Kirovec a další
Moderátor: DYK
Re: Kirovec a další
Tak jsem se byl na Techagru na toho Kirovce podívat a celkem mě zaujal. Potom mě ale byla řečena cena 4,7m za 430k Mercedes motor a to myslím ještě bez DPH, což už bylo znepokojivé, když Case měl na Magnumu 380 CVX nalepenou cenu pod 4m a co si budeme povídat, komfort u Kirovce je jako v Majoru 60, co byl u Zetoru. Musím ale doplnit, že to byla kabina Standart, podle prospektu bude ještě Premium a podle obrázku vypadá o něco líp. Jinak mi bylo řečeno, že se ještě pracuje na lepším odhlučnění a komfortu kabiny. Řazení má na stejném principu jako K700A. Technickou to splňuje i s ruskými motory, prý nějak po řešeno přes to, že je to tahač. Co se týče nd na starší stroje, tak v jejich dodání prý nebude problém, takže po panu Charvátovy další dodavatel nd. Budou probíhat představení u některých podniků, co si ho objednali i pro veřejnost, takže koho to bude zajímat, tak na stránkách TOKO.
Pokud ještě trocha zapracují na kabině a je tam ten základ stále stejný tak to může být vcelku dobrá konkurence,hlavně hydraulika pákou přes rozvaděč atd.
U toho Case je to všechno přes elektroniku a tak jak na tom Kirovci se do pěti let můžou vychytat veškeré mouchy tak ten Case po pěti letech má nejlepší za sebou ..
U toho Case je to všechno přes elektroniku a tak jak na tom Kirovci se do pěti let můžou vychytat veškeré mouchy tak ten Case po pěti letech má nejlepší za sebou ..
Tak už i Kirovec má pásy:
https://www.youtube.com/watch?v=UslNaqF ... e=youtu.be
Otázkou ale je, kolik se za ně připlácí.
https://www.youtube.com/watch?v=UslNaqF ... e=youtu.be
Otázkou ale je, kolik se za ně připlácí.
Další informace o pásovém podvozku na Kirovce:
http://www.agroportal24h.cz/news/pasovy ... -v-moskve/
http://www.agroportal24h.cz/news/pasovy ... -v-moskve/
-
Tak jsem se byl v Toku podívat na ty nové Kirovce, poslechl si pár informací a tak celkově jsem z něj nabyl dobrý dojem.
V republice jich už taky pomalu přibývá a myslím, že se opět oprašují schopnosti tohoto legendárního stroje.
Viz stránky:
https://www.toko.cz/
https://www.toko.cz/?novinka=32
Dále se začaly dovážet i různé ruské stroje na zpracování půdy atp., které vypadají být velmi dobře zpracované.
Co se týče Kirovce samotného,tak jsem měl možnost ho komplet prolézt a projet se s ním kousek. Mnoho drobných věcí oproti starému K700,701 vylepšili,jako lepší brzdy, lepší chlazení motorů a olejů,veliká komfortní kabina s klimatizací poskytující slušné zázemí obsluze,ikdyž s modernímí značkami se to srovnat moc nedá,ale oproti té staré nízké plechové boudě je to skok o 10 000%. Momentálně do toho dávají tři typy motorů.
Hydraulické čerpadlo je pístkové 180l/min,na přání může být 280l/min, háky na ramenech CAT3 nebo 4 Walterscheid, posuvný etážový závěs 40mm,spodní závěs různých druhů dle přání pro připojení snad čehokoli.
Celý podvozek a převodovka je zmodernizovaná stará koncepce. Převodovka má 4x4 rychlosti, 4 pod zátěží. Nápravy klasika bez velkých změn. Do převodovky dali do každé lamelové spojky o jednu lamelu navíc plus nějaké další drobnosti na ovládaní a chlazení. Vývodový hřídel klasika 1000ot a převodky doplněny o nucenou cirkulaci a chlazení oleje.
Navíc tam nyní prezentovali novinku,menší modifikaci Kirovce K744-K4 o výkonu 240k, ale co jsem jej prolezl,tak se jedná o úplně jiný traktor s úplně jinými komponenty jen se stejnou kabinou a podvozek a převodovka mi silně připomíná Charkovský traktor XT3. Dost možná s nimi započali nějakou kooperaci,ale to nechci spekulovat.
Celkově mám z něj dojem dobrý. Kdo má rád Kirovce,tak doporučuji si tam zajet a shlédnout, dveře tam mají otevřené vždy každému zájemci či zvědavým očím.
Toť pár mých postřehů a přeji všem "čest práci" :-D
V republice jich už taky pomalu přibývá a myslím, že se opět oprašují schopnosti tohoto legendárního stroje.
Viz stránky:
https://www.toko.cz/
https://www.toko.cz/?novinka=32
Dále se začaly dovážet i různé ruské stroje na zpracování půdy atp., které vypadají být velmi dobře zpracované.
Co se týče Kirovce samotného,tak jsem měl možnost ho komplet prolézt a projet se s ním kousek. Mnoho drobných věcí oproti starému K700,701 vylepšili,jako lepší brzdy, lepší chlazení motorů a olejů,veliká komfortní kabina s klimatizací poskytující slušné zázemí obsluze,ikdyž s modernímí značkami se to srovnat moc nedá,ale oproti té staré nízké plechové boudě je to skok o 10 000%. Momentálně do toho dávají tři typy motorů.
Hydraulické čerpadlo je pístkové 180l/min,na přání může být 280l/min, háky na ramenech CAT3 nebo 4 Walterscheid, posuvný etážový závěs 40mm,spodní závěs různých druhů dle přání pro připojení snad čehokoli.
Celý podvozek a převodovka je zmodernizovaná stará koncepce. Převodovka má 4x4 rychlosti, 4 pod zátěží. Nápravy klasika bez velkých změn. Do převodovky dali do každé lamelové spojky o jednu lamelu navíc plus nějaké další drobnosti na ovládaní a chlazení. Vývodový hřídel klasika 1000ot a převodky doplněny o nucenou cirkulaci a chlazení oleje.
Navíc tam nyní prezentovali novinku,menší modifikaci Kirovce K744-K4 o výkonu 240k, ale co jsem jej prolezl,tak se jedná o úplně jiný traktor s úplně jinými komponenty jen se stejnou kabinou a podvozek a převodovka mi silně připomíná Charkovský traktor XT3. Dost možná s nimi započali nějakou kooperaci,ale to nechci spekulovat.
Celkově mám z něj dojem dobrý. Kdo má rád Kirovce,tak doporučuji si tam zajet a shlédnout, dveře tam mají otevřené vždy každému zájemci či zvědavým očím.
Toť pár mých postřehů a přeji všem "čest práci" :-D
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Na slovensku bol na vychode uz v lete. Na farmarskom dni v Michalovciach.
Motor bol MB. Bol na CZ znackach cize asi len predvadzacka.
Ukazoval to jeden miestny polnohospodar. Opytali sme sa ci sa da pozriet z vnutra.
Porozpraval,nechal sadnut si,osahat. Asi najväcsia fronta tam bola potom ked ho otvoril.
Motor bol MB. Bol na CZ znackach cize asi len predvadzacka.
Ukazoval to jeden miestny polnohospodar. Opytali sme sa ci sa da pozriet z vnutra.
Porozpraval,nechal sadnut si,osahat. Asi najväcsia fronta tam bola potom ked ho otvoril.
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2
-
Tak samozřejmě tento stroj má své odpůrce i příznivce, co více k tomu dodat.
Za sebe mohu říci, že se jim to podařilo obstrojně zmodernizovat,ikdyž úplně vše se mi taky nezdálo úplně optimální,jako třeba to el.-pneu ovládaní rychlostí na převodovce, ale každopádně to kluci mají dál snahu vylepšovat a dokonce i podřídit se dost náročným evropským normám,které u nich v Rusku nemusí vůbec řešit.
Takže držím palce a těším se na další zlepšováky.
Za sebe mohu říci, že se jim to podařilo obstrojně zmodernizovat,ikdyž úplně vše se mi taky nezdálo úplně optimální,jako třeba to el.-pneu ovládaní rychlostí na převodovce, ale každopádně to kluci mají dál snahu vylepšovat a dokonce i podřídit se dost náročným evropským normám,které u nich v Rusku nemusí vůbec řešit.
Takže držím palce a těším se na další zlepšováky.
pristi tejden jestli to dopadne nejnovejsi kirovec s dloubakem se tu bude skouset zatím jelen v tom selhal
...еmу стpану непобедиш...
A vzadu pripravu na rampu rakety Zem-Vzduch ,ze ?
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2
Celkem tenhle je taky pěkně upravenej.
A tohle videjko je taky pěkné. Pořádné brány!
A tohle videjko je taky pěkné. Pořádné brány!
Polume,řekli ti v tom TOKU nějakou cenu ? Ty kirovce by nemusely být zase nějak šíleně drahé,ani ceny dílu na ruské mašiny nejsou přemrštěné.. Jen by mě zajímalo ,kolik vydrží převodovka a nápravy s těma 400 k motorama..
Ta cena mě taky zajímá ,na posledním techagru za to chtěli kolem 5mil. v čem nevidím žádnou výhodu za traktor (polní tahač málo kdo to využije v dopravě)co má čtyři rychlosti pod zatížením a náhradní díly možná nejsou drahé v Rusku ,ale než se sem dostanou dost zdraží (clo ,marže ...)
-
Bohužel v tom fofru jsem se ceny nedopátral. Jako vždy a všude je to velké tajemství k dlouhému jednání s obchodními zástupci
Ale prosakuje se,že jsou cca o 30-50% levnější než traktory ve stejné výkonové třídě západních značek.
Co se týče převodovek,tak staré Kirovce mívaly i motory V12 a tam už to taky není výkonově daleko od současných motorů. Převodovka je na klíčových místech posílená plus oběhové mazání a chlazení, takže bych se toho nebál, že nevydrží těch 400k. Ale více chytřejší budeme až po nějaké době, co se znovu začínají na českých polích používat.
Ale prosakuje se,že jsou cca o 30-50% levnější než traktory ve stejné výkonové třídě západních značek.
Co se týče převodovek,tak staré Kirovce mívaly i motory V12 a tam už to taky není výkonově daleko od současných motorů. Převodovka je na klíčových místech posílená plus oběhové mazání a chlazení, takže bych se toho nebál, že nevydrží těch 400k. Ale více chytřejší budeme až po nějaké době, co se znovu začínají na českých polích používat.