New Holland TN 75 V
Moderátor: DYK
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
Re: New Holland TN 75 V
Gumy tam mam myslim 28cky a to s tou spotrebou to by ti to pekne zralo kdyby si na 6hektaru vyjezdil 50litrovou nadrz ja to mam 95konovku a na tu nadrz udelam 10 az 12 hektaru dle toho jaky zvolilm uhel natoceni lopatek na rosici
No ja to nejako nesledujem...raz idem striekat potom mulcujem takze presne neviem...no ja mam 24 iba tak musim gumy zohnat....ale chcem dat sirsie
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
Zkus tu spotrebu chvilku sledovat abych mohl porovnavat mam zalusk jeste na new hollanda tnf 80 tak abych vedel jaky bude rozdil ve spotrebe
chces mat 2 Hollandy??
-
Spotřeba PHM je ve vinohradnictví třetím největším nákladem. Už jen z toho důvodu je dobré to sledovat. Ať už máš vinice jako hobby, přivýdělek, nebo hlavní činnost...
Zdenku myslím, že 5l/ha není vůbec špatná spotřeba, vzhledem k tomu, že rosič je jedna z energeticky nejnáročnějších operací.
U mě (Zetor 6718) vychází průměrná celoroční spotřeba na 3-4 l/ha. K přesnějším údajům jsem se zatím nedostal, protože u mých dvou hektarů se od sebe jednotlivé operace těžko oddělují. Navíc se traktor občas používá i jinde než ve vinici, takže pro kalkulace odpočítávám paušálně 20%. Nemáš pro zajímavost údaje z předchozích let, kdy jsi to dělal Zetorama, abych měl porovnání i já.
Zdenku myslím, že 5l/ha není vůbec špatná spotřeba, vzhledem k tomu, že rosič je jedna z energeticky nejnáročnějších operací.
U mě (Zetor 6718) vychází průměrná celoroční spotřeba na 3-4 l/ha. K přesnějším údajům jsem se zatím nedostal, protože u mých dvou hektarů se od sebe jednotlivé operace těžko oddělují. Navíc se traktor občas používá i jinde než ve vinici, takže pro kalkulace odpočítávám paušálně 20%. Nemáš pro zajímavost údaje z předchozích let, kdy jsi to dělal Zetorama, abych měl porovnání i já.
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
Jj na podzim bych chtel vymenit zetora a poridit dalsiho hollanda ale uvidim jak vyjdu s financema naskytla se moznost dalsi vysadby vinohradu a to jsem ted pres hektar sadilmatkoo24 píše:chces mat 2 Hollandy??
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
nabocklish píše:Spotřeba PHM je ve vinohradnictví třetím největším nákladem. Už jen z toho důvodu je dobré to sledovat. Ať už máš vinice jako hobby, přivýdělek, nebo hlavní činnost...
Jj 5 litru spatna spotreba neni ale matkovi to vychazi na 10 litru 5 litru mam spotrebu ja s 95 konma a u zetora to mam vysledovane na 8hodinovou pracovni dobu na hektar to nemam s cim porovnat kazdy traktor dela neco jineho jenom vim ze holland si za tech 8hodin vezme 40az50 litru kdezto 52jka zetor se vejde do 25litru at delam co delam.
strycuv zetor s 69tkovym motorem si bral skoro jako ten new holland moc velky rozdil tam na ten den neni cca 5litru
-
Tak 52 je úžasný motor o tom žádná. Ty čtyřválce tak nějak korespondují.
Zajímavá je i ta spotřeba NH. Řekl bych, že o musí žrát o třtinu víc... a právě si pamatuji, že sis jednou stěžoval.
Zajímavá je i ta spotřeba NH. Řekl bych, že o musí žrát o třtinu víc... a právě si pamatuji, že sis jednou stěžoval.
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
Jj tak ono pokud by ten holland ve verzi 75 a 95 mely stejnou spotrebu (coz se mi dost nezda) tak budu hledat zase 95 pac ten vykon je super ale kdyz byl clovek zvykly na spotrebu 52jky
-
Asi když ty koně nejsou potřeba, tak necválají, ale jen tak líně pochodují
Obecně si myslím, že 50 hp do vinice stačí. I když nemám zkušenosti s 4x4. V kopcích se zapnutým předkem už může výkon chybět. Druhá věc je hmotnost traktoru. Určitě bych nechtěl něco jako same solaris nebo ekvivalent NH. To jsou vyloženě malotraktory a třeba pro disky nebo pluhy to asi bude lehké a slabé.
Nicméně já jsem usoudil, že to se Zetorem budeme táhnout příštích pár let společně dál. Takže ty úvahy jsou pro mě bezpředmětné. A spíše budu sledovat jak jste na tom s ekonomikou nových traktorů vy at už z hlediska spotřeby, tak servisu, dílů apod
Obecně si myslím, že 50 hp do vinice stačí. I když nemám zkušenosti s 4x4. V kopcích se zapnutým předkem už může výkon chybět. Druhá věc je hmotnost traktoru. Určitě bych nechtěl něco jako same solaris nebo ekvivalent NH. To jsou vyloženě malotraktory a třeba pro disky nebo pluhy to asi bude lehké a slabé.
Nicméně já jsem usoudil, že to se Zetorem budeme táhnout příštích pár let společně dál. Takže ty úvahy jsou pro mě bezpředmětné. A spíše budu sledovat jak jste na tom s ekonomikou nových traktorů vy at už z hlediska spotřeby, tak servisu, dílů apod
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
Z hlediska ekonomiky by se ti ten solaris nebo nh t3030 vyplatil a zrovna a toho maleho holanda sem se byl podivat a vyzkouset si ho a hooodne se me libil nevzali jsme ho jenom kvuli dvema vecem a to nemuzu zanim tahat 5ti tunovy vlek s hroznama a predrez by ho prevratil pac je ten traktor lehky jinam bych nevahal , ptal jsem sena nej a oproti klasickym vinicakum se to nekazi vubec je to absolutne jednoduchy stroj a dily stoji tretinu oproti vinicakum
mam kamarada co ma ty traktory oba a jezdi s 90% malym (ale velkeho me prodat nechce )
mam kamarada co ma ty traktory oba a jezdi s 90% malym (ale velkeho me prodat nechce )
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
A spotreba u tech malych je do 25litru na den takze stejne jako u 52jky zetora