Hanomag

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
bastardtraktor

Re: Hanomag

#61 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Prco píše:Ten výbrus, nové piesty, nové krúžky, nové piestne čapy + segerky ma stáli 150 € (4500 Sk) aj s prepravou, takže v čistom okolo 4000 Sk. Papiere od Hanomaga zatiaľ nemám :obchod: . Kúpil som ho za 25000 Sk. Predošlý majiteľ mi k nemu dal aj kosu, pluh dvoják, vlečku, brány, kultivátor a ten čelný nakladač, ku ktorému sú dve lyžice. Jedna obyčajná na štrk a tá druhá je z vidlami na hnoj a slamu. Všetko bolo dosť poničené ale všetko sa dá spraviť :prace: . Ten nosič náradia medzi nápravami je vidieť vyššie na štvrtej fotografii. Je dolu za prednou nápravou. Vraj sa tam dávajú plečky alebo niečo také. Keď budem mať možnosť vyfotím ho ale ako som už spomenul momentálne je zhodený.

Tak to jsi koupil docela dobře - možná výborně naSlovenskou drahotu, kde i nizerný traktorek z Octávie stojí i přez 1000 eur.

Tady na tom prospektu je vidět to středové nářadí
ta C 224 je stejná, jako ten Tvůj, má jen silnější motor
Hanomag-C224-Prospekt-2.jpg
Hanomag-C224-Prospekt-1.jpg
takealookinsidethehanomagc224.jpg
To nářadí do středu pod traktor je ale speciální jen na tyhle traktory, a asi už se nesežene.

Traktor je vestředu vysoký a má i docela dlouhý rozvor.
Má tam pod traktorem hydraulické ovládání na zvedání nářadí - dalo by se využít
Možná by se tam dala dát dadlice - neco jako má grejdr. Jen zvedaný jednočinnou hydraulikjou - tedy ne tlačený dolů

Něco jako zde
http://www.neilo.co.nz/index.php/produc ... room-combo
neilo_M7040_grader_broom_combo_01.jpg
neilo_M7040_grader_broom_combo_02.jpg
800px-Towed_grader_-Belvoir-DSC01216.JPG
Přílohy
HubberTractorGrader [1024x768].jpg
HrdT.jpg
lg_tractor_205700_201.jpg
ooooooooooooo

Gabo

#62 Nový příspěvek od Gabo »

Tak klobouk dolů, to jsi ten výbrus koupil velice levně. Mě to vyšlo bez pár stovek dvakrát dráž :shock: Ale i tak jsem spokojen 8) . Tak jsem zvědav, jak dopadneš s čerpadlem. Držím palce a hodně úspěchu při opravě.

Prco

#63 Nový příspěvek od Prco »

Tu je stránka tej firmy, ktorá mi robila ten výbrus ak by ju niekto potreboval: http://www.ceba.sk/. Mám ešte jeden závažný problém. Keď som Hanomag kúpil mal rozbitú tú prírubu na spodku riadiacej páky. Teraz je tam páka len voľne vložená v otvore do prevodovky. Ja som si už na to zvikol a radenie rýchlostí mi už nerobí problémy ale nieje to pekné a nikto iný okrem mňa na ňom nevie chodiť. Pri kúpe som si povedal, že to nebude až taký problém spraviť, ale je to problém. Nemám starý kus aby som ho mal dať podľa čoho spraviť, takže si s tým neviem poradiť. Na obrázku posielam vyznačenú prírubu, ktorá mi robí starosti. Dole na páke je polkruh, do ktorého sú spravené po krajoch dve drážky a na tom polkruhu je malá spružina. Tá prírubka vo tvare "zvona" by sa dala postubným primeriavaním a skúšaním vyrobiť no neviem ako má vyť upevnená aby sa nevyberala. Nemohol by mi niekto z vás, s podobným traktorom vyfotiť tú prírubu a spôsob jej uchytenia. Bol by som vám veľmi vďačný.
Přílohy
c218hanomag.JPG

bastardtraktor

#64 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Prco u toho mýho s pokaženým motorem je to víčko pod šaltrpákou taky nějaký divný. Je to plechový a je to stažený hadicovou svorkou , protože je to taky nejaký prasklý a natom je ještě gumová manžeta - jen navlečená na tyči páky, aby tam nepadalo svinstvo - to jsem ale na focení zvednul nahoru
Přílohy
P9080894 [1280x768].JPG
ooooooooooooo

Gabo

#65 Nový příspěvek od Gabo »

Prco píše:Tu je stránka tej firmy, ktorá mi robila ten výbrus ak by ju niekto potreboval: http://www.ceba.sk/. Mám ešte jeden závažný problém. Keď som Hanomag kúpil mal rozbitú tú prírubu na spodku riadiacej páky. Teraz je tam páka len voľne vložená v otvore do prevodovky. Ja som si už na to zvikol a radenie rýchlostí mi už nerobí problémy ale nieje to pekné a nikto iný okrem mňa na ňom nevie chodiť. Pri kúpe som si povedal, že to nebude až taký problém spraviť, ale je to problém. Nemám starý kus aby som ho mal dať podľa čoho spraviť, takže si s tým neviem poradiť. Na obrázku posielam vyznačenú prírubu, ktorá mi robí starosti. Dole na páke je polkruh, do ktorého sú spravené po krajoch dve drážky a na tom polkruhu je malá spružina. Tá prírubka vo tvare "zvona" by sa dala postubným primeriavaním a skúšaním vyrobiť no neviem ako má vyť upevnená aby sa nevyberala. Nemohol by mi niekto z vás, s podobným traktorom vyfotiť tú prírubu a spôsob jej uchytenia. Bol by som vám veľmi vďačný.
Já se o víkendu mrknu a vyfotim. Jen otázka. Jak máš řazení? Na mém jsou rychlosti pouze do stran a neutrál uprostřed pohyblivý vpřed a vzad. Ne jako to má BT, pokud je v tom rozdíl :-/
1 --I-- R
3 --I-- 2
5 --I-- 4
Snad je to strozumitelné.

bastardtraktor

#66 Nový příspěvek od bastardtraktor »

To ne
Prco i já tam máme jakoby dvě řazení nad sebou
podobně jako Zetor 25

tedy dvojté H čko

2....R
...+..
3....1
...+..
...+..
5....R2
...+..
6.....4

pomalé rychlosti jsou pákou více dopředu
a řadí se levou rukou, protože sedačka je vpravo od středu.
ooooooooooooo

Gabo

#67 Nový příspěvek od Gabo »

Tak to jo. Ale vyfotím to. 8) Jinak sedačku mám také trochu v pravo.

Prco

#68 Nový příspěvek od Prco »

BT rýchlosti mám rozdelené tak ako ty do dvojitého H. To výčko mám tiež plechové, lenže som ho mal vtlačené naopak. KeĎ ho otočím tak ako ho máš ty sedí pekne 8) , ale zasa mi páku nič nedrží zospodu :-/ . Na tom krúžku, do ktorého sa vkladá to plechové víčko mám dve dierky po stranách. Tam majú ísť asi nejaké kolíky, ktoré držia páku rovno a zaisťoujú víčko. Tebe ich asi nevidieť pre tú svorke. Vo víčku ti vidím voľný priestor nad pákov. Nepovyťahuje sa ti? Je tam tá malá spružinka. Asi by tam nal ísť ešte nejaký menší dielik, ktorý bude na jednej strane pritláčať spružinka o víčko a dole bude spružinka tlačiť páku nadol aby sa nepovyťahovala.
Veľmi vám ďakujem. Teraz si tu už viem približne predstaviť ako to má asi vyzerať. Fakt díky 8) .

bastardtraktor

#69 Nový příspěvek od bastardtraktor »

No mě se to ochycení šaltrpáky, tak jak ho tam mam tyky vůbec nelíbí. Je to nejaký opravovaný asi. Mam strach, že bych to třeba mohl ukopnout.
Udělal jsem velkou chybu, že jsem nepřivezl z německa ten vrak C224 bez motoru. Bylo tam kromě motoru uplně všechno a stálo to jen 200E.
Sehnat pak třeba to vedení šaltrpáky bude problem a bude to třeba stát jako půlka toho vraku. Nechtěl jsem tu mít ale na zahradě další vrak.
ooooooooooooo

Gabo

#70 Nový příspěvek od Gabo »

Tak jsem mu dopřál trochu pohybu 8) , aby si zvykl :) A dostal možnost si tu forku zopáknout :driver: . Takže najel nějakých cca 20 kilásků a nestěžoval si :) . Na druhou fůru dostal i závozníka :) Vypadá to, že je vše OK, brzdy jsou v pohodě, a olej kape jen ze sání a to proto, že tam místo těsnění na misce je rozřízlá hadička :red: Takže jsem spokojen.

PS: To Prco:
na fotku víčka řazení jsem zapomněl. Sorry, napravím.
Přílohy
Odřezky 4.jpg
Odřezky 3.jpg
Odřezky 2.jpg
Odřezky 1.jpg

bastardtraktor

#71 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Tak gratuluju , že se vše povedlo a tyky k pěkný závoznici.
ooooooooooooo

Gabo

#72 Nový příspěvek od Gabo »

Tady jsou fotky toho řazení. :red: Se zpožděním, tak sorry. Jsou to dvě pokličky, jestli jsem dobře viděl a zepředu ta větší je zajištěná čepem, nebo kolíkem.
Přílohy
azení 4.jpg
azení 3.jpg
azení 2.jpg

ZZETHOR

#73 Nový příspěvek od ZZETHOR »

Ahoj, narazil sem na tohle tema nahodou, a sem rad, ze se nasli další šťastní majitelé hanomagů.
Když jsme ten náš přitáhli před deseti lety domu, tak nikdo pomalu nevěděl co to je a dávali tomu půl roku, než odejde. Funguje do teď, i když občas k něčemu dojde, ale vždy se podařilo problém vyřešit.
Ale abych neplacal jenom do větru, mám R324 z roku 1958, tříválec, čtařtakt s boční lištou a řazení mám takovéto:

R-I-1
2-I-3
4-I-5

ještě dám obrázek
je sice jen z mobilu, ale lepší momentálně nemám...
Přílohy
03-06-09_1959 traktor1.jpg

bastardtraktor

#74 Nový příspěvek od bastardtraktor »

ZZETHOR píše:Ahoj, narazil sem na tohle tema nahodou, a sem rad, ze se nasli další šťastní majitelé hanomagů.
...
Ten je pěknej a je to už silnější model, než máme my ostatní tydy ty C-éčka
A odkud jsi - alespoň přibližně, pokud ne přesně a vyplň si prosím i bydliště
ooooooooooooo

ZZETHOR

#75 Nový příspěvek od ZZETHOR »

tak, přibližné bydliště vyplněno, ten muj je stejně silnej, jako ty vaše C224 a je starší, akorát má o válec a dva takty víc.... a taky má střechu :)
jinak v německu sem viděl tu C224 s boční lištou i s nakladačem dohromady, zajímalo by mě, zda by se to dalo dát i na ten můj, a taky jesli by pasoval stejnej nakladač, rám mám taky, ale sem trošku širší a na těch céčkách je jakýsi závěs na bocích

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“