na ten bolo malo času ale je to v plane zautomatizovať...zatial mam niekolko verzii a neviem pre ktorú sa rozhodnem. Možno že jičinský sadzač bude darca orgánov,,,Antony30011 píše:Pěkná kombinace ještě by to chtělo automat sazeč, né?
Belarus 320
Moderátor: DYK
Re: Belarus 320
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
To častější mulčování není vhodné jen kvůli stroje, ale i kvůli tomu samotnému travnímu porostu
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Kolik má ten mulčovač? A co na to motor? Respektive, co by dělal v té metrové trávě?
Tondo,je to tenhleten 1,8m : http://www.dfh.cz/stranka-mulcovace-pro ... -vinice-93. Nejdřív jsem z tý šířky měl strach,ale ta mašina opravdu není tak strašně energeticky náročná. Píšou min 22kW,což je asi bezkonkurenčně nejnižší požadovaný výkon na takovouhle šířku v porovnání s konkurenčními stroji. Tohleto jak se roztočí,tak to semele úplně všechno. To se s plechovkou GEO EFGC kterou jsem měl předtím nedá vůbec srovnávat. Jedinej limitující faktor je kardan s přetěžovací spojkou,kterej mi k mulčovači dodali. Když vletím rychleji do hustší hmot,tak hned řehtá. Ta spojka je strašně měkká a myslím si že se ani nedá rozumně naštelovat - jedině v ní asi povyměňovat pružiny...Antony30011 píše:Kolik má ten mulčovač? A co na to motor? Respektive, co by dělal v té metrové trávě?
Kolik stál ten mulčovač a kdo ho vyrábí?
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Diky ja taky uvazuju o necem vetsim. 180 asi ne, ale 160 treba jo. 130 uz mi neprekryje traktor. Proc mas kardan s pretezovaci a ne volnobezkou? Ten mulcovac ma volnobezku v sobe? Tu pretezku kup jako dil a vymen to, chce to jen zjistit na kolik mas ted a kolik by bylo vhodnejsikůrovec píše:Tondo,je to tenhleten 1,8m : http://www.dfh.cz/stranka-mulcovace-pro ... -vinice-93. Nejdřív jsem z tý šířky měl strach,ale ta mašina opravdu není tak strašně energeticky náročná. Píšou min 22kW,což je asi bezkonkurenčně nejnižší požadovaný výkon na takovouhle šířku v porovnání s konkurenčními stroji. Tohleto jak se roztočí,tak to semele úplně všechno. To se s plechovkou GEO EFGC kterou jsem měl předtím nedá vůbec srovnávat. Jedinej limitující faktor je kardan s přetěžovací spojkou,kterej mi k mulčovači dodali. Když vletím rychleji do hustší hmot,tak hned řehtá. Ta spojka je strašně měkká a myslím si že se ani nedá rozumně naštelovat - jedině v ní asi povyměňovat pružiny...Antony30011 píše:Kolik má ten mulčovač? A co na to motor? Respektive, co by dělal v té metrové trávě?
Tondo,já bejt tebou,tak beru tu stoosmdesátku.Taky jsem měl strach,ale těch mejch 36HP motoru to utáhne s rezervou. Ty máš dokonce 47HP,ne? Mašina stála 66tis bez daně a kupoval jsem ji loni v Budějicích na ZŽ. A ten kardan se spojkou jsem k tomu dostal v ceně stroje.Antony30011 píše:Diky ja taky uvazuju o necem vetsim. 180 asi ne, ale 160 treba jo. 130 uz mi neprekryje traktor. Proc mas kardan s pretezovaci a ne volnobezkou? Ten mulcovac ma volnobezku v sobe? Tu pretezku kup jako dil a vymen to, chce to jen zjistit na kolik mas ted a kolik by bylo vhodnejsikůrovec píše:Tondo,je to tenhleten 1,8m : http://www.dfh.cz/stranka-mulcovace-pro ... -vinice-93. Nejdřív jsem z tý šířky měl strach,ale ta mašina opravdu není tak strašně energeticky náročná. Píšou min 22kW,což je asi bezkonkurenčně nejnižší požadovaný výkon na takovouhle šířku v porovnání s konkurenčními stroji. Tohleto jak se roztočí,tak to semele úplně všechno. To se s plechovkou GEO EFGC kterou jsem měl předtím nedá vůbec srovnávat. Jedinej limitující faktor je kardan s přetěžovací spojkou,kterej mi k mulčovači dodali. Když vletím rychleji do hustší hmot,tak hned řehtá. Ta spojka je strašně měkká a myslím si že se ani nedá rozumně naštelovat - jedině v ní asi povyměňovat pružiny...Antony30011 píše:Kolik má ten mulčovač? A co na to motor? Respektive, co by dělal v té metrové trávě?
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Teď mám 42 hp. To víš, že bych byl radši za větší záběr. Ale já to dělám obráceně jak ty, vletím do toho až to má metr
No, to není moc dobrý přístup... Když si to spočítáš, tak kdyby jsi do toho vjel za rok 3-4x, místo 2x, tak tě to na naftě vyjde možná stejně, rozhodně to není takový záhul pro motor traktoru (to by Ti mohl hodně rychle říct ahoj), tak samo klíňáky atd. To jsou další peníze do servisu, které "nejdou vidět", ale jak na to příjde, tak se člověk nestačí divit. Nehledě k tomu, že z toho trávníku za pár let taky nic moc nebude
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
To co mulčuju je někde okolo plotů případně okolo cest, takže tam je mi trávník úplně šumák. Nízkou trávu beru maximálně místo druhýho sena když je suchej rok. S tím metrem sem to možná přehnal. Myslel jsem to tak, že nejezdím v takovým trávníčku jak kůrovec
-
Pepego. Chcem sa spýtať čo stál ten balikovač. Ja som tieto balikovače našiel na stránke Dabaki.