Edova Fiatagri 80 - 90 DT

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
edo

Re: červená fiatka

#61 Nový příspěvek od edo »

wintrej píše:dočital som sa v tom manuale že by to malo mat samosvor na predku.Inak celkom fajn parametre to ma.A jako sa ti na tom jazdi? Už si tomu vypalil po ceste tých 40km/h?

jazdí sa mi dobre, mne sa hlavne páči synchrón prevodov. 40 som tomu neupaloval, hlavne skrz ten čelný nakladač, lebo v takej rýchlosti keď skočíš do nejakej jamy.., ale musím si niekde nájsť rovinku, lebo u nás samí kopec a dole kopcom sa mi zrovna maximálku skúšať nechce:D

edo

#62 Nový příspěvek od edo »

Grozo píše:
wintrej píše:Len rozdiel asi bude že na zetora zozenieš všeličo a za babku veľa ludi ma doma sustu dielov ,ale na fiata to budeš musieť kupiť jedine nove.To bude asi ta največšia nevýhoda inak netvrdím že to je zly traktor akurat to na tých dieloch pohorí.
No nemyslím si že všechno bude muset kupovat nové na to pozor, tak jak tu píše o tom že zetory u nás jsou v každém rožku, tak je si třeba uvědomit že v německu, francii a rakousku jsou na každém druhém rohu, aspoň co se do nabídky týče. Rozhodně když jsme se dívali po něčem menším tak to je každý 3.-6. traktor byl fiat. Tzn. jediný problém je se domluvit a nechat si to poslat.

Co se týká opravování není tam podle mě ještě žádná elektronika, takže s tím taky problémy mít nebude, 90% je mechanických, na což každý schopný mechanik po chvíli dojde....

ps: nehledě na to že tu píše že je to poskládaný NH a ještě cosi - což znamená že na holandíka díly sežene 100% i na slovensku anebo u nás....

hej všetko mechanika a kúpil som si k tomu dielenskú príručku, takže aj to pomôže pri oprave.
inak ako na manuály a tej dielenskej príručke je len fiatagri, ford new holland je až v techničáku, takže tie značky sa asi v tých rokoch nejako poskupovali/pozgrupovali.

edo

#63 Nový příspěvek od edo »

ešte k takým veciam čo sa mi páčia je žhavica sviečka v sacom potrubí, v porovnaní so 6911 tichší chod motora, nie je problém počúvať za jazdy rádio a dobrý je aj výškovo nastaviteľný volant

edo

#64 Nový příspěvek od edo »

dnes nám doviezli rampovač, čo sme si nechali vyrobiť. už ho doviezli aj minulý týždeň, len to nesedeli spodné úchyty, konštruktéri si ich výrazne upravili a namiesto trubky použili jokel, takže sa nedal zapnúť, teraz to je ok, ale zasa na vrchu (šípky na obrázku) to treba skosiť, lebo sa tam opierajú tie tiahlá a nejde ho vykloniť až na doraz. možno bude treba aj upraviť chod prstu, hlavne v otvorenej polohe by mohol mať väčšie maximum, uvidíme ako sa to bude chovať, najskôr budem musieť vyviesť na nakladač tretiu funkciu na ovládanie prstu. Ešte raz ďakujem Frantovi za poskytnutie rozmerov :friends:
Přílohy
100_6237_.JPG
100_6237.JPG
100_6236.JPG
100_6234.JPG

pepa.traktor

#65 Nový příspěvek od pepa.traktor »

čauky ,jestli to není tajemství -na kolik vyšel,vypadá to krásně i s prstíčkem na paráda 8)
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

edo

#66 Nový příspěvek od edo »

Tajné to nie je:D je to po známosti, takže tá cena moc nepovie, piestnice som dodal. konečné cena je 280€ + ešte sa tým chlapom čo to robili pošle nejaký drevený výrobok. a ďakujem za pochváleniec:) hlavne aby to robotu spravilo

edo

#67 Nový příspěvek od edo »

pre oživenie pridávam fotku nového rádia, to čo tam bolo pôvodne malo svoje už odslúžené.. a toto bolo docela lacné (http://www.pixmania.sk/sk/sk/2041562/ar ... tech-specs) nemá to CD mechaniku, ale tú by som aj tak nevyužil a v traktore by asi ani dlho nevydržala, má to usb vstup, slot na SD karty a aux a je celkom krátke, takže sa dá zabudovať aj tam kde by sa klasické nezmestilo, značka mi nič nehovorí, ale mal by to byť tradičný výrobca elektroniky vo francúzku, hádam čosi vydrží.
Přílohy
100_6352.JPG
100_6353.JPG

lnemar

#68 Nový příspěvek od lnemar »

wintrej píše:no ved uvidiš ked ti kalakne niečo v prevodovke ked zhanaš majstra na dorobenie brzd asi nebudeš moc zdatný v tejto oblasti. Mne to je inak srdečne jedno tvoj traktor tvoja vec.zdar.
Nechci nikomu nadržovat, ale v mém okolí jezdí poměrně dost NH věku od 0 do cca 20 let a zkušenost je takováto: dostupnost náhradních dílů 100%, cena dílů cca 2x co zetor, ale ty traktory mají cca 1/3 poruch co zetory - jen poznatek z praxe... :vysmech: Osobně si myslím že crystala na práci už ne - poruchovější stroj těžko pohledat :zly:
Začněte jakkoliv a kdekoli, ono se později ukáže jak dál....

edo

#69 Nový příspěvek od edo »

tak na oživenie pridávam foto kompresora, čo sa tam pokúsim nainštalovať, pokúsil som sa nájsť parametre toho kompresora a vyzerá to tak, že sa mi to podarilo http://www.marting.sk/adaco/adaco_417.htm (ak niekto do toho vidíte tak mi to odobrite) inak parametre ma potešili, lebo kupoval som ho bez toho, že by so o ňom niečo vedel, len sa mi na oko pozdával a aj cena bola priaznivá.
Přílohy
100_6405.JPG
100_6403.JPG

rado

#70 Nový příspěvek od rado »

caka ta dost roboty...
budes robit jednookruhovky alebo aj dvojokruh, aky pouzijes prevodnik kvapalina/vzduch?

edo

#71 Nový příspěvek od edo »

jednookruhový, na moje využitie plne postačujúci, vleky čo mám, sú tiež jednookruhové, ja tomu prd rozumiem len čo som obkukal niekde a prečítal v múdrej knižke, takže budem rád za každý nápad alebo postreh :)

rado

#72 Nový příspěvek od rado »

vyskladat si to co dom dal, da asi dost prace. Ja pracujem s vyrobkami spol. Atzlinger http://www.atzlinger.at
Ceny vsak nie su ludove :'(

edo

#73 Nový příspěvek od edo »

tak tie ceny sú pre mňa nereálne, vzhľadom k tomu že ma to neživý.

rado

#74 Nový příspěvek od rado »

nepozeral si polske komponenty na zetoroch? mozno by stacilo prisposobit ovladanie rucnej brzdy.
isty cas sme na traktory JXU montovali polske brzdy privesu, ktore sa nedali namontovat na stroj, na ktorom bol namontovany celny nakladac. problemom bolo umiestnenie vzduchojemu

prevodnik kvapalina/vzduch s funkciou rucnej brzdy wabco stoji okolo tisicky.

hlavne do brzdovej sustavy traktora nenalej synteticku brzdovu kvapalinu. rozozerie vsetky gumicky

edo

#75 Nový příspěvek od edo »

rado píše:nepozeral si polske komponenty na zetoroch? mozno by stacilo prisposobit ovladanie rucnej brzdy.
isty cas sme na traktory JXU montovali polske brzdy privesu, ktore sa nedali namontovat na stroj, na ktorom bol namontovany celny nakladac. problemom bolo umiestnenie vzduchojemu

prevodnik kvapalina/vzduch s funkciou rucnej brzdy wabco stoji okolo tisicky.

hlavne do brzdovej sustavy traktora nenalej synteticku brzdovu kvapalinu. rozozerie vsetky gumicky
kde by som také poľské brzdy prívesu našiel, alebo akým kľúčovým slovom ich hľadať? S umiestneným vzduchojemu by som nemal mať problém, pod schodmi je dostatok miesta.
je medzi komponentami na tejto stránke aj ten prevodník kvapalina vzduch? http://www.grenekramp.cz/shop/action/ca ... %A9m+Wabco
resp. ktoré z tých komponentov by som potreboval? lebo u zetora sa vzduchotlaký systém skladá z kompresora (ten mám), združeného regulátoru tlaku, vzduchojemu, brzdového ventilu, rýchlospojky a tlakomeru. problém je v tom že u tých starších zetorov je ovládanie toho brzdového ventilu mechanicky a mne by pasovalo keby to bolo tlakom brzdovej kvapaliny, to je asi ten prevodník kvapalina/vzduch čo si spomínal? a keby mi ručná brzda nefungovala na tie vzduchové brzdy, to by až tak nevadilo.

ešte raz ti ďakujem za rady 8)

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“