám nastudováné jen výkresy a až na to dojde možná mě napadne lepší řešení. B622 má stejně řešenou nápravu a navíc odpojení náhonu.
Vidím že to máš orezlé a pokud ty kolíky se nebudou volně otáčet tak to nemůže dobře fungovat.
Vidím že to máš orezlé a pokud ty kolíky se nebudou volně otáčet tak to nemůže dobře fungovat.