Tomovinkovič
Moderátor: DYK
- RadiXS
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tomovinkovič
Budu možná objednávat ještě jednu pro známého, tak bych to třeba mohl k balíku přidat a pošta by vyšla levněji (rozdělili bychom se). No nicméně cca 6500,- je celkem suma a moc nerad bych to dával v šanc. A nechci s tím nijak kšeftovat, mám své práce dost.
Možná bychom mohli udělat nějakou jednorázovou větší objednávku i tady někomu z fóra, pokud by byl zájem.
Kdyby bylo převodovek víc, pošta by určitě nevyšla tolik a zároveň by to bylo za jeden polatek za zahraniční platbu a dostali bychom cenu někde na 6000,-
Musím ale zjistit, jestli vůbec ještě nějaké převodovky má
Kdyby zájem a převodovky byly, jsem ochoten to objednat i pro ostatní.
Připomínám, že vstupní unašeč hřídele je 10ti drážka (pasuje jen na staré Vinkoviče!)
Možná bychom mohli udělat nějakou jednorázovou větší objednávku i tady někomu z fóra, pokud by byl zájem.
Kdyby bylo převodovek víc, pošta by určitě nevyšla tolik a zároveň by to bylo za jeden polatek za zahraniční platbu a dostali bychom cenu někde na 6000,-
Musím ale zjistit, jestli vůbec ještě nějaké převodovky má
Kdyby zájem a převodovky byly, jsem ochoten to objednat i pro ostatní.
Připomínám, že vstupní unašeč hřídele je 10ti drážka (pasuje jen na staré Vinkoviče!)
Nafta je nafta...
Hecik píše:Já jsem to řešil tím,že jsem sehnal normální drážkový hřídel co je na traktoru a vyvrtal jsem ho a vložil jsem do něj ten drážkový hřídel z tohoto traktůrku a zavařil.Pak jsem na hřídel přivařil podložku která je zároveň se skříňí a do ní jsem opřel spojkové ložisko s domečkem který je přišroubován k traktůrku aby ten hřídel nevypadl.Změnu otáček jsem zatim neřešil,mám rotavátor z mini z 075 jak jsem psal nahoře.Jinak mám i převodovku na změnu otáček připravenou,je to originál výroba(na nějaký traktor) jenom se nasadí na vývoďák a druhý vývod je ven (hřídel).
Typ a názov prevodovky
- naftak
ZdravimRadiXS píše:Ahoj, to bohužel nevím. Tu převodovku jsem objednával od maníka, který měl zásoby, protože to byl jeho "vynález" před 15ti lety. Jinak o dílech na TV opravdu nevím, sám bych potřeboval (páku plynu+mechanismus lanka a originál přední světla). Je to s dílama složitější no...
No a ten rozvaděč jako nejde přetěsnit? Si myslím, že díly na to seženeš kdekoliv (třeba u Kaliny - výroba těsnění)
Rozvadac bol zaciatkom jari pretesnovany u pana co sa zivy opravou hydraulickych systemov. Rozvadzac rozobral a povedal mi ze tam je uz vydraty kov. Ale samozrejme gumicky vymenil, pretesnil stym ze mi povedal ze to dlho nevydrzi. A tak sa aj stalo. Olej tecie mozno viac ako pred tym. Nenavim mlacky pod traktorom a ked sa na traktor lepi prach a spina lebo je poteceny olejom. A tu u nas je novy rozvadzac sakra drahy.
- Hecik
Typ nevím nic tam není až bude čas tak to sem vložim,možná to někdo pozná.fabi1 píše:Hecik píše:Já jsem to řešil tím,že jsem sehnal normální drážkový hřídel co je na traktoru a vyvrtal jsem ho a vložil jsem do něj ten drážkový hřídel z tohoto traktůrku a zavařil.Pak jsem na hřídel přivařil podložku která je zároveň se skříňí a do ní jsem opřel spojkové ložisko s domečkem který je přišroubován k traktůrku aby ten hřídel nevypadl.Změnu otáček jsem zatim neřešil,mám rotavátor z mini z 075 jak jsem psal nahoře.Jinak mám i převodovku na změnu otáček připravenou,je to originál výroba(na nějaký traktor) jenom se nasadí na vývoďák a druhý vývod je ven (hřídel).
Typ a názov prevodovky
- RadiXS
- Kontaktovat uživatele:
Mohl by mně někdo poradit, jaký typ olejového filtru je v TV420 a kde se nechá koupit?
Taky mám dotaz ohldně vůle v řízení. Dá se nějak tato vůle seřizovat (jako tomu bylo u TK)? Jestli ano, jak na to? Když jedu rychleji, dá to fušku udržet traktůrek na cestě
Díky za pomoc.R.
Taky mám dotaz ohldně vůle v řízení. Dá se nějak tato vůle seřizovat (jako tomu bylo u TK)? Jestli ano, jak na to? Když jedu rychleji, dá to fušku udržet traktůrek na cestě
Díky za pomoc.R.
Nafta je nafta...
Olejový fitlr od Fiam PH 4515, ale to si nejsem stoprocentně jistý, nebo Mann Filter W 712/31. Mannem jsem si celkem jist Počítej i s tím, že ten filtr bude asi stát několik set korun.
Řízení se "doladit" dá po sundání volantu. Je celkem hoňka povolit ten klobouk pod ním, protože je na to potřeba klíč jak z lokomotivy, Jak se v tom začneš rýpat, přijdeš na to co a jak. Je tam nějaké to axiální ložisko (věneček) a matice na stažení plus kontra. Další otázka je, jestli ti to nechytlo vůli až dole na páce, jak je kuláč, na tom tisícihranu. Stačilo by odjistit matku a dotáhnout.
A co středové uložení? Když šlápneš na stupačku jak moc to v tom chodí? Mažeš?
Řízení se "doladit" dá po sundání volantu. Je celkem hoňka povolit ten klobouk pod ním, protože je na to potřeba klíč jak z lokomotivy, Jak se v tom začneš rýpat, přijdeš na to co a jak. Je tam nějaké to axiální ložisko (věneček) a matice na stažení plus kontra. Další otázka je, jestli ti to nechytlo vůli až dole na páce, jak je kuláč, na tom tisícihranu. Stačilo by odjistit matku a dotáhnout.
A co středové uložení? Když šlápneš na stupačku jak moc to v tom chodí? Mažeš?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- RadiXS
- Kontaktovat uživatele:
Díky, zkusím poshánět. Středové uložení samozřejmě vůli má, ačkoliv mažu prakticky před každým vyjetím. Ale zdá se, že největší vůle je opravdu v řízení, takže vyzkouším a uvidím. Každopádně ještě jednou díky za radu
Nafta je nafta...
Mě napadlo když jsi v tom schánění filtrů, neřešil jsi palivák? Já dodneška nevím, co by tam z dnešních značení pasovalo. Nemám ani oririnální "číslo", tak kdybys měl nějakou povědomost co tam patří a pasuje napiš mi to sem. Jinak díval jsem se na to řízení a je tam těch věnečků víc než jeden, ale to tě určitě neodradí a doladíš si to. Máš ty na svém stroji na pravém boku dvě rychostojky?
- RadiXS
- Kontaktovat uživatele:
No já mám před palivovým filtrem ještě skleničku, takže jeho výměnu jako prioritní zatím neřeším (i když by si asi taky zasloužil). No to řízení musím omrknout, tak je ta vůle více než "zemědělská" Jaké dvě rychlostojky máš na mysli? Ani nevím, co rychlostojka je... Rychlospojky na hyrauliku mám dvě, to jo (pístnice a ten výstup na brzdu vlečky)
Nafta je nafta...
Jo jo to jsou ony. Já totiž ve schematu hydrauliky vůbec nenašel tu přepouštěcí kostku, co ovládá brzdy vlaku a tudíž ani nevím co to má za označení. Většina strojů to má, ale ne všechny, nebo to časem někdo "demontuje". A s tím palivovým filtrem jsem si myslel, že se zde taky něco dozvím já, no.
- RadiXS
- Kontaktovat uživatele:
Tak to promiň, že nemůžu taky oplatit něajkou vědomostí. Literaturu (krom toho katalogu dílů) nemám. Jinak ten druhý výstup bych chtěl upravit (vlek nemám bržděný hydraulikou) a chtěl bych jej v budoucnu využít na ovládaný třetí bod, což by se mně hodilo k mulčovači v členitém terénu...
Nafta je nafta...
- Hecik
Olejový filtr
UFI-2314300 (sehnal jsem ho v Elitu)
MANN-W712/31
FRAM-PH451
Palivový filtr
FILTRON-PM819/1
UFI-2314300 (sehnal jsem ho v Elitu)
MANN-W712/31
FRAM-PH451
Palivový filtr
FILTRON-PM819/1
- RadiXS
- Kontaktovat uživatele:
Nafta je nafta...
-
Ahoj,
je jsem z Horvatska, mam take Tomo Vinkovič, TV PE 15 - 1971.r.
tady je muj album
http://s905.photobucket.com/albums/ac26 ... 0Vinkovic/
najdete tam i spojku
dily kupuju v Bjelovaru
http://www.masiva-bj.hr
je jsem z Horvatska, mam take Tomo Vinkovič, TV PE 15 - 1971.r.
tady je muj album
http://s905.photobucket.com/albums/ac26 ... 0Vinkovic/
najdete tam i spojku
dily kupuju v Bjelovaru
http://www.masiva-bj.hr
Zdravím tě. Ani jsem nedoufal, že se zde někdy ozne někdo ze země CR. Jen na te adrese http://www.masiva-bj.hr jsem si toho moc neprohlédl. Asi to neumím, no.