Hanomag
Moderátor: DYK
-
Re: Hanomag
To jo .......... tady ten hanomag uz asi brzo pojede, jen by me zajimalo, kdy pojede ten Tomasuv ........6911 píše:pekna prace
Jj. Ten uz v sobotu ve 20:45 h. vydal první bafání a v neděli jsem ho maličko projel.Jiřin píše:To jo .......... tady ten hanomag uz asi brzo pojede, jen by me zajimalo, kdy pojede ten Tomasuv ........6911 píše:pekna prace
Co má Tomáš zač???
Jo jo taky sem dělal
Přesunuto kam patří.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
- bastardtraktor
Co je to za Hanomaga ??
Dvouválec - to je vše co je vidět. Je to čtařtakt či dvoutakt ?
Proč nemá tzraktor svoje téma včetně údajů - proč jer to jen o pístech ?
Dvouválec - to je vše co je vidět. Je to čtařtakt či dvoutakt ?
Proč nemá tzraktor svoje téma včetně údajů - proč jer to jen o pístech ?
ooooooooooooo
Už je tady delší dobu. A teď i ve správné rubrice. Takže doplním údaje.
A pro tebe ,,BT" je to o pístech, protože jsem tě dotazoval někdy vloni v říjnu ohledně silikonových kroužků mezi blok a válec Už si vzpomínáš?
Hanomag R 217 E
rok výroby - 1957
obsah - 1400 ccm
počet válců - 2
vrtání - 90 mm
zdvih - 110 mm
výkon - 19 koní
rychlosti 5 + R, redukce, náhon, hydraulika, náhon na kosu (tu už neměl)
max rychlost - 19,6 km/h
To by zatím mohlo stačit. Už je po výbrusu, ale opět nejezdí Stávkuje spojka, ale má to marný.
A pro tebe ,,BT" je to o pístech, protože jsem tě dotazoval někdy vloni v říjnu ohledně silikonových kroužků mezi blok a válec Už si vzpomínáš?
Hanomag R 217 E
rok výroby - 1957
obsah - 1400 ccm
počet válců - 2
vrtání - 90 mm
zdvih - 110 mm
výkon - 19 koní
max rychlost - 19,6 km/h
To by zatím mohlo stačit. Už je po výbrusu, ale opět nejezdí Stávkuje spojka, ale má to marný.
- bastardtraktor
Jo - tak už si vzpomínám - to jsi TyGabo píše:Už je tady delší dobu. A teď i ve správné rubrice. Takže doplním údaje.
Hanomag R 217 E
rok výroby - 1957
obsah - 1400 ccm
počet válců - 2
vrtání - 90 mm
zdvih - 110 mm
výkon - 19 koní
max rychlost - 19,6 km/h
Já v Hanomagovi C224 mam jiný -náhradní motor Mercedes místo dvotaktu co tam byl původně
takže jsem Ti moc nepomohl
A jsem rád, že jsi to vyřešil
a buď rád, že máš čtyřtakty
je to pěkný traktor a máš i origoš barvy
já mam jen o rok novější typ C 224
vzhledově jsou podobné
ale je to nosič nářadí
múže nosit nářadí nejen vzadu, ale i mezi nápravama
ooooooooooooo
Ten je pěknej. Ale mohl bys hodit i nějaké foto vlastního stroje
Já uvažuji, že shodím to okapotování - leze se tam jen ze zadu a to je napraktický hlavně, když stojí v garáži
Na stránkách Hanomagu jsem našel spousty R 217 E i tu cos dal ty, ale ani jeden dvouvál s břichem, plnýmy disky a kulatou haupnou jako mám já. Jinak je dost informací i důležitých. A kdybych šprechtil, asi bych se i víc dozvěděl na jejich fóru.
Já uvažuji, že shodím to okapotování - leze se tam jen ze zadu a to je napraktický hlavně, když stojí v garáži
Na stránkách Hanomagu jsem našel spousty R 217 E i tu cos dal ty, ale ani jeden dvouvál s břichem, plnýmy disky a kulatou haupnou jako mám já. Jinak je dost informací i důležitých. A kdybych šprechtil, asi bych se i víc dozvěděl na jejich fóru.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar hoši máme doma taky Hanomaga R12 je to přeplňovanej rotsovim dmychadlem jednoválec dvoutakt diesel. U nás jich moc neni a mám ho i s čelním nakladačem a to se moc nevidí co sem tak koukal. Ale potřebuju na něj obutí do zadu 7-30 mám je totiž úplně rozpadlí tak kdyby ste je někde našli tak dejtě vědět bez nich mi to nepojede
Gabo to sis nechával odlejvat ty písty?
- Moribundus
Můj strejda má dvouválec 224. Je to taky dvoutakt diesel přeplňovaný Rotsovým dmychadlem a ještě k tomu levotočivý. Až k němu pojedu ,tak pořídím nějaký fotky.
Hoď sem nějaký foto toho jednoválu.
- bastardtraktor
Týjo - tak to nafoť - to má to samý co já - jenomže tam mam danej jinej motor.Moribundus píše:Můj strejda má dvouválec 224. Je to taky dvoutakt diesel přeplňovaný Rotsovým dmychadlem a ještě k tomu levotočivý. Až k němu pojedu ,tak pořídím nějaký fotky.
A jak je s tím motorem spokojený ??
ooooooooooooo
- Moribundus
Už jsem ho dlouho neviděl, protože je pod plachtou. Ale jestli se dobře pamatuju, tak je tam takový malý kardánek, takže tam jde napasovat v podstatě jakýkoliv motor. Má tovšak asi jednu podmínku a to ,že musí být levotočivý. A nebo změnit směr otáček.
Určitě fotky dodám, protože je to velmi zajímavý stroj. Teda hlavně motor, pokud si člověk uvědomí, co bylo v autech za nafťáky v r. 1960, tak je tam agregát dost revoluční a výkonný.
Určitě fotky dodám, protože je to velmi zajímavý stroj. Teda hlavně motor, pokud si člověk uvědomí, co bylo v autech za nafťáky v r. 1960, tak je tam agregát dost revoluční a výkonný.
Vyndal jsem starý písty i s vložkama a sehnal chlapíka, kterej se toho ujal. Jsem spokojený , ikdyž to trvalo o 3 měsíce dýl. Tuším, že pístní čepy tam jdou z nějakýho pažouta (bez úprav).Challenger píše:Zdar hoši máme doma taky Hanomaga R12 je to přeplňovanej rotsovim dmychadlem jednoválec dvoutakt diesel. U nás jich moc neni a mám ho i s čelním nakladačem a to se moc nevidí co sem tak koukal. Ale potřebuju na něj obutí do zadu 7-30 mám je totiž úplně rozpadlí tak kdyby ste je někde našli tak dejtě vědět bez nich mi to nepojede
Jestli potřebuješ, dám ti kontakt.